Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka Wybory prezydenckie w USA

Wybory prezydenckie w USA

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Participant

Kampania prezydencka w USA nabiera tempa. Zakończyła się konwencja demokratów, zbliża się konwencja republikanów. Walka rozszerza się nawet na konwenty trekowe. Jak podaje TrekToday za StarTrekHQ.com link Kate Mulgrew (żona Tima Hagena, demokratycznego kandydata na gubernatora Ohio w 2002) dokonała krytyki Jerzego Busha i zachęciła fanów by głosowali na Jana Kerryego. Wzbudziło to mieszane reakcje fanów.

Ciekaw jestem kogo bardziej popierają polscy fani ST.

Do wyboru są:

Jerzy Bush- republikanin

Jan Kerry- demokrata

Ralph Nader- zielony

Michał Badnarik- libertarianin

wstrzymanie się od głosu

(moderatorów proszę o umieszczenie stosownej ankiety)

Ja ze swej strony mogę powiedzieć, że popieram kandydata libertariańskiego (z wiadomych względów), ale niewykluczone, że zagłosowałby na Busha, by uniemożliwić dojście do władzy Kerryego.

Thengel
    Participant

Hmmm.. Do wyboru jak wiemy jest właściwie tylko dwóch kandydatów 🙂 Popieram Kerry'ego bo wolę go od Busha. Ale nie uważam go za dobrego kandydata. Człowiek który dostał medal za zastrzelenie bezbronnego uciekającego Wietnamczyka nie jest dla mnie bohaterem.

Ixion
    Participant

Nawet 3 medale.

Przy okazji link. Piosenka jest genialna.

Krusty
    Participant

Ixion dzięki za tego linka szukałem tego filmiku już od dłuższego czasu...Co do tych wyborów to wygra je Kerry a prezydentem zostanie Bush :). A tak na serio zagłosowałbym na Gubernatora Terminatora.

Dalek
    Participant

Który niestety bez zmiany w konstytucji Usa prezydentem zostać nie może. A poza tym ta jego żona demokratka 😛 .

EMH Mark IX
    Participant

Z tych kandydatów - zdecydowanie Kerry. Wyglada na to, że nawet czuje jakąś nutkę sympatii do nas (oby nie była to kiełbasa wyborcza).Kolejnym powodem, dla którego wydaje mi się dobrym kandydatem, jest to, iż cieszy się dużym poparciem środowisk artystycznych.Powód ostatni i chyba najważniejszy - Bush Jr, ze swoją inteligencją i ogładą pasuje mi bardziej do roli Myszki Miki niż prezydenta, było, nie było światowego mocarstwa.deactivate EMH!

Ixion
    Participant

Który niestety bez zmiany w konstytucji Usa prezydentem zostać nie może. A poza tym ta jego żona demokratka

I to nie byle jaka. Jest członkiem dynastii Kennedych. Mówiło się, że to małżeństwo jedyny sposób, by Kennedy znowu znalazł się w Białym Domu, bo Schwarzenegger to przyjaciel Busha i często go odwiedza.

A co do zmiany konstytucji to nie jest to wykluczone, biorąc pod uwagę sukcesy Schwarzeneggera w Kaliforni.

Kolejnym powodem, dla którego wydaje mi się dobrym kandydatem, jest to, iż cieszy się dużym poparciem środowisk artystycznych.

Środowiska artystyczne w USA w większości zawsze popierają demokratów. To właśnie artyści są zagłębiem lewactwa, poglądów na gospodarkę wziętych z innej rzeczywistości kwantowej i krytyki tradycyjnych wartości amerykańskich. Nie wiem czy to dobre kryterium wyboru prezydenta.

EMH Mark IX
    Participant

Środowiska artystyczne w USA w większości zawsze popierają demokratów. To właśnie artyści są zagłębiem lewactwa, poglądów na gospodarkę wziętych z innej rzeczywistości kwantowej i krytyki tradycyjnych wartości amerykańskich. Nie wiem czy to dobre kryterium wyboru prezydenta.

Ale tym razem administracja Busha zaczęła przesadzać z cenzurą.

Jako ciekawostkę podam fakt, że po wydarzeniach 9/11 za swojej nazwy musiała się tłumaczyć kapela z ponad 10-letnim stażem.

Chodzi o ANTHRAX (czyli z greki - wąglik).

Ktoś wymyślił nawet, że trzeba zmienić tytuł "2 wież" Tolkiena, bo obraża on patriotyczne uczucia Amerykanów.

deactivate EMH!

T'rup
    Participant

erm... jakby nie było gospodarka stanów miała się o niebo lepiej za prezydentury clintona. uważam, że prezydentem powinien zostać Kerry ponieważ republikanie i dynastia Bushów już zbyt wiele wojen jak dla mnie wywołała...

Ixion
    Participant

erm... jakby nie było gospodarka stanów miała się o niebo lepiej za prezydentury clintona. uważam, że prezydentem powinien zostać Kerry ponieważ republikanie i dynastia Bushów już zbyt wiele wojen jak dla mnie wywołała...

Oczywiście że Clinton zlikwidował deficyt budżetowy. Ale ten deficyt nie wziął się z nikąd. To była konsekwencja prowadzenia zimnej wojny przez Ronalda Regana. Olbrzymie wydatki na zbrojenia, które zniszczyły Związek Radziecki wymagały źródeł finansowania i stąd powstał deficyt. J.H. Bush go nie załatał, bo prowadził wojnę w Zatoce Perskiej.

Poza tym aktualny wzrost gospodarczy USA jest skutkiem obniżenia podatków przez Busha. Tak samo było za Regana. Clinton miał po prostu przyjemne czasy na prezydenturę.

Warp_10
    Participant

glosowalem na Busha bo jak wiadomo 2 kandydatow sie liczy

Kolejnym powodem, dla którego wydaje mi się dobrym kandydatem, jest to, iż cieszy się dużym poparciem środowisk artystycznych.

jak np. glownego totalitarnego propagandysty XXI wieku Michaela Moorea? 😛

srodowiska artystyczne jak Ixion wspomnial zawsze byly ostoja lewactwa

Ale tym razem administracja Busha zaczęła przesadzać z cenzurą.

Jako ciekawostkę podam fakt, że po wydarzeniach 9/11 za swojej nazwy musiała się tłumaczyć kapela z ponad 10-letnim stażem.

Chodzi o ANTHRAX (czyli z greki - wąglik).

Ktoś wymyślił nawet, że trzeba zmienić tytuł "2 wież" Tolkiena, bo obraża on patriotyczne uczucia Amerykanów.

to nie jest cenzura, to jest glupota i jest ona bardzo czesta przypadloscia urzednikow

erm... jakby nie było gospodarka stanów miała się o niebo lepiej za prezydentury clintona.

pewnie ze miala sie lepiej, bo Clinton rzadzil po 3 kadencjach Republikanow i podobno jeszcze nawet reformy Reagana mialy wplyw, ale Clinton podniosl podatki dla najbogatszych i wszystko sie zawalilo

uważam, że prezydentem powinien zostać Kerry ponieważ republikanie i dynastia Bushów już zbyt wiele wojen jak dla mnie wywołała...

jasne, a Jimmy Carter byl dobrym prezydentem moze jeszcze 😛

dyplomacja niepoparta sila nie ma sensu

pokojowa polityka Clintona dala atak na WTC za Busha, tak to dziala

a i jeszcze obserwacja na temat zony Kerryego - wyszla za Republikanskiego Senatora, gosc zmarl, odziedziczyla jego fortune i teraz finansuje swojego nowego meza Demokrate... argghhh 😛

a co do Trekowych aktorow to William Shatner zdecydowanie poparl wojne w Iraku i z tego co wiem jest Republikaninem

Jeri Ryan ma z kolei meza Republikanina (chociaz sie chyba akurat rozwodza)

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram