Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Wielka obniżka na okręty
Trwa odliczanie godzin do rozpoczęcia nowego sezonu nr 11 "New Dawn". Z tej okazji w ostatnich dniach Cryptic przygotował liczne nagrody i promocje.
Jedną z nich jest trwała obniżka cen (w dilithium) dostępnych w stoczni okrętów. Od momentu wprowadzenia nowego sezonu ceny okrętów będą kształtowały się następująco, w zależności od rangi naszej postaci:
To jeszcze nie koniec promocji - przez cały tydzień od rozpoczęcia sezonu (27.X-3.XI) ceny okrętów zostaną dodatkowo obniżone (Dilithium Ship Discount Event):
Warto również pamiętać o nadchodzącym weekendzie z premią dilithium.
Źródło: Oficjalna strona STO
Każdy kto ma już 60 lvl ma kilka okrętów z Cstore/eventów/lock box/flotowe. To chyba dla tych co dopiero zaczynają
Każdy kto ma już 60 lvl ma kilka okrętów z Cstore/eventów/lock box/flotowe. To chyba dla tych co dopiero zaczynają
kilka okrętów? odpalałeś ten system? na dzień dobry potrzeba po 3 sztuki do 3 misji żeby maksować szanse na kryta- to daje już 9 jednostek. top okęty mają serwis grubo ponad 10 godz, więc często są niedostępne, dlatego "kilka okrętów" to zdecydowanie za mało. wg mnie optymalne minimum to ok 20-25 jednostek i to na początek a później jak będą wszystkie sloty odblokowane i nowe misje moze się pojawią to i 50 sztuk może być mało
Zapomniałem że nie którzy muszą mieć wszystko wymaksowane na już.
kilka okrętów? odpalałeś ten system? na dzień dobry potrzeba po 3 sztuki do 3 misji żeby maksować szanse na kryta- to daje już 9 jednostek. top okęty mają serwis grubo ponad 10 godz, więc często są niedostępne, dlatego "kilka okrętów" to zdecydowanie za mało. wg mnie optymalne minimum to ok 20-25 jednostek i to na początek a później jak będą wszystkie sloty odblokowane i nowe misje moze się pojawią to i 50 sztuk może być mało
A czy skorzystanie ze statków T1 i T2 nie powoduje, że cd jest krótszy?
Fan cd jest krótszy,ale za to tracisz na szansie sukcesu bo mniejszy tier ma słabsze staty
Niższe Tiery są wystarczające do mniej wymagających zadań. Często też ich bonusy przekładają się na znaczące efekty, także w tych bardziej wymagających misjach. Niektórzy też polecają puszczać po jednym słabym okręcie na "śmieciowe" misje trwające 15min, zamiast używać pass token - a nuż zakończą się powodzeniem.
Dlatego też promocja wcale nie jest taka kiepska, jeśli ktoś nie dysponuje większą ilością okrętów. Ba, czasem takie T1-T3 są wystarczające do misji, z której można wyciągnąć np. 2000 dilithu, albo Salvaged Technology.
Jest tylko jeden haczyk. Ja nie kupując żadnych miejsc uzbierałem 13 miejsc (ta szczęśliwa liczba). Z drugiej strony zauważyłem że można kupić okręt puścić na misję, a jak wróci, zezłomować dalej mając jego kartę.
Przecież od początku było mówione, że nie trzeba mieć cały czas okrętu w aktywnej służbie żeby mieć jego kartę.
Racja, fajnie żeś mi przypomniał po tym jak zrobiłem z siebie idiotę 😮 .
... Z drugiej strony zauważyłem że można kupić okręt puścić na misję, a jak wróci, zezłomować dalej mając jego kartę.
nie potrzebujesz w ogóle mieć okrętu w rosterze- możesz kupić/otworzyć/pozyskać w inny sposób nawet kilkadziesiąt sztuk, natychmiast je wywalić całą grupą albo pojedynczo. Tokeny shipów i tak do rostera wpadną i będą dostępne do misji admiralty
Przyznałem się do Alzheimera. Co mam jeszcze zrobić byście mi tego nie wypominali:D