Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • horacy86
    Uczestnik

frogern, ten build jest na starszą wersję gry, jak sprawdzisz to zobaczysz, że teraz są inne skille - więc nie, to nie jest "dobry" build.

frogern
    Uczestnik

dzieki, a możecie mi może zaproponować jakiś?

theartp
    Uczestnik

Konkretnie co chcesz robić? Bo ten build to taki trochę w kierunku zabójcy (kill by SCIENCE!), trochę w stronę leczenia i na dodatek jeszcze te myśliwce?

No chciałbym używać buffów i debuffować innych, chociaż nie wiem, czy to jest najlepszy wybór.

Erhid
    Uczestnik

Witam,Jako że temat o pytaniach nowicjusza to idealnie pasuje do mojego 😀 więc zapytam tu :Jaka jest różnica między różnymi rodzajami broni bo jest ich troche a nie bardzo widzę różnicę :)chodzi oczywiście o różnice między np :phaser / plasma / disruptor / polaron itp itd 🙂

Slawek
    Moderator

Jaka jest różnica między różnymi rodzajami broni bo jest ich troche a nie bardzo widzę różnicę 🙂

chodzi oczywiście o różnice między np :

phaser / plasma / disruptor / polaron itp itd 🙂

http://www.trek.pl/forum/index.php?showtopic=8336 ...

Erhid
    Uczestnik

uhh ale ze mnie lamka 😀 patrzałem patrzałem i nie znalazłem 🙁 dziękuje 🙂

infernoav
    Uczestnik

Przeniesione z tematu War Zone.

to prawda błądzić to ludzkie i dzięki za pomoc zrobiłem dyplomatyczna pogadałem i już mam PvP dostepne z Dilitium co pozwoli mi spokojnie rozwinąć konto.

W sumie tylko nie wiem czy kupować itemy za Dilitium czy crafting robić.

Mam tez pytanie dla kogos kto lata Sao Paulo class czy te poczwórne działka są ok czy trzeba by je wymienić jednak (a może to jest zdolność okrętu)??? Chce na niego pozbierać Cryptic Points stąd moje pytanko.

PS pierwsze 8000 dilitium w ciągu dnia więc jestem zadowolony z War Zone

Silver Phoenix
    Uczestnik

W sumie tylko nie wiem czy kupować itemy za Dilitium czy crafting robić.

Jak sprawdziłem crafting, to mi się włos na głowie zjeżył. Doszło coś, co się nazywa niereplikowalne itemy.

Cena zabija, tak za common jak i uncommon.

Bardziej opłaca się wg mnie Exchange gotowych itemów :/

Dilithium zostawiłbym na cryptic points albo bridge officers. Albo okręty 🙂

Co do Sao Paulo, to najlepiej spytać Piotra, ma tę klasę 🙂

Slawek
    Moderator

Mam tez pytanie dla kogos kto lata Sao Paulo class czy te poczwórne działka są ok czy trzeba by je wymienić jednak (a może to jest zdolność okrętu)??? Chce na niego pozbierać Cryptic Points stąd moje pytanko.

Quad Cannons to na chwilę obecną przede wszystkim zabawka dla fanów DS9 i serialowego Defianta. Działka te teoretycznie miały być najmocarniejszą bronią tego typu w grze, lecz coś Cryptic chyba nie wyszło i średni DPS jest o kilka punktów niższy od Dual (Heavy) Cannons z bonusem 2x[DMG] (a Quad teoretycznie mają 4x[DMG]). Aby tego było mało, sam fakt ekwipowania działek wiąże się z dość drastycznym i do tego stałym ubytkiem 10 punktów mocy silników.

Nie wiem czy w planach są jakieś modyfikacje tej broni, ale jeśli nie zależy Ci na efekcie wizualnym i dźwiękowym, to z całą pewnością nie jest to item Pay-to-Win i równie dobrze (jeśli nie lepiej) wyjdziesz ze zwykłą bronią.

Tak czy inaczej, osobiście to kupiłem przede wszystkim dla efektu AV dla mego Defianta. Radochę miałem jak małe dziecko. ;> Niemniej jednak sama skórka Sao Paulo, którą można użyć także na wersji VA, jest bardzo ładna.

jasinek93
    Uczestnik

Witam jestem nowym graczem i całkowicie zielony mam prae pytań i prośb:Mam zamiar aczkolwiek gram Tacticalem i niewiem jaki statek kupic aby wykorzystac cała siłę TacticalaJaką broń wybrać dla okrętuW jakie skille iść ( prosiłbym o build wmiare fajny abym mogł się na nim nauczyc i przemyślić jak zrobić swój build)W jaką załoge się wzbogacić

Reyden
    Uczestnik

Dla Taca najlepszy jest eskortowiec , choć krążownik też się nadaje choć jest mało zwrotny .Jak dopiero zacząłeś grę to latasz krążownikiem ( Miranda ) .Pierszego eskortowca ( Sabre ) dostaniesz za free przy awansie na Lt. Cmdr . Co do bronii - twój wybór , najsłabsze są wierzyczki - zadają małe DMG ale mają 360 stopni kąt ostrzału , po nich masz działa wiązkowe z 250 stopni KO , Dual Beam Banks z 90 stopni KO , Dual Canon z 45 stopni KO i na końcu najsilniejsze Dual Heavy Canon mające identyczny KO jak DC . Do tego jeszcze podział - Mark I , Mark II , Mark III itp .Wybierz - duży kąt ostrzału ale małe DMG czy mały kąt ostrzału ale znacznie większe DMG . Choć na eskortowcach lepsza jest opcja 2 - okręty są na tyle zwrotne że mały KO nie stanowi problemu . Załoga a konkretnie oficerowie mostka - to zależy od ilości i typu stanowisk , Eskorotowce mają po 2 stanowiska taktyczne ( 3 w przypadku statków L5 ) i po jednym stanowisku dla naukowca i inżyniera , Fleet Esort ma 2 stanowiska dla inżyniera .Mowa o okrętach które można dostać z free lub za Dilithium , okręty za CP mają trochę inny układ konsol , choć nie wszystkie - tylko FE Refit i eskortowce 5 poziomu.

jasinek93
    Uczestnik

A jest mozliwosc kupna statku za energy?? bo u mnei ciezko dihilitiumA w jakie skille mam isc?? jak doradzasz mi moze masz screeny??

Melnikor
    Uczestnik

O grze eskortą jest cały oddzielny temat dwie pozycje niżej.

Reyden
    Uczestnik

Niestety - od momentu kiedy wprowadzono Dilithium statki i wyposażenie do nich ( broń , konsole , osłony , silniki itp. ) oraz co lepsze wyposażenie dla AT kupisz za Dillithium .

Co prawda przy 2* pierwszych awansach masz możliwość wyboru nowego statku za free , potem niby jest upust 50% .

Co do skilli - wypisane przezemnie w tym poście będą dla ciebie przydatne .

* - Wymagane potwierdzenie jak to w końcu z tym jest - ja i kilka innych osób awansowało na Kapitana i dostało statek za free .

Pierwszy awans miałem jeszcze na retailu to może dlatego , nie wiem jak SP i reszta .

Zarathos
    Uczestnik

Dostawałem okręty za free aż do admirała (Sovereign którym latam był free). Z tym, że jestem "były złoty" może to też ma z tym coś wspólnego?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram