Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka A co ze związkami homoseksualnymi?

A co ze związkami homoseksualnymi?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 278 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zuza
    Uczestnik

Szokujące jest usprawiedliwianie się homoseksualistów za pomocą natury.

To nie usprawiedliwianie, to fakt. W naturze takie zachowania występują nie tylko u ludzi. Inną kwestia jest natomiast to, czy takie warianty normy należy akcentować i promować.

Gdyby homoseksualizm wynikał z wychowania, to by nie istniał - póki co rodzicami osób homoseksualnych są - oficjalnie - wyłącznie heteroseksualiści.

Co do adopcji... w naszym społeczeństwie jestem przeciwna. Szkoda dziecka - zniszczy je reakcja heteroseksualnego otoczenia.

Barusz
    Uczestnik

Nie bardziej niż domy dziecka.A całe to gadanie o szalenie nietolerancyjnym polskim społeczeństwie mnie na serio wkurza. Pokaż mi inne społeczeństwo w Europie, które w ostatnim dwudziestoleciu miało czterech żydowskich szefów MSZu i dwóch szefów parlamentu.

Zuza
    Uczestnik

Eee... nietolerancja wobec Żydów a wobec homoseksualistów do dwie różne kwestie!! 😮

Barusz
    Uczestnik

Tolenencja to jedna rzecz. Jeżeli kryterium z Żydami kogoś nie przekonuje, że w "naszym społeczeństwie" to nie jest problem, to co by mogło przekonać?

Romek 63
    Uczestnik

A całe to gadanie o szalenie nietolerancyjnym polskim społeczeństwie mnie na serio wkurza. Pokaż mi inne społeczeństwo w Europie, które w ostatnim dwudziestoleciu miało czterech żydowskich szefów MSZu i dwóch szefów parlamentu.

Zastanów się co mówisz. Po pierwsze w Polsce wśród parlamentarzystów i członków rządu nie ma Żydów ale tylko osoby żydowskiego pochodzenia. Po drugie przed II wojną światową było ich znacznie więcej i też nie było z tego powodu większych problemów. Po trzecie osoby żydowskiego pochodzenia są wśród polityków wielu państw cywilizacji zachodniej i też nikt tego powodu nie podnosi lamentu 😀 Po czwarte w końcu osoby obcego pochodzenia często w różnych państwach dostają się na szczyty władzy i nie ma z tego powodu problemów. By nie szukać daleko prezydenci Francji i USA mają obce pochodzenie. Zaraz dojdę do wniosku że jesteś rasistą 😉

Barusz
    Uczestnik

No więc pokaż jakiś przykład tych "wielu państw cywilizacji zachodniej", gdzie było to możliwe. Owszem, prezydent Francji ma takie pochodzenie i owszem przedmiotem kontrowersji, choć bardziej gdy był szefem MSW i musiał się zajmować emigracją z krajów islamskich. I sorry, ale pisanie o przedwojennych żydowskich ministrach... No, tak.Żydzi to oczywiście tylko przykład. Pokaż mi w "cywilizacji zachodniej", nie wiem, inne państwo, gdzie najpopularniejszy sportowiec (A. Małysz) jest innowiercą.

Romek 63
    Uczestnik

Powiem Ci tylko jedno. Nie rozumiem Twoich uprzedzeń i osób podobnie myślących. Dla mnie ważne jest czy dany człowiek dobrze asymiluje się w naszym europejskim społeczeństwie, szanuje wartości Zachodniej cywilizacji i chrześcijan. I może być przy tym Czarnym Żydem nawet lub Żółtym buddystą i to mi nie przeszkadza. Przeszkadza mi za to Biały ortodoksyjny muzułmanin, albo Cygan "katolik", który za nic się nie zasymiluje z naszym społeczeństwem - ani jego dzieci ani wnuki itd. też nie. Będą tylko żyć pasożytniczo na koszt innych, lub dążyć do przejęcia władzy by narzucić swoje zasady i wiarę wszystkim.Niestety w Polsce też są tacy którym wszyscy obcego pochodzenia w polityce się nie podobają. I ciągnie się to co najmniej od czasów królowej Bony 😀

Barusz
    Uczestnik

Dla mnie dowodem potwornych, przerażających uprzedzeń jest podejście: "albo się zasymilujesz, albo jesteś pasożytem", nie jestem w stanie tewgo zrozumieć. Podobnie podejście: "no przecież wiadomo, że w Polsce mamy podłe społeczeństwo", a jak tego nie wiesz, to "Zaraz dojdę do wniosku że jesteś rasistą ;)".Dla mnie to ohydne.Jeszcze co do społeczeństwa, to dokładnie te same argumenty przerabialiśmy w czasach, których większość z nas już nie pamięta, zna tylko z relacji - gdy rząd Mazowieckiego wprowadzał do szkół lekcje religii. Wtedy też powtarzano: "no przecież te dzieci, które nie pójdą na religię będą opluwane, obrzucane kamieniami, takie mamy społeczeństwo!!!". I oczywiście nic takiego się nie stało. Nic. Jeżeli to kogoś nie przekonuje, że nie mamy takiego społeczeństwa, to nic go nie przekona.

Romek 63
    Uczestnik

Ok. dla Ciebie żebrzący Cygan i muzułmanin bijący żonę bo tak mu nakazuje wiara i obyczaj, to dobrzy obywatele od których nie należy wymagać asymilacji. Dla mnie niestety nie ! Jeśli chcą postępować według swoich zasad to niech mieszkają we własnym państwie w którym obowiązują takie zasady, a nie pchają się do Europy lub USA. Takie są te moje "rasistowskie" przekonania.

Barusz
    Uczestnik

To nie ten temat, ale... nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak rasistowskim jest przekonanie "niezaymilowany muzulmanin bije żonę", czy "niezasymilowany Cygan kradnie".

Romek 63
    Uczestnik

Mylisz się, bo ja nie twierdzę że wszyscy niezasymilowani muzułmanie w Europie i USA biją żony i że wszyscy niezasymilowani Cyganie żebrzą czy kradną. Ale problem jest w tym że jest takich bardzo wielu i nie ubywa, a wręcz odwrotnie procentowo przybywa. Nie wierzę że o tym nie wiesz bo wiedzą o tym w Europie chyba wszyscy.

A więcej argumentów znajdziesz tutaj : http://www.trek.pl/forum/index.php?showtopic=7372&st=0

Ps.

Poza tym to o tym, że Cyganie kradną to Ty dodałeś a nie ja, więc znasz rozpowszechnione opinie 😆

A mimo to czepiasz się tylko zasymilowanych osób pochodzenia żydowskiego.

Czuję tu teorię spiskową typu - Żydzi złem całego świata bo ukrzyżowali Jezusa.

Ps.2

Takich ludzi bronisz :

"Honorowe zabójstwo''? Wjechał w córkę autem.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8...sza.html?ptr=cn

Egipt: jeden chrześcijanin zastrzelony, pięcioro rannych. Masakra w pociągu

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8...ampaign=6478839

Match
    Uczestnik

technicznie rzecz biorąc zrobili to Rzymianie 😉

Barusz
    Uczestnik

@ Romek 63 [Załamka] Żeby można było mówić o teorii spiskowej najpierw ci Żydzi musieliby się ukrywać ze swoim pochodzeniem - stąd nazwa "teoria spiskowa", bo ma coś wspólnego ze spiskiem.Już naprawdę nie wiem, co napisać, pomyśl trochę nad sobą.

Silver Phoenix
    Uczestnik

A całe to gadanie o szalenie nietolerancyjnym polskim społeczeństwie mnie na serio wkurza. Pokaż mi inne społeczeństwo w Europie, które w ostatnim dwudziestoleciu miało czterech żydowskich szefów MSZu i dwóch szefów parlamentu.

Przejedź się kiedy na Paradę Równości czy inną tego typu imprezę. W Krakowie było już ich parę - o ile dobrze pamiętam plakaty.

Poobserwuj 🙂 Poczytaj komentarze pod wiadomościami na ten temat.

Idźmy dalej...

http://www.bibula.com/?p=17835

Jeśli jeden dzieciak woła do drugiego "ty geju" to też nie robi tego z sympatii, czyż nie? Jakbyśmy żyli w tolerancyjnym społeczeństwie, to by się dzieciaki od pedałów nie wyzywały. Bo - skąd im się to niby bierze? Przecież z domu/otoczenia, same nie wymyśliły.

Gdyby nasze społeczeństwo było tak tolerancyjne jak próbujesz to przedstawić, nie byłoby potrzeby istnienia Kampanii Przeciw Homofobii. A istnieje takowa ( http://www.kph.org.pl ). W ogóle temat, w którym teraz dyskutujemy nie zaistniałby... Przecież nie ma sensu dyskutować o rzeczach powszechnie znanych i akceptowanych. Skoro jednak dyskutujemy, to nie są one znowu takie akceptowane...

To tylko kilka przykładów, takich które przyszły mi do głowy "od kopa".

mario es
    Uczestnik

Romek 63 Bardzo ciekawie spojrzenie na muzułmanów w Polsce ma Profesor Bogusław Wolniewicz którego zdanie też podzielam 😎

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 278 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram