Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › 5 lat Star Trek Online
Tagged: 5 rocznica, event sto, star trek online, STO
Już niemal od pięciu lat trwa nasza misja śmiałego zmierzania tam gdzie nie dotarł jeszcze żaden człowiek, poznawania nowych planet i cywilizacji... no i łupania tyłków wszelkiej maści wrogom Federacji, Imperium i Republiki. Z tej okazji od najbliższego czwartku (29 stycznia) do 26 lutego w STO trwać będzie Event rocznicowy. A wraz z nim do gry trafi kilka nowości i zabawek.
[more]
Kobali Samsar Cruiser
Wymagany poziom postaci: 50
Dostępność: Projekt w reputacji Event'owej (2015 Anniversary)
Kadłub: od 50,025 na 50 poziomie do 58,000 na 60 poziomie
Modyfikator osłon: 1.15
Załoga: 650
Uzbrojenie: 4 dziobowe, 4 rufowe
Miejsca na urządzenia: 4
Stanowiska Oficerów: 1 Lieutenant Tactical, 1 Lieutenant Commander Command/Engineering, 1 Command Engineering (literówka Cryptica,prawdopodobnie chodzi o Commander Engineering - przypis redakcji), 1 Lieutenant Commander Science, 1 Ensign Universal
Konsole: 3 Taktyczne, 5 Inżynieryjnych, 3 Naukowe
Zwrotność: 7 stopni na sekundę
Modyfikator impulsowej: 0.15
+5 do wszystkich poziomów energi
Console – Universal – Regenerative Integrity Field
Kobali Field Stabilizing Warp Core Mk XII (Very Rare)
Zestaw zdolności krążownika
Starship mastery:
- Absorptive Plating
- Rapid Repairs
- Enhanced Plating
- Armored Hull
- Emergency Response (Starship Trait) - -10% cooldown'u na zdolności leczące kadłub i osłony przy otrzymaniu obrażeń poniżej 50% kadłuba. Nie częściej niż co 4 sekundy.
Cruiser Communications Array
- Command – Strategic Maneuvering
- Command – Shield Frequency Modulation
- Command – Weapon System Efficiency
- Command – Attract Fire
Console – Universal – Regenerative Integrity Field
Konsola zapewnia pasywny bonus do skilli leczących kadłub. Dodatkowo aktywowanie konsoli zapewnia silną naprawę kadłuba, tym lepszą im większe uszkodzenia okrętu. Oraz wszystkie oddane strzały z broni energetycznej będą naprawiać okręt zależnie od zadanych przez siebie obrażeń.
Konsole będzie można przenieść na dowolny okręt.
Aby zdobyć okręt podobnie jak w letnim i zimowym evencie trzeba będzie uzbierać w ramach projektu reputacyjnego 1000 przedmiotów (Q-mendations). Codzienna misja polegająca na stabilizacji cząstek Omega poprzez mini-grę w odpowiednich strefach socjalnych (Earth Spacedock - FED, Qo’noS - KDF, Romulan Command - ROM) nagradzać będzie 40 Q-mendations. Dodatkowo za pierwsze rozegranie nowego epizodu "Dust to Dust" nagrodzone zostanie 400 Q-mendations. Podobnie jak w przypadku okrętów z poprzednich eventów tak i tutaj po zdobyciu nowego krążownika na jednej z postaci pozostałe otrzymają możliwość jego zakupu za jedyne 40 Q-mendations.
Dust to Dust
W tej misji poznamy dalsze losy Harry'ego Kima (granego przez Garretta Wanga) oraz Lyndsay Ballard (Kim Rhodes) zapoczątkowanych ponad 30 lat temu gdy serialowy Voyager przemierzał kwadrant Delta.
Tym razem okręt niezbyt mnie interesuje. Najbardziej ciekaw jestem nowej misji fabularnej. Live long and prosper Harry:-)
Już niemal od pięciu lat trwa nasza misja śmiałego zmierzania tam gdzie nie dotarł jeszcze żaden człowiek, poznawania nowych planet i cywilizacji...
Chyba tam, gdzie prowadzony za rączkę jest każdy inny gracz i ogrywania tego, co ograne zostało setki tysięcy razy. 😉
Can't unsee...
Niby misje proste i glupie, a fabula lepsza niz 90% obecnych produkcji TV. Chyba Cryptic nie zatrudnia "fachowcow" z Hollywood.
Patrze na ten okręt i widzę "lekką" inspiracje z Gwiezdnych Wojen,. Za rok będą już StarDestroyery? 😉
Podobne miałem odczucie jak zobaczyłem ten okręcik 😀
Sercem z Wami ale ciekawe czy zdążę być na 5 rocznicy 🙁
Ja się cieszę, bo szukam jakiegoś krążownika dla mojego Klingona, coś lepszego niż darmowy Vor'cha.
Różowy będzie bardzo do klingona pasować...
Tegoroczny party popper będzie "strzelał" tęczą.
Można już odpalać launcher żeby rozpoczął aktualizację z prepatcha.
Jeśli ktoś wierzy dziś w swoje wielkie szczęście, bądź chce pooglądać zabawki z najnowszego LockBoxa, to dziś o 23:00 polskiego czasu organizowany jest pokaz na żywo. W trakcie pokazu kilkoro szczęśliwców (wylosowanych z oglądaczy) otrzyma co nieco z paczek.
A mnie cieszy to z dzisiejszych zmian:
Prepatcha to mozna bylo sciagnac juz tydzien temu, nie tylko dzisiaj.
A co do R&D to ci co mieli przyspieszac dilitem juz dawno maja 20 poziom.
Żyłem nadzieję, że chociaż tym razem będzie gładko... ale oczywiście nie jest.
Lagi, kolejki i dropy pominę, musieli koniecznie poresetować skille boffom?