Wielka obniżka na okręty

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Author
    Participant

40ccb478dd14947de60b8ca832b0604c14453591

Trwa odliczanie godzin do rozpoczęcia nowego sezonu nr 11 "New Dawn". Z tej okazji w ostatnich dniach Cryptic przygotował liczne nagrody i promocje.
    Jedną z nich jest trwała obniżka cen (w dilithium) dostępnych w stoczni okrętów. Od momentu wprowadzenia nowego sezonu ceny okrętów będą kształtowały się następująco, w zależności od rangi naszej postaci:

• Lieutenant: 5,000 (Stara cena 8,000)
    • Lt. Commander: 10,000 (Stara cena 15,000)
    • Commander: 20,000 (Stara cena 40,000)
    • Captain: 40,000 (Stara cena 80,000)
    • Rear Admiral - Lower Half: 80,000 (Stara cena 120,000)

To jeszcze nie koniec promocji - przez cały tydzień od rozpoczęcia sezonu (27.X-3.XI) ceny okrętów zostaną dodatkowo obniżone (Dilithium Ship Discount Event):

• Lieutenant: 2,500
    • Lt. Commander: 5,000
    • Commander: 10,000
    • Captain: 20,000
    • Rear Admiral - Lower Half: 40,000

Warto również pamiętać o nadchodzącym weekendzie z premią dilithium.

Źródło: Oficjalna strona STO

domirex
    Participant

Mam takie pytanie kto je kupuje????

snowman
    Participant

maniacy systemu admiralicji?

domirex
    Participant

Każdy kto ma już 60 lvl ma kilka okrętów z Cstore/eventów/lock box/flotowe. To chyba dla tych co dopiero zaczynają

LIBERTO
    Participant

Każdy kto ma już 60 lvl ma kilka okrętów z Cstore/eventów/lock box/flotowe. To chyba dla tych co dopiero zaczynają

kilka okrętów? odpalałeś ten system? na dzień dobry potrzeba po 3 sztuki do 3 misji żeby maksować szanse na kryta- to daje już 9 jednostek. top okęty mają serwis grubo ponad 10 godz, więc często są niedostępne, dlatego "kilka okrętów" to zdecydowanie za mało. wg mnie optymalne minimum to ok 20-25 jednostek i to na początek a później jak będą wszystkie sloty odblokowane i nowe misje moze się pojawią to i 50 sztuk może być mało

domirex
    Participant

Zapomniałem że nie którzy muszą mieć wszystko wymaksowane na już.

FAB
    Participant

kilka okrętów? odpalałeś ten system? na dzień dobry potrzeba po 3 sztuki do 3 misji żeby maksować szanse na kryta- to daje już 9 jednostek. top okęty mają serwis grubo ponad 10 godz, więc często są niedostępne, dlatego "kilka okrętów" to zdecydowanie za mało. wg mnie optymalne minimum to ok 20-25 jednostek i to na początek a później jak będą wszystkie sloty odblokowane i nowe misje moze się pojawią to i 50 sztuk może być mało

A czy skorzystanie ze statków T1 i T2 nie powoduje, że cd jest krótszy?

Melnikor
    Participant

Fan cd jest krótszy,ale za to tracisz na szansie sukcesu bo mniejszy tier ma słabsze staty

Slawek
    Moderator

Niższe Tiery są wystarczające do mniej wymagających zadań. Często też ich bonusy przekładają się na znaczące efekty, także w tych bardziej wymagających misjach. Niektórzy też polecają puszczać po jednym słabym okręcie na "śmieciowe" misje trwające 15min, zamiast używać pass token - a nuż zakończą się powodzeniem.

Dlatego też promocja wcale nie jest taka kiepska, jeśli ktoś nie dysponuje większą ilością okrętów. Ba, czasem takie T1-T3 są wystarczające do misji, z której można wyciągnąć np. 2000 dilithu, albo Salvaged Technology.

domirex
    Participant

Jest tylko jeden haczyk. Ja nie kupując żadnych miejsc uzbierałem 13 miejsc (ta szczęśliwa liczba). Z drugiej strony zauważyłem że można kupić okręt puścić na misję, a jak wróci, zezłomować dalej mając jego kartę.

Melnikor
    Participant

Przecież od początku było mówione, że nie trzeba mieć cały czas okrętu w aktywnej służbie żeby mieć jego kartę.

domirex
    Participant

Racja, fajnie żeś mi przypomniał po tym jak zrobiłem z siebie idiotę 😮 .

LIBERTO
    Participant

... Z drugiej strony zauważyłem że można kupić okręt puścić na misję, a jak wróci, zezłomować dalej mając jego kartę.

nie potrzebujesz w ogóle mieć okrętu w rosterze- możesz kupić/otworzyć/pozyskać w inny sposób nawet kilkadziesiąt sztuk, natychmiast je wywalić całą grupą albo pojedynczo. Tokeny shipów i tak do rostera wpadną i będą dostępne do misji admiralty

domirex
    Participant

Przyznałem się do Alzheimera. Co mam jeszcze zrobić byście mi tego nie wypominali:D

LIBERTO
    Participant

Przyznałem się do Alzheimera. Co mam jeszcze zrobić byście mi tego nie wypominali:D

ależ ja ci nic nie wypominam, tylko sprostowałem twoje informacje ;-p

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram