Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Zaglądamy do środka Gry o Tron

Zaglądamy do środka Gry o Tron

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Participant

Wczoraj, 5 grudnia, na kanale HBO, można było obejrzeć krótki dokument zatytułowany Inside Game Of Thrones. Oprócz ujęć z planu zdjęciowego, znajdziemy w nim wywiady z aktorami oraz ekipą twórców. Wśród tych ostatnich znaleźli się George R.R. Martin, David Benioff oraz Dan Weiss czyli dwaj panowie odpowiedzialni za całą serię. Film prezentujemy poniżej.

Krusty
    Participant

Oj widać że serial będzie miał problemy z cenzurą... ale to dobrze duch książki utrzymany jak dla mnie zanosi się na najważniejszy serial dla nerdów od czasów BSG ale nawet B5 i DS9 szkoda że nie scifi ale fanatasy też się w końcu należy coś genialnego.

Piotr
    Keymaster

Cenzura i HBO? Nie sądzę. ;>

Krusty
    Participant

Cenzura i HBO? Nie sądzę. ;>

Cenzurą w innych stacjach Piotrze, myślałem ze to oczywiste.

Piotr
    Keymaster

No cóż. To martwić się będą widzowie innych stacji. HBO chyba na tym nie ucierpi?

Krusty
    Participant

HBO nie ale ciekawi mnie która polska stacja pokaże serial o kazirodztwie, obcowaniu z małymi dziewczynkami, zabijaniu kobiet czy dzieci nie wspominając już o innych rzeczach dużo gorszych niż pokazaywał np. Rzym który u nas zostal pocięty dość ostro na TVP. Bardzo bym chciał by serial trafił do jak największego grona widzów by pokazać że fantasy to nie tylko wypociny Tolkiena i Salvatore. Mam też cichą nadzieję że sukces "Gry" utoruje drogę dla nowych produkcji fantasy czy scifi nie będącymi tak jak np. SGU kopią kopi. Przykład Walking Dead pokazuje że można sięgnąc po coś nowego i odnieść gigantyczny sukces.

Magnes
    Participant

Problemem seriali fantasy są ogromne koszta. Legend of the Seeker na tym się spalił. Producenci wykonawczy wypowiadali się, że nie da się tanio zrobić serialu, gdzie "każdy chodzi w zbrojach".

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram