Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Republic of Rome › Yth alonim ualonuth sicorathi
Hamilco Nawigator pozyskuje nowego kupca dopłacając 10T łapówki.Tabnit próbuje przekonac niezrzeszonego Sadida by przyłączył sie do stronnictwa Dividia. Dopłaca tyle T by szansa była jak największa, resztę kasy zostawia sobie by ewentualnie zwiekszac łapówke.
Siła przekonywania Tabnita: 4 (ora) + 10 (wpł) = 14
Siła oporu Sadida: 6 (loj)
Szansa początkowa: 14 - 6 = 8
Tabnit dopłaca 1T by zmaksymalizować szansę przejęcia senatora.
Decyzja - inne stronnictwa mogą wpłacać łapówki z kas stronnictw by odradzić Sadidowi przejście do Dividia.
Termin - wtorek, g. 21:40.
(rzut) 12 - los nie uśmiechnął się do Tabnita - Sadid wciąż pozostaje niezależnym senatorem, tyle że bogatszym o 1T.
COR
(rzut) 10 - bierze kartę - Podbój Maroka - nieaktywna wojna - (6/4, D6/S17) [10T], zwycięstwo tworzy prowincję Maroko, zwycięstwo dodaje 1 kartę dóbr handlowych do stosu nr 9.
Decyzja - CORONA AUSTRALIS - pozyskiwanie kupca, senatora lub zmiana lidera stronnictwa.
Termin - środa, g. 22:45.
BIG
(rzut) 9 - bierze kartę - wydarzenie Salamis! - Grecy odcinają handel ze wschodem - usuwa z gry wszystkie karty dóbr handlowych ze stosów nr 2, 3, 4, 5, 6 i 8. Gdy tylko karty dóbr posiadane przez graczy wrócą na podane stosy, także zostają usunięte. Wszystkie koncesje handlowe zostają zniszczone, nawet te trzymane na ręku.
Decyzja - BIGGUS DICCUS - pozyskiwanie kupca, senatora lub zmiana lidera stronnictwa.
Termin - piątek, g. 13:45.
Mangi staje się liderem stronnictwa,próbuje pozyskać niezrzeszonego senatora dopłacając 4T. i próbuje pozyskać kupca dopłacając 10 T.
Siła przekonywania Mangi: 2 (ora) + 4 (wpł) = 6
Siła oporu Sadida: 6 (loj) + 1 (tal) = 7
Początkowa szansa: 6 - 7 = -1
Mangi dopłaca 4T łapówki, szansa wzrasta do 3.
Decyzja - inne stronnictwa mogą wpłacać łapówki z kas stronnictw by odradzić Sadidowi przejście do Biggus Diccus.
Termin - piątek, g. 15:00.
Stronnictwo Dividia silnie odradza Sadidowi przejście do Biggus Diccus, dając mu łapówkę by obnizyc szansę do zera. 2T chyba wystarczy, choc kasa jest gotowa by dorzucać kolejne łapówki.EDITProszę MG o danie graczom dodatkowych 15 minut po wyznaczonym terminie do ewentualnego zblokowania próby przekupienia Sadida przez Biggus Diccus.
Informuję, że przeliczenie odbędzie się o 19. Do tego czasu proszę o decyzje - albo konkretne kwoty i poziomy jakie chcecie utrzymać (szansa minimalna, maksymalna, inna) albo konkretne zlecenia (typu: jeśli X da 5 to ja dam 10), albo jedno i drugie. Poproszę o wpisywaniu tu na forum LUB na mojego maila fluorix@gmail.com, jeśli chcecie zachować tajemnicę do końca. Nie przyjmuję wiadomości na gg jako wiążących. I tak już chyba będziemy robić, żeby sobie oszczędzić zabawy.Aha - zanim coś wyślecie przeczytajcie uważnie czy to jest dokładnie to co macie na myśli, bo nie chcę potem słuchać skarg na moje interpretacje dwuznacznych sformułowań.
Wspomniana na forum łapówka (proszę o wyraźne podkreślanie edycji postów w takich przypadkach) od Dividia (2T) zmniejsza szansę do 1.
Mangi dopłaca 8T aby zmaksymalizować szansę (9).
Dividia kontruje 8T i szansa wraca do zerowego poziomu.
Mangi dopłaca 2T - szansa 3.
Dividia dopłaca 2T - szansa 1.
Próba przejęcia nie udała się.
MAG
(rzut) 6 - bierze kartę - zatrzymana na ręku
Decyzja - MAGO - pozyskiwanie kupca, senatora lub zmiana lidera stronnictwa.
Termin - sobota, g. 19:30.
spróbuję pozyskać kupca dla Mago + 5T
(rzut) 10 + 5T = 15 (sukces)
DIV
(rzut) 8 - bierze kartę - zatrzymana na ręku
Decyzja - DIVIDIA - pozyskiwanie kupca, senatora lub zmiana lidera stronnictwa.
Termin - niedziela, g. 11:45.
Hamilco Nawigator próbuje pozyskać kupca dopłacając 8T.Tabnit próbuje przekonać Sadida by dołączył do stronnictwa Dividia. Dopłaca tyle talentów by szansa była największa (nawet nie mam pojęcia ile). W razie kontr innych stronnictw wciąż dodaje łapówki by szansa była największa.
Himilco Nawigator pozyskuje kupca (rzut) 7 + 8T = 15 (sukces)
Siła przekonywania Tabnita: 4 (ora) + 10 (wpł) = 14
Siła oporu Sadida: 6 (loj) + 27 (tal) = 33
Szansa początkowa: 14 - 33 = -19
Żeby zmaksymalizować szansę (9) Tabnit dopłaca 28T i rezerwuje kolejne na kontrłapówki.
Decyzja - inne stronnictwa mogą wpłacać łapówki z kas stronnictw by odradzić Sadidowi przejście do Dividia.
Termin - niedziela, g. 11:55.
Żeby nie przedłużać (wiem, że jeszcze jest kolejka Lamsena, ale ona zapewne szybko pójdzie).Kandydaci na sufletów: Tabnit z Dividia i Synalos z Mago.Tabnit nie zamierza się ruszać ze stolicy i dlatego chce byc sufletą miejskim.