5 lat Star Trek Online

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
  • Author
    Participant

5kRJUqP.png?1

Już niemal od pięciu lat trwa nasza misja śmiałego zmierzania tam gdzie nie dotarł jeszcze żaden człowiek, poznawania nowych planet i cywilizacji... no i łupania tyłków wszelkiej maści wrogom Federacji, Imperium i Republiki. Z tej okazji od najbliższego czwartku (29 stycznia) do 26 lutego w STO trwać będzie Event rocznicowy. A wraz z nim do gry trafi kilka nowości i zabawek.

• Nowy system szkolenia Bridge Officerów
    • Nowa specjalizacja Command dla kapitanów i Bridge Officerów
    • Okręty naukowe otrzymają Secondary Deflector
    • Część epizodów Romulańskich ulegnie przebudowie (zmniejszenie ilości misji poprzez scalenie lub usunięcie części obecnych)
    • Nowy featured episode “Dust to Dust”
    • Anniversary Ship - Kobali Samsar Cruiser (T6)

[more]
    Kobali Samsar Cruiser

B2SZt8K.png

Wymagany poziom postaci: 50
    Dostępność: Projekt w reputacji Event'owej (2015 Anniversary)
    Kadłub: od 50,025 na 50 poziomie do 58,000 na 60 poziomie
    Modyfikator osłon: 1.15
    Załoga: 650
    Uzbrojenie: 4 dziobowe, 4 rufowe
    Miejsca na urządzenia: 4
    Stanowiska Oficerów: 1 Lieutenant Tactical, 1 Lieutenant Commander Command/Engineering, 1 Command Engineering (literówka Cryptica,prawdopodobnie chodzi o Commander Engineering - przypis redakcji), 1 Lieutenant Commander Science, 1 Ensign Universal
    Konsole: 3 Taktyczne, 5 Inżynieryjnych, 3 Naukowe
    Zwrotność: 7 stopni na sekundę
    Modyfikator impulsowej: 0.15
    +5 do wszystkich poziomów energi
    Console – Universal – Regenerative Integrity Field
    Kobali Field Stabilizing Warp Core Mk XII (Very Rare)
    Zestaw zdolności krążownika
    Starship mastery:
    - Absorptive Plating
    - Rapid Repairs
    - Enhanced Plating
    - Armored Hull
    - Emergency Response (Starship Trait) - -10% cooldown'u na zdolności leczące kadłub i osłony przy otrzymaniu obrażeń poniżej 50% kadłuba. Nie częściej niż co 4 sekundy.

Cruiser Communications Array
    - Command – Strategic Maneuvering
    - Command – Shield Frequency Modulation
    - Command – Weapon System Efficiency
    - Command – Attract Fire

iZFqddH.png

Console – Universal – Regenerative Integrity Field

Konsola zapewnia pasywny bonus do skilli leczących kadłub. Dodatkowo aktywowanie konsoli zapewnia silną naprawę kadłuba, tym lepszą im większe uszkodzenia okrętu. Oraz wszystkie oddane strzały z broni energetycznej będą naprawiać okręt zależnie od zadanych przez siebie obrażeń.
    Konsole będzie można przenieść na dowolny okręt.

CM7uEKn.png

Aby zdobyć okręt podobnie jak w letnim i zimowym evencie trzeba będzie uzbierać w ramach projektu reputacyjnego 1000 przedmiotów (Q-mendations). Codzienna misja polegająca na stabilizacji cząstek Omega poprzez mini-grę w odpowiednich strefach socjalnych (Earth Spacedock - FED, Qo’noS - KDF, Romulan Command - ROM) nagradzać będzie 40 Q-mendations. Dodatkowo za pierwsze rozegranie nowego epizodu "Dust to Dust" nagrodzone zostanie 400 Q-mendations. Podobnie jak w przypadku okrętów z poprzednich eventów tak i tutaj po zdobyciu nowego krążownika na jednej z postaci pozostałe otrzymają możliwość jego zakupu za jedyne 40 Q-mendations.

qJDCZBh.png

Dust to Dust

W tej misji poznamy dalsze losy Harry'ego Kima (granego przez Garretta Wanga) oraz Lyndsay Ballard (Kim Rhodes) zapoczątkowanych ponad 30 lat temu gdy serialowy Voyager przemierzał kwadrant Delta.

Źródło: Oficjalne Blogi 1 i 2[/more]

snowman
    Participant

Tym razem okręt niezbyt mnie interesuje. Najbardziej ciekaw jestem nowej misji fabularnej. Live long and prosper Harry:-)

Slawek
    Moderator

Już niemal od pięciu lat trwa nasza misja śmiałego zmierzania tam gdzie nie dotarł jeszcze żaden człowiek, poznawania nowych planet i cywilizacji...

Chyba tam, gdzie prowadzony za rączkę jest każdy inny gracz i ogrywania tego, co ograne zostało setki tysięcy razy. 😉

Dołączona grafika

Can't unsee...

I. Thorne
    Participant

Niby misje proste i glupie, a fabula lepsza niz 90% obecnych produkcji TV. Chyba Cryptic nie zatrudnia "fachowcow" z Hollywood.

Uchi
    Participant

Patrze na ten okręt i widzę "lekką" inspiracje z Gwiezdnych Wojen,. Za rok będą już StarDestroyery? 😉

Beret
    Participant

Podobne miałem odczucie jak zobaczyłem ten okręcik  😀

Sercem z Wami ale ciekawe czy zdążę być na 5 rocznicy 🙁

gordian76
    Participant

Ja się cieszę, bo szukam jakiegoś krążownika dla mojego Klingona, coś lepszego niż darmowy Vor'cha.

Slawek
    Moderator

Różowy będzie bardzo do klingona pasować...

Tegoroczny party popper będzie "strzelał" tęczą.

Dołączona grafika

Ugand
    Participant

NYAAAAAAAAAAAAAAAN

Melnikor
    Participant

Można już odpalać launcher żeby rozpoczął aktualizację z prepatcha.

Smiecho
    Participant

Jeśli ktoś wierzy dziś w swoje wielkie szczęście, bądź chce pooglądać zabawki z najnowszego LockBoxa, to dziś o 23:00 polskiego czasu organizowany jest pokaz na żywo. W trakcie pokazu kilkoro szczęśliwców (wylosowanych z oglądaczy) otrzyma co nieco z paczek.

FAB
    Participant

A mnie cieszy to z dzisiejszych zmian:

• The number of Research projects that can be slotted at any given time per R&D school has been increased from 1 to 3.
    I. Thorne
    Participant

Prepatcha to mozna bylo sciagnac juz tydzien temu, nie tylko dzisiaj.

A co do R&D to ci co mieli przyspieszac dilitem juz dawno maja 20 poziom.

FAB
    Participant

Żyłem nadzieję, że chociaż tym razem będzie gładko... ale oczywiście nie jest.

Lagi, kolejki i dropy pominę, musieli koniecznie poresetować skille boffom?

Melnikor
    Participant

Prepatcha to mozna bylo sciagnac juz tydzien temu, nie tylko dzisiaj.

Przeczytaj jeszcze raz mój post. "aktualizować z prepatcha" nie "ściągać prepatcha"

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram