Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Silver Phoenix
    Uczestnik

Właśnie dziwne jest to, że mam wolny slot na moim saberku, taktyczny, i właśnie takiego oficera miałem i za żadną cholerę nie chciał mi tam wskoczyć.

A awansowałeś go? Saber to jest okręt Lt. commandera; to oznacza, że możesz promować BO do stopnia Lt. Jeśli próbowałeś wsadzić chorążego na konsolę porucznika - no cóż, za wysokie progi 🙂

Żeby awansować BO trzeba:

- wydać nań trochę skill pointów;

- rozwinąć zakładkę "Career" (u dołu widoku postaci), wybrac "Promote" i... W zasadzie tyle.

EDIT:

A nie, jednak nie. Niższy stopień też może wejść na konsole wyższego stopnia, hmmm... Przyczyna musiała być inna.

Melnikor
    Uczestnik

Nie wystarczy żeby statek miał wolny slot na nowego oficera, Ty jako kapitan też musisz mieć wolne miejsce na nowy przydział. Jak wciśniesz "U" to po lewej masz spis oficerów i dodatkowe wolne sloty na nowych.

Lo'Rel
    Uczestnik

Na Borga, to jednak jest skomplikowane 🙁 no nic, będę musiał powalczyć trochę. Dzięki serdeczne.Silver, ale piszesz o awansowaniu oficerów na mostku? Bo tę część ogarniam, ale jak mam nowego oficera, to też muszę go awansować, żeby dać na mostek? Chyba nie, skoro moi obecni mostkowi też byli chorążymi. A taki nowy to ma chyba z automatu chorążego.Melnikor, a jak nie mam wolnych slotów, to ewentualnie co zrobić, żeby mieć?

Melnikor
    Uczestnik

Przy awansie na nowa range dostajesz chyba jeden slot (dwa jeśli jesteś Gold) lub kupić w C-Store, 2 sloty kosztują 200 CP

Lo'Rel
    Uczestnik

Najwyraźniej, źle zrozumiałem. Mam wolny slot na mostku, o tym mowa? Bo sądziłem, że chodzi o jeszcze jakiś. I właśnie tam nie mogłem wepchnąć nowego oficera.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Silver, ale piszesz o awansowaniu oficerów na mostku? Bo tę część ogarniam, ale jak mam nowego oficera, to też muszę go awansować, żeby dać na mostek? Chyba nie, skoro moi obecni mostkowi też byli chorążymi. A taki nowy to ma chyba z automatu chorążego.

Nie, nie musisz. Myślałem, że awans może być potrzebny do obsadzenia konsoli, ale jednak nie 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

I kombinowałem pół nocy, no może przesadzam, ale robiłem wszystko na co wpadłem i za żadne skarby nie chce. Jest oficer i jest pusty slot i nie chce mi za cholerę go obsługiwać.Mam kolejna zagwozdkę. Nie narzekam na mój angielski, ale tego nie mogę skumać. Mam misję w układzie Xarantine. Został mi ostatni punkt misji do wykonania "cliping wing". Podlatuję do układu i nic się nie dzieje.

Reyden
    Uczestnik

Z tego co widzę to misja patroluj sektor XY - w tym wypadku sektor Xarantine .

W przypadku misji Clipped Wing muszisz lecieć do systemu Trimble i znaleźć USS Eagle , jak będziesz w systemie to wciśnij M , pokaże ci się mapa systemu - na niej będzie zaznacozne kółko jaśniejszym kolorem i przerywaną linią , miejsce gdzie wykonujesz zadanie i gdzie powinien być USS Eagle .

Jak to nie pomoże to porzuć misję i rób ją od nowa , skrypty STO nie zawsze działają poprawnie .

Tu masz solucję do misji .

Jamjumetley
    Uczestnik

Pamiętam jak znalazłem U.S.S. Eagle. Latałem wtedy ciężkim krążownikiem nazwanym... U.S.S. Eagle (wszystkim swoim okrętom nadaję nazwy gatunków ptactwa) 😛

Lo'Rel
    Uczestnik

Jak to nie pomoże to porzuć misję i rób ją od nowa , skrypty STO nie zawsze działają poprawnie

No właśnie takie odnoszę wrażenie, że coś jakby nie grało. Ale sprawdzę to za moment. Kolejny raz dzięki 🙂

Kwiat_W
    Uczestnik

I kombinowałem pół nocy, no może przesadzam, ale robiłem wszystko na co wpadłem i za żadne skarby nie chce. Jest oficer i jest pusty slot i nie chce mi za cholerę go obsługiwać.

Wciśnij "U", przejdź na zakładkę "stations".

Gdzie masz tego wolnego oficera? Na liście po lewej (tam gdzie masz swojego kapitana, statek i resztę oficerów) czy na liście po prawej (zatytułowanej "Bridge Officer Candidates")?

Jeśli jest po prawej to najpierw musisz go kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać opcję "Commision", a w następnym oknie opcję "Join".

Teraz oficer powinien pokazać się już na liście po lewej i od tej pory można umieścić go na jakimś stanowisku.

Lo'Rel
    Uczestnik

Mam go po prawej, klikałem ppm, ale nic się nie działo. Jednak sprawdzę to raz jeszcze.

Lo'Rel
    Uczestnik

Zaczyna mnie to frustrować. Kwiat W, robię dokładnie to co w Twoim opisie. Wciskam prawy, wyskakuje okno, biorę "commision" i w tym momencie wyskakuje "train up". Czyli wracam do punktu wyjścia. Mam do obsadzenia na akirze stanowisko "ensigm tactical". Wygląda to tak, jakby czwórka oficerów to był limit na mostku. Ale mija to się z logiką, skoro jest wolne miejsce.

Reyden
    Uczestnik

Akira ma 4 stanowiska - 2 x taktyczne , 1 x Sci i 1 x Eng , zresztą inne eskortowce tak samo , dopierio Promek ma dodatkowe stanowicko dla eng . Natomiast liczbę oficerów na samym statku możesz mieć więcej - ja mam teraz 6 .Do tego kolejnych 6 miejsc .Tyle że mam rangę Kontr Admirał LA , świeżo po awansie .Daj screena zakładki stations to spradzimy czy masz jakieś miejsca .Ew. daj komuś login i pass do gry , wtedy będzie można dokładnie sprawdzić ocb. Hasło można zmienić na stronie STO .

LIBERTO
    Uczestnik

Zaczyna mnie to frustrować.

Kwiat W, robię dokładnie to co w Twoim opisie. Wciskam prawy, wyskakuje okno, biorę "commision" i w tym momencie wyskakuje "train up". Czyli wracam do punktu wyjścia. Mam do obsadzenia na akirze stanowisko "ensigm tactical". Wygląda to tak, jakby czwórka oficerów to był limit na mostku. Ale mija to się z logiką, skoro jest wolne miejsce.

akira moze mieć tylko 4 Boffów, jeśli masz jakiś pusty slot to znaczy że go po prostu nie ustawiłeś. To że po lewej oficer sie znajduje nie znaczy ze automatycznie wskoczy na wolne miejsce, musisz go tm przypisać w zakładce stations. a to że z prawej na lewą nie możesz oficera zrekrutować może oznaczać że masz tam wszystkie sloty zjęte innymi klasami które nie pasuję do stanowiska

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram