Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Złapał blaszak mandaryna, a mandaryn za łeb trzyma - zwiastun Iron Man 3

Złapał blaszak mandaryna, a mandaryn za łeb trzyma - zwiastun Iron Man 3

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • Author
    Keymaster

W sieci pojawił się oficjalny, bardzo efektowny zwiastun trzeciej odsłony przygód miliardera i wynalazcy, Tony'ego Starka:

Match
    Participant

Ciekawe kto bedzie Iron Patriotem. Powinien Norman Osborn i nie wiem jak tutaj bedzie wygladalo to licencyjnieDla mniej obeznanych - Zielony Goblin ze Spidermana.Willem Dafoe bylby super, zobaczymy.

LIBERTO
    Participant

chyba nie da rady. do spideya i powiązanych postaci ma prawo sony, dlatego nie będzie go w filmach marvela i stąd restart serii spider-man. a z trailera wnioskuję zę Iron Patriotem będzie ten blonadasek-playboy

master_bruce
    Participant

hmm... Restart Spider-serii nie wyniknął ze spraw licencyjnych, tylko z klapy części trzeciej. Z tego co wiem, to prawa do filmowego Pająka nadal ma Sony.

A co do Iron Patriota to podejrzewam, że to może być wariacja War Machine'a.

Aha, i pojawiła się w sieci wersja trailera dla ludzi o mocnych nerwach:

http://www.youtube.com/watch?feature=playe...p;v=lKgPIhdadIU

PS. Tego filmu, niestety, poprawność polityczna nie oszczędziła. Mandarin nie jest chińczykiem, żeby nie było, że stamtąd pochodzi najgorsze zło.

Diabeu
    Participant

Nie no polskie trailery to zawsze było zło, ale teraz to już jest tragedia XDDDDD

LIBERTO
    Participant

hmm... Restart Spider-serii nie wyniknął ze spraw licencyjnych, tylko z klapy części trzeciej. Z tego co wiem, to prawa do filmowego Pająka nadal ma Sony.

z tego co pamiętam to nie chodziło o klapę. twórcy trylogii nie mogli się dogadać z sony, które ma cały czas licencje, odnośnie treści filmu. dlatego Raimi i reszta powiedziali "papa" więc sony zrobiło restart serii pod nowym już tytułem

Lo'Rel
    Participant

Polski dubbing? Szok, niedowierzanie, konsternacja i wstyd. :blush:

master_bruce
    Participant

Polski dubbing? Szok, niedowierzanie, konsternacja i wstyd. :blush:

Ostrzegałem....

Lo'Rel
    Participant

Jak zwykle nie słuchałem i mam za swoje. :/ A serio, trzeba być kim i liczyć na co, żeby zaproponować polskim widzom taką pomyję? Albo czy to nie jest tak, że z góry podejrzewamy jakiś spisek widząc amerykański film z polskimi głosami? No nie pasuje to i tyle.

Melnikor
    Participant

Hmm... może spowodowane jest to faktem że polski "dubbing" opiera się zawsze na głosach 5 aktualnie modnych aktorek/aktorów, a nie tych faktycznie pasujących do roli, a tłumaczenia zazwyczaj mają tyle wspólnego z oryginałami co śnieg z burzą piaskową na Saharze?

Cross
    Keymaster

Polski dubbing w filmach i grach komputerowych to dwa metry mułu i wodorosty, wątpię by się kiedyś wygrzebał.

Lo'Rel
    Participant

opiera się zawsze na głosach 5 aktualnie modnych aktorek/aktorów

Tak, bo stawia się na znane nazwiska, żeby przyciągnąć polskiego widza do kina, a nie na umiejętności. Przykre to, ale prawdziwe. Jedyny dubbing, który uważam, że został zrobiony na świetnym poziomie to ten do "Przyjaciół". Dobrze też pomimo wszystko wspominam spolszczenie Voyagera. Nie wiem czy nie bardziej z sentymentu, sądzę jednak, że najgorszy nie był.

Match
    Participant

Sorry chlopaki, ale najlepiej zdubbingowanym serialem jest "17 mgnien wiosny". Pisze to zupelnie serio.

Lo'Rel
    Participant

Każdy swoje gusta ma. Nie znam, to się nie wypowiem.

Diabeu
    Participant

Polski dubbing w filmach i grach komputerowych to dwa metry mułu i wodorosty, wątpię by się kiedyś wygrzebał.

Są pewne wyjątki, jak np seria Uncharted albo InFamous, tam są naprawdę porządne dubbingi.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram