Forum › Fantastyka › Star Trek › jak szybki jest NX-01 ?
spoiler
podobno w ostatnim odcinku drugiego sezonu entka NX-01 ma lecieć na ziemię i dolecieć zastanawiam się jak daleko po ponad roku podróżownia może znajdować się enteprise chyba scenarzyści niechcą ot tak w jednym odcinku zawrócić enterprise na ziemie ? bo to było by przegięcie
a tak wogule jeżeli do końca drugiego sezonu entek niepoprawi się to serial ten można już chyba spisać na straty...
A borg w enteku to pikus ;> a jak szybki?... 4,5 warpa z hakiem 🙂 no gora 5...ale to wtedy komfort psychiczny spada o 90 % bo entek gubi srubki ;)... i dlatego sie tak trzesie 🙂
A borg w enteku to pikus ;> a jak szybki?... 4,5 warpa z hakiem 🙂 no gora 5...ale to wtedy komfort psychiczny spada o 90 % bo entek gubi srubki ;)... i dlatego sie tak trzesie 🙂
spoiler
ciekawe jak będą wyglądać te statki federacji które mają pomóc nx-01 przy klingonach
A co oni tam Borg upchnęli 😕 ❓ Niech się tam Q wsadzić nie ważą ❗ Bo w żaby pozamieniam 😈
A co oni tam Borg upchnęli 😕 ❓
Niech się tam Q wsadzić nie ważą ❗
Bo w żaby pozamieniam 😈
no nie wiem mogą czasem dać 🙂 wiesz mógł być już test ludzkości przed picardem 😛
A co oni tam Borg upchnęli 😕 ❓
Niech się tam Q wsadzić nie ważą ❗
Bo w żaby pozamieniam 😈
no nie wiem mogą czasem dać 🙂 wiesz mógł być już test ludzkości przed picardem 😛
Archer by go napewno nie zdał 😕
noooo.....tak!!! nie slychać o nim w Tosie, Tng, DS9, Voyu.
no to mamy ostatni odcinek Entka.
Musze się tam zjawić!
Oskarżyć Archera o ....
nie to beznadziejny przypadek
Nie będę go nawet oskarżać poprostu wykasuje jego świat równoległy robiąc miejsce dla bardziej wartościowych ludzi i zwierząt.(wole kotki) 😈
Nie wydaje mi sie aby NX leciał te 2 lata swojej podrozy w lini prostej od ziemi w jakims kierunku, wydaje mi sie ze raczej kreci sie w kółko ;] A co do tych okretów co maja mu pomóc to frachtowców ziemskich nie widziałes? 8)
Nie wydaje mi sie aby NX leciał te 2 lata swojeje podruzy w lini prostej od ziemi w jakims kierunku, wydaje mi sie ze raczej kreci sie w kółko ;] A co do tych okretów co maja mu pomuc to frachtowców ziemskich nie widziałes? 8)
he he max warp 2 na frachtowiec 🙂 he he to sobie entek poczeka 😉
spoiler
podobno w ostatnim odcinku drugiego sezonu entka NX-01 ma lecieć na ziemię i dolecieć zastanawiam się jak daleko po ponad roku podróżownia może znajdować się enteprise chyba scenarzyści niechcą ot tak w jednym odcinku zawrócić enterprise na ziemie ? bo to było by przegięcie
a tak wogule jeżeli do końca drugiego sezonu entek niepoprawi się to serial ten można już chyba spisać na straty...
W "Broken Bow" było "Max speed = WARP 4.5"
Zależy według jakiej skali - TNG& społka, TOS-owej czy Pre-TOS-owej 😛
Oile taka istnieje 😛
pamiętam że pare razy wyciągali warp 5 zapewne nie lecieli cały czas w lini prostej ale napewno są daleko od ziemi i tak jak w broken bow nx-01 chyba zaszybko się przemieszczał tak pewnie na ziemie doleci gdzieś tak w połowie odc. 🙂 zapewne pare odc. wczesniej bedą lecieć gdzieś w kierunku ziemi a napewno już dużo nadrobili podczas tej przerwy między odc. .;) a co do tych okretuw floty to widzialem jednego w fortunte son i jeśli takie coś przyleci i pokona klingonów to będzie to zdecydowanie najbardziej udana komediowa scena w ent.
Wiesz...nawet wiedźmin du** kiedy wrogów kupa, wiec jak przyleca wszystkie frachtowce jaki ziemia ma (186 jesli sie nie myle) a klinogoni beda mieli tylko 2 okrety na walke z NX to moze to nie byc takie niedorzeczne:)
Wiesz...nawet wiedźmin du** kiedy wrogów kupa, wiec jak przylace wszystkie frachtowce jaki ziema ma (186 jesl sie nie myle) a klinogni beda mieli tylko 2 okrety na walke z NX to moze to nie byc takie niedorzeczne:)
ty masz chyba musk przezarty wieśminem 🙂
tak, tylko te frachtowce wyciagaja max warp 3 i sa rozsiane po roznych czesciach galaktyki, zebrnie ich trwalo by bardzo, baaaaardzo dlugo 🙂
a klingoni nie sa tacy biedni, wtedy pewnie mieli wiecej okretow bojowych niz jakas zakichana ziemia 🙂
Wyskoczyli z frachtowcami... Co za 'błyskotliwy' pomysł...Panowie, nie zapominajcie o najlepszych okrętach tamtego okresu, czyli ziemskich okrętach klasy Daedalus, które przebijały możliwościami taktycznymi wszystkie okręty Imperium... To dzięki Daedalusom ludzie wygrali wojnę z Romulanami, więc kilka egzemplarzy musi być już wyprodukowane w czasach "entkowych".
Tylko ze Dedalusy osiagaly warp 4.5, a nie 2, wiec jesli to beda one to... A z reszta niewazne, co by nie zrobili, to i tak beda buraki. Ehh...
Trzmielu sadzac po takim teskcie opowiadań i sagi nie czytals a wole meic muzg przerzarty przez to niz przez chmiel. Pozatym frachtowca maja silniki warp 1,8 max 2, zas warp 3 maja dopiero byc montowane.
Natomiast Dedalusy powstały juz w trakcie wojny z romulkami, dokałdnie w 2158, zas z tego co wiem drógi seon to 2152 wiec to bylby burak kolejny do kolekci. Pozatym nie wiem czy zauwazyliscie ale poronujac ogulnie to Dedalus jest słabszy od entka który zas z samych teskstów załogi to wynika dostał by oklep od takiefgo D7. I to tyle jesli chodzi o najpotezniejszy okret tej epoki.