Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Newsy Star Trek Online Zbuduj swoją własną bazę gwiezdną w Sezonie 6!

Zbuduj swoją własną bazę gwiezdną w Sezonie 6!

Viewing 6 posts - 16 through 21 (of 21 total)
  • Author
    Participant

Nie wiem jakie są zamierzenia Twórców, ale pewnie efekt będzie taki jak w wielu innych grach, czyli do pewnego momentu rozbudowa będzie "gratis" tzn. wystarczy waluta EC, a dalsza rozbudowa będzie wiązała się już realnymi pieniędzmi np. w postaci CP, które trzeba najpierw kupić by wydać na bazę - bo np. nie będzie można inwestować CP uzyskanych z wymiany dilitu.

Uchi
    Participant

Panikujesz kolego. Może nie gram zbyt długo, bo od wprowadzenia F2P, ale nie było przypadku aby CP były dzielone na te za dolary i te za dilit.Po za tym ja sam w weekend na 3 postaciach wyciągam ~75cp(na dobę) więc jak się flota zbierze to CP uzbiera. A jak cena będzie za duża to naj zwyczajnie zostanie się stacji poziomu 1 lub 2 i tyle.

FAB
    Participant

Po pierwsze jestem daleki od paniki. Po drugie nigdzie nie napisałem, że były takie przypadki, tylko że może taki wystąpić. Poza tym gratuluję, że w weekend udaje ci się tyle dilitu zdobyć...

Melnikor
    Participant

Nowe światło na system baz. Niestety nie mam dziś siły na tłumaczenie czy szersze opisywanie więc każdy sobie musi sam przeczytać

Jamjumetley
    Participant

Naprawdę dużo nowych informacji w temacie baz na oficjalnym forum i blogu (screeny!). Przepraszam, ale nie mam czasu streścić tego w newsie 🙁

EDIT: Twórcy obstawiają, że konstrukcja bazy przy nawet dużej flocie (50+ uczestników) może zająć około 7 miesięcy! Lepiej zacznijcie odkładać zasoby 🙂

Slawek
    Moderator

7 miesięcy, huh? Czy tylko ja tu widzę tu "soon(tm)" w nowych szatach?Nie zrozumcie mnie źle, to co czytam wygląda naprawdę interesująco, ale ten długi czas oczekiwania na zakończenie konstrukcji to chyba taka sztuczna bariera dla graczy, a furtka dla producentów, którzy na początek dadzą nam system i jakąś drobną nową zawartość, a dopiero potem na przestrzeni czasu będą to uzupełniać, zanim którakolwiek z flot w ogóle osiągnie te wyższe tiery i związane z nimi nagrody. To tak jak mówili, że Season 6 wprowadzi sporo nowych okrętów, ale wieloma z nich przyjdzie nam polatać dopiero za te kilka miesięcy...Tak czy inaczej, podoba mi się to co czytam. Małe floty mogą dłużej zbierać surowce, ale wcale nie będą w tyle w rozwoju za tymi liczniejszymi. No i można będzie łatwo podglądać kto jak bardzo przyczynił się do konstrukcji bazy, w przeciwieństwie do obecnej sytuacji, gdzie ciężko o ocenę i awans gracza, którego się po prostu nie kojarzy. A w końcu to tylko gra, nie drugie życie (*shock gasp*).Może zmobilizuje to co niektórych do zainteresowania się członkostwem w którejś z polskich flot 😉

Viewing 6 posts - 16 through 21 (of 21 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram