Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
Właśnie licho wie, jak to jest.
Grałem na wersji DDE, opłaciłem abonament, dojechałem do VA i dałem sobie spokój na pół roku.
Na Early Access stworzyłem nową postać. Ma limity na sloty w ekwipunku i banku (jak normalna postać silver), ale okręt kapitański (klasa Defiant) dostała za free. W tym tygodniu zaliczę kolejny awans i zobaczę, co wtedy.
Ech, Cryptic. Zasady niby proste, a w rzeczywistości - heh...
Za każdym razem kiedy wbijasz nową rangę (poza RA upper i VA) dostajesz możliwość wyboru 1 statku za free nieważne jakie masz konto. Jedyna różnica to to, że konta gold na lv 10 i 50 dostają retrain token.
Darmowe okręty zdaje się są już oficjalnie dla wszystkich, bez podziału na Gold i Silver (a przynajmniej zniknęły one z Features Matrix). I w sumie dobrze, bo ilość Dilithium jaką Cryptic sobie za nie życzył nawet przy zniżce była dla świeżego gracza lekkim przegięciem. Awanse odbywają się w komicznie szybkim tempie, niemal każdy gracz prędzej czy później woli sobie sprawić coś ciekawszego, dostępnego w C-Store, więc jeszcze wymóg żmudnego zbierania nie byłby szczególną zachętą do zabawy. A tak każdy otrzymuje swobodny dostęp do tych bazowych stateczków, podczas gdy jeśli chce lepsze, to wtedy musi sobie nazbierać waluty, lub kupić za $$$.
Jedyna różnica to to, że konta gold na lv 10 i 50 dostają retrain token.
Retrain token dostają na każdej randze, czyli w sumie 5.
Darmowe okręty zdaje się są już oficjalnie dla wszystkich, bez podziału na Gold i Silver (a przynajmniej zniknęły one z Features Matrix).
Też mogę potwierdzić, że każdy dostaje po 1 darmowym statku na rangę za darmo (chyba z wyjątkiem ostatniej rangi).
Na starcie F2P zalogowałem się na mojego klingona z poziomem 20-którymś, miał do kupienia 1 statek za dili z ulgą. Wczoraj znowu udałem się nim do stoczni i tym razem te same statki były już za darmo. Dobiłem do poziomu 30 i dostałem kolejny statek za darmo, a w oknie dialogowym Jampoka była dodatkowa informacja, że gracze gold dostają przy awansie Retrain Token (ja jestem silver).
pograłem troche tym tacticalem ale doszedlem do wniosku ze to nie jest to i zaczalem grac engi fajna sprawa engi i jako jeszcze fabri to dopiero zabawa ale teraz wlasnie mam problem z nim gram wlasnie robie te shieldy i turrety ale w jakie skille nawalac zeby fajnie bylo a jeszcze mam zamair latac eskortem( to jednak fajny statek) tylko czy musze wziasc pod uwage go i skille tez dobrze do neigo zastosowac?? pomocvy z gory dziekuje
Dzięki za pomoc okazała się najlepszą na tym forum, tak na serio taki post jak twój co chce ukazać mi że jesteś lepszy ode mnie w gramatyce, że często robię błedy, jeśli tak to zawiodłeś się bo twoją opinie mam w szerokim poważaniu i bym zapomniał na twój post można odpowiedzieć też dzięki fajnej podstronce która nazywa się regulamin bo to jest nabijanie postów.Wracając do tematu już można powiedzieć że post nieważny połapałem się, lecz chce pomóc jestem otwarty na propozycje.Melnikor pomyśl że tez znam bryka, google, wyszukiwarke oraz wikipedie, lecz jeśli oceniasz ludzi po tym jak są np: ubrani, wysocy, chudzi czy jak piszą na forum to niedaleko zajdziesz, ponieważ nic o mnie nie wiesz.
Wiemy o Tobie tyle, ile widzimy na forum. I po tym Cię oceniamy. Jak się piszesz, tak Cię widzą. Korzystanie z wbudowanego w większość przeglądarek słownika podobno nie boli. A Twój post trochę trudno zrozumieć i połowy trzeba się domyślić. Jak widzisz pytający tutaj, jeżeli zadadzą składne i zrozumiałe pytanie otrzymują pomoc. Czasami dość daleko idącą. Wysil się trochę przy pisaniu pytania, jeżeli chcesz, żeby ktoś wysilił się przy pisaniu odpowiedzi.
Nie macie racji, to był piękny przykład strumienia świadomości 😉
... ponieważ nic o mnie nie wiesz.
Jak Cię widzą, tak Cię piszą. Chociaż w tym wypadku to raczej: Jak się piszesz, tak Cię widzą.
A jak kiedyś zaznaczaliśmy błędy na czerwono to marudziliście ;).
O co chodzi z tym pakiem z klasą Odyssey? Zdobyłem i co? Muszę mieć admirała, żeby sobie polatać, tak?
Tak 🙂
Czesc wszystkim!Dgram 2gi dzien i zapowiada sie swietna zabawa. Tylko ten interface gry dobija, nie jest intuicyjny.Mam kilka pytan, pewnie sa tendencyjne:1. Czy musze i jak obsadzic stanowiska na okrecie.2. Na stronce radzicie zrobic najpierw misje Dyplomatyczne. Jak wybrac po zakonczeniu pierwszej kolejna dyplomatyczna? Czy mam wplyw na to czym sie zajmuje - mam wybranego taktycznego.3. Jak zostac czlonkiem Royal S. ? O co chodzi z flotami, teamami itd?4. Czy jest gdzies instrukcja "obslugi" interfacea okretu - latajac w przestrzeni kosmicznej? Chodzi mi o opcje automatycznego ognia itd...Moze nie jestem fanem gier ale w jakies tam grywalem i przyznam,ze ta jest strasznie nieintuicyjna...z gory dzieki za rady...