Forum › Fantastyka › Star Trek › Co po Nemezisie
a ile DS9 ogladales ?
Prawie wszystkie sezony, a teraz na sat1 ogladam od poczatku i ds9 i voy
a ile DS9 ogladales ?
Prawie wszystkie sezony, a teraz na sat1 ogladam od poczatku i ds9 i voy
dosyc szeroko to ujales ;PP
ale wygladaloby na to, ze jestes beznadziejnym przypadkiem
[ogladales na polsacie czy co ? :PPPPP]
DS9 jest tak daleko przed VOYem, ze praktycznie nie da sie ich porownywac ;P
w VOYu zaczelo sie to co teraz widzimy w entku
Porównań, sprzeczek i przepychanek na temat co jest "leprze i tu 100 epitetów dlaczego, może rzeczywiście tak jest. Ale to chyba nie o to chodzi. Wszyscy którzy intersują się ST naprawdę, oglądali wszystkie serial. I to normalne że mają swoich faworytów i każdy porównuje co i jak. Tylko po co od razu pisać że VOY jest 100 lat za murzynami i narzucać swoje zdanie innym??!!!
Powrot do tematu:
Ciezko powiedziec jak powinien wygladac kolejny film ST.
Ja mam dwa pomysly, oba nie zdobeda nowych fanow ale beda "*********" jak powstana...
1. Q wciagnie Picarda w Continuum i stworza razem wszechswiat z ktorego pochodza, co zakonczy cala serie star Trek na amen-Ale film Trekerzy beda wspominac jeszcze przez pol wieku z zachwytem.
2. Archer (uuuu....juz dawno nie ogladalem) spotka sie z Picardem moze znowu chodzic o Borg, po czym zlamia dyrektywe o nie ingerencji w przeszlosc i wszystko potoczy sie po raz kolejny zupelnie inaczej i nie bedzie juz Kirka 😕 Picarda 🙁 i Sisko 😥 ni Daty 😥 😥 ani Worfa 😥 I jedyne co pozostanie to tylko Archer i Q pewnie 8) grany przez jakas inna postac.
Z innego tematu:
Czołem panowie!
Wyczytałem gdzieś w sieci że w tym roku ma być premiera nowego kinowego filmu StarTrek XI czy ktoś z Was ma może pojęcie kto będzie w nim grał bo słyszałem również że ekipa z TNG mocno sie wykruszyła....
A gdzie takie bzdury wyczytałeś? 😉
ST XI długo nie ujrzymy, o ile w ogóle. Powodów jest sporo, ale dwa są naprawdę solidne.
1. Wytwórnia filmowa nie zdąży tego nakręcić. Po prostu. Do końca roku zostało zbyt mało czasu. Zaledwie 9 miesięcy. Gdyby bezposrednio po "Nemesis" zaczęto prace nad ST XI, to może...Ale nie zaczęto.
2. O ile pamiętam, "Nemesis" okazał się finansową porażką. Między innymi dlatego Activision wycofało się z produkcji trek gierek ( miało pretensję do Paramount - zresztą wg mnie słuszną - o brak dbałości o podtrzymywanie zainteresowania światem Treka; do tego doszedł jeszcze Entek...). Żadna wytwórnia nie podejmie tematu, na którym można się sparzyć.
To razem daje dość czarny obraz, jeśli chodzi o następnego kinowego Treka. Heh, nawet nie wiadomo, z kim własciwie miałby być ten następny film...
Gdzieś na forum znajdziesz (dość stary swoją drogą) temat, gdzie aż roi się od różnych spekulacji. A i tak do zadnego konstruktywnego wniosku nie udało się dojść :).
A ja mam inny pomysł na Star Treka, dział by się 70 lat po wydarzeniach VOY. W Federacji są Romulanie, nowy statek USS „Coś tam” Kapitan Volkan, 1 oficer Romulanin. Główny wróg to Borg ale zmieniony.
Chej!!
Sokar nie wybiegaj tak w przyszłość.....
Romulanom jest dobrze tak jak jest. A Romulanin musiałby być kapitanem!!
Czemu nie, Corvus?Przyszłość niesie ze sobą wiele nieodkrytych możliwości. A w przypadku nowego treka byłaby to szansa na w miarę bezbolesną wymianę obsady, ominięcie problemu załogi Entka jako kandydatów to kolejnego filmu (nie ich czasy 😛 ) i stworzenie czegoś nowego. O ile weźmie się za to przyzwoity scenarzysta. Nie można też zapomnieć o efektach specjalnych - jeżeli akcję filmu przeniesiemy w przyszłość to fachowcy od tej roboty będą mieli szansę, żeby się naprawdę wykazać. Szkoda tylko, że to raczej mało prawdopodobny scenariusz... 🙁
Oby cos zrobili, to jest jakas alternatywa. Star Trek nie może przestać istnieć w końcu ma 40 lat, to nie jest mało. Ten nowy Trek powinien być trochę bardziej mroczny takie pomieszanie Treka z Farscape. Dobry scenarzysta (nie jeden) i 6 serial z pod znaku Star Treka mógłby lecieć dalej. Widzę że koledzy w tym topicu piszą jaki jest Star Trek najlepszy; nie ma najlepszego Treka każdy jest inny. Można na to popatrzeć z takiej strony że przez 40 lat nie robili by czegoś co jest to kitu. (nie piszcie że robią to dla komercji, komercja ale jak nie ma widzów to i komercja nie pomoże) Więc Star Trek – GórąPS. StarGate SG-1 też
A ja mam inny pomysł na Star Treka, dział by się 70 lat po wydarzeniach VOY. W Federacji są Romulanie, nowy statek USS „Coś tam” Kapitan Volkan, 1 oficer Romulanin. Główny wróg to Borg ale zmieniony.
Ja mam lepszy pomysł.
To Federacja wstępuje do Imperium Romulańskiego :>
Kapitan Picard (wciąż żywy jak Lenin 😛 ) przechodzi na islam i tworzy armię fanatycznych Jem'Hadar, którzy w 5 bitwach niszczą Borga i zwracają się przeciwko rasom Alfy. Klingoni jako pierwsi stawiają im opór (który jak mawiał Borg jest beznadziejny) i dają czas Federacji na wstąpienie do IR (ale po co nie wiem, niech juz scenarzyści to wymyślą).
Coś mi się zdaje, że powinienem stanowczo ograniczyć picie 🙂
Eeee ja mam lepszy - J.L.Picard zostaje wybrany prezydentem.
Jako taki ogłasza sie królem a Federacje przemianowuje na
"PicardWorld". Zaczyna kompletowac armie i wybucha Dżi-Had, którego bojownicy ślepo wieżą w Jana Lucjana zaś sam Picard chce zasymilowac wszechświat.
BORG stwierdził że opór nie jest daremny i występuje jako obrońca galaktyki.
Dominium szuka dyplomatycznych rozwiązań.
Klingoni, ponieważ na Kronosie wybuchła rewolucja Flower-Power, zostają hipisami i pacyfistami a Romulanie otwierają hotel.
I wszyscy żyją długo i szczęśliwie.
A tak na serio to tu jest napisane co będzie:
CZekaj, czekaj, to za słabr dla Romulan.Niech pod wpływem Spocka (również wiecznie żywy) zaczynają myśleć logicznie i przechodzą każdy test na wykrywaczu kłamstw. Za to Volkanie przypomnieli sobie stare dobre czasy i napadają na Oriończyków. Za co? Za całokształt.Zresztą proponuje przenieść ostatnie 3 posty do Pogaduszek i ogłosić konkurs: najgłupsza fabuła ST.
To może lepiej zróbmy taką sesje RPG?
Gdyby nastepny serial spod znaku treka powstał to życzyłbym sobie :a. okolice 2311 r. incydent z Thomed i traktat Algoriański - ze starą załoga entka bez Jima i Sulub. Przygody kapitana Sulu tuż po zakończeniu ST VIc. Czasy kpt Garret. Może serial o enterprise-c ? 🙂 d. FC z Kardazjanami, Bajoranami, konflikty z Tzenkethi, Talarianie, Tholianie. EDIT: Poznawanie ich kultury, historii, wojna z Kardazjanami. Konflikt klingońsko-kardazjański. Zbliżenie UFP i KE.