Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Zapracuj sobie na rocznicowy "prezent"
do której godziny jutro można pobrać prezent z C-Store? Dziś pewnie nie ma co próbować.
Nie wiem co tam się faktycznie stało, ale wygląda to na ostry fuck up i powinny polecieć za to głowy.
Parafrazując powiedzenie, w naszych oczach "fuck up", dla nich czwartek popołudnie.
EDIT:
"Pr0" tip: Jak nie chcecie, to nie musicie się babrać z mini-gierką Q w trzy kubki. Można od prezentów odejść i iść szukać kolejnego Q, takiego, który zacznie uciekać i da się złapać w parę sekund. Myślę, że sposób ten pozwoli ładnie zaoszczędzić na czasie w tym evencie.
Swoją drogą...

Rano serwer też leżał przez jakiś czas. Teraz jest up, ale ja w pracy to nie mogę wejść i pobrać stroju.Na szczęście misja upierdliwa, ale idzie z nią żyć. Ciekaw jestem czy z tym EV da się obejść system i zrobić je szybciej. Dziś zobaczę bo na KDFie w połowie musiałem przerwać to looknę czy drugi dostanę.
Ja ma 2 stroje a nie zrobiłem misji ani razu do końca (jestem jednym z tych pechowców którzy maja czarny ekran w czasie misji), ale 3 razy podchodziłem i w momencie 'wydawania' skafandra 2 razy dostałem ten sam, raz dostałem inny. Może wystarczy robić pierwsza cześć misji kilka razy, aby uzbierać wszystkie 3. Raczej będzie to szybsze niż robienie całości.
Running into all "blacked out" sections/ textures in the new Feature Episode? Temporary workaround: turn ON "underwater view" in the video settings menu and restart the game.
Running into all "blacked out" sections/ textures in the new Feature Episode? Temporary workaround: turn ON "underwater view" in the video settings menu and restart the game.
Wcześniej poradziłem sobie włączając grafikę na poziom maximum bez szczegółowych ustawień. Niestety tylko na jednym komputerze mogę tak grać, co akurat dla mnie jest problemem, bo mam ograniczony czas przy nim i nie wszędzie mogę teraz się zalogować na podobnym sprzęcie. Spróbuję zatem zgodnie z podpowiedzią włączyć jedynie "undwewater view" i zapewne "postprocesing" bez którego ten efekt nie ma racji bytu. Prawdopodobnie animację gorącej atmosfery nad słońcem zaprogramowano właśnie tym. Szkoda jednak, że przed wpuszczeniem nowej grafiki nikt nie raczył sprawdzić, czy działa w domyślnych ustawieniach small i medium; to wygląda na totalną amatorszczyznę z ich strony.
Jedno przyznaję - w pełnych detalach gra nad słoneczkiem wygląda świetnie 🙂
Chcieli się na siłę pochwalić.
Dzisiaj podchodzę ponownie do misji, bo za każdym razem jak się zalogowałem, to w trakcie gry wyłączyli serwer 😀
Jeśli dobrze widziałem na czatach to można też spróbować poprzelaczac direct x, ktorego używa karta. Oczywiście jeśli Wasza karta obsluguje D9 i 11
Obawiam się, że bez karty minimum DX9 w ogóle nie da się uruchomić STO, Dzisiaj już się prawie nie spotyka gier na silniku dx8. Być może jeszcze Anarchy Online na nim działa. Od lat nie grałem. Parę lat temu EVE Online też zrezygnowało z grafiki dx8. Na domowym sprzęcie zapewne każdy gracz ma już kartę zgodną najmniej z DX9, nawet jeśli jest słaba. To już dekada, noworodki do pierwszej komunii i komputera dorosły :DJa czasem uruchamiam gry na biurowych komputerach, a te bywają bardziej historyczne 🙂
chodzilo mi bardziej o dx11 a dx9-11 ogólnie. W każdym razie warto spróbować.
Ja gram na lapku i problemów nie mam żadnych. Odpukać, ale DX mam zgodny z 11.
@ Sławek - wiem, czytałem to ale sprawa nie jest taka prosta bo ta misja szaleje w rożnym stopni na rożnych starszych grafikach.
Mam lapka z GF 8600M GS i ciemności w pierwszej części misji udało się uniknąć podnosząc troszke jakość tekstur. Jednakże w etapie latanie na jet packach już musiałem ustawienia podnieść w gore, plus komenda " /renderscale 1 " bez tego nie ma szans na zobaczenie czegokolwiek. Kumpel który ma lapka z GF 9400M GS ma rozjechane ustawienia graficzne w całej grze, za każdym włączenie musi odpalać renderscale. Generalnie jedno wielkie g...
Nie mogli użyć własnego narzędzia do tworzenia misji i dodać tylko dźwięki od Tuvoka?
Edyta:
Udało się. Underwatre view, /rederscale i po majstrowanie kilkoma suwakami jakości tekstur za działało. Prawie jak alchemia. Podekscytowany jestem! 😉
Na forum wisi komunikat, że trzeba włączyć Underwater view i zresetować grę. To powinno pomóc.
Na forum wisi komunikat, że trzeba włączyć Underwater view i zresetować grę. To powinno pomóc.
Włączony "underwater" rozwiązuje jedynie błąd grafiki od momentu wejścia w ruiny nad słońcem, w najnowszej misji, czyli jak lecimy w jetpacku.
Ogólne problemy z teksturami o których wspomniał kolega wyżej mają inne podłoże. Od czasu wprowadzenia Romulan z teksturami przestały sobie radzić systemy graficzne "shared memory", czyli wszelkie zintegrowane grafiki z płytą główną, które wykorzystują zwykły RAM komputera zamiast własnej pamięci VRAM. Tak są w większości budowane laptopy i zintegrowane mobo PC. Automatycznie wykrywana ilość pamięci jest wtedy ustawiana na +1024, ale cechą RAMu jest to że bywa on swapowany na dysk, a każdy błąd w alokacji wydzielonej pamięci dla grafiki kończy się brakiem tekstur w grze. Błędów w STO jest sporo... ale zmian także, więc pewnie szybko ich nie usuną.