Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Newsy Star Trek Online Wcześniejszy dostęp do Free-to-Play

Wcześniejszy dostęp do Free-to-Play

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 49 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zarathos
    Uczestnik

Co nagle, to po diable. Wczoraj patch do F2P, dzisiaj patchowanie patcha 😀

LIBERTO
    Uczestnik

ja tam kuffa nie wiem. patch ściągniety logyje się gra i nic. time outi nie przejdzie do wyboru postaci. a tu DDE tylko na 30 dni i sie marnuje. szlag by to trafiłedit:HA jeszcze lapiej. świeżo po patchu version miscośtam i nie zaloguje!!! bardzo kurw.. zabawne

Reyden
    Uczestnik

A kiedy kupiłeś DDE ?Bo może wina leży w samej dacie kupna , sam mam DDE kupione w zeszłym roku i mi chodzi F2P .

LIBERTO
    Uczestnik

ja mam aktywne do 10 luty, dopiero co kupione. no chyba mi zaskoczylo w koncu. ten cholerny pachter nie mógł załapać patcha do patcha. chore toto

Melnikor
    Uczestnik

Wynik przejścia na Silver. Jeden z moich Oficerów zaiwanił 12 milionów kredytów i zwiał.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Mała strata, jeśli masz wysoki level (a sadząc po sumie to masz VA). I tak ich już nie wydajesz 😉

Melnikor
    Uczestnik

Wiesz zawsze byto było kilku purpurowych Duty Officer'ów. A tak to pewno przechla to gdzieś na Risie

Lafiel
    Uczestnik

Ja tam się cieszę, miałam kod z promocji Alienware i na szczęście załapał się on do "Early Access", więc narzekać nie mogę i powoli ogarniam co i jak 🙂 Zauważyłam tylko małe "zamieszanie" - część "featersów" na moim koncie obsługiwana jest jak "silver account" (np. nie mogę grać w Foundry missions bo mówi że Silverzy nie mogą?!?) a inne jakbym miała "gold account" (mogę tworzyć Foundery missions 😛 ) ale nie będę marudzić, bo jak się mówi darowanemu koniowi... 😉

Silver Phoenix
    Uczestnik

To, co przynależało do danego konta przed przejściem na f2p - zostaje na nim. Tyle teoria.Najwyraźniej dostęp do foundry jest traktowany jako rzecz przynależna do konta od początku - tak samo, jak unikalne itemy, bonusowe mundury czy inne bajery... A możliwość grania w scenariusze nie mieści się w ramach definicji.Mnie ciekawi co innego. Mam trzy postacie - m.in. VA wyszkolonego jeszcze przed f2p oraz komandora-porucznika (stworzona już po ogłoszeniu Early Access). Liczba slotów w banku dla obu postaci się różni :)Nie jestem pewien, ale ona chyba akurat od rangi nie zależy. Jeśli się więc nie mylę, to i tutaj zróżnicowali. I to w obrębie jednego konta 😉 No cóż. Przeżyjemy...

Slawek
    Moderator

Co do możliwości gry w misje Foundry, to jest to najwyraźniej jakiś bug, tudzież niedopatrzenie ze strony Cryptic. Gdzieś czytałem, że aby mieć dostęp do Foundry, trzeba będzie coś odblokować. Możliwe, że Cryptic chce się jakoś zabezpieczyć przed nadużyciem (nowe konta wystawiające zawyżone/zaniżone oceny etc.). Tak czy inaczej, Silver na pewno będą mogli grać w te misje prędzej czy później.Silver podobno mogą także tworzyć misje Foundry, ale otrzymują tylko jeden slot na początek (Gold bodajże 8). Kolejne można odblokować za dilithium.Co do slotów i temu podobnych - wszystko to, co już odblokowaliście mając abonament pozostaje i pozostanie odblokowane dla danej postaci. Jeśli posiadacie VA ze wszystkim na maks, nic nie zostanie od Was odebrane. Jeśli jednak posiadaliście Kapitana, któremu nie było dane zdobyć wszystkich slotów za wyższe rangi, to jako Silver już nic więcej nie otrzymacie za awans. Tak samo jeśli stworzycie nową postać, to będzie ona traktowana na zasadach "darmowych".Nie wiem tylko jak to się ma do osób, które awansowały jako Silver, a następnie wykupiły abonament. Teoretycznie powinni oni otrzymać to co ich ominęło, ale z drugiej strony może to stworzyć sytuacje, gdzie ludzie będą się zapisywać tylko na miesiąc, aby dostać brakujące sloty i temu podobne.

Jamjumetley
    Uczestnik

Kod z Alienware wykorzystałem chyba dopiero tuż po uruchomieniu "Early Access" (4.14 dnia temu :P). Wydaje mi się, że widziałem misje Foundry do wykonania. Później sprawdzę. Przy okazji - chciałbym gorąco podziękować wszystkim, którzy pomagają nowicjuszom poruszać się po grze.Cześć Lafiel! 😉

Silver Phoenix
    Uczestnik

Nie wiem tylko jak to się ma do osób, które awansowały jako Silver, a następnie wykupiły abonament. Teoretycznie powinni oni otrzymać to co ich ominęło, ale z drugiej strony może to stworzyć sytuacje, gdzie ludzie będą się zapisywać tylko na miesiąc, aby dostać brakujące sloty i temu podobne.

Podejrzewam, że po zakończeniu abonamentu uzyskane w ramach Gold sloty zostaną zablokowane. Pewnie tego ma dotyczyć konwersja 🙂 Zresztą - wątpię, aby ludzie kupowali abonament tylko dla slotów. Jeśli już ktoś kupi, to będąc w szerszej potrzebie 😉 No, ale zobaczymy.

Slawek
    Moderator

Nie, na forum ktoś z Cryptic powiedział, że to co zostało odblokowane na Gold NIE zostanie odebrane. Tyczy się to także slotów (bank, inventory, boffy).

http://forums.startrekonline.com/showpost....mp;postcount=76

A silver player that was previously gold will have the number of slots for whatever rank they were at the time they converted from gold to silver.

Lafiel
    Uczestnik

Najwyraźniej dostęp do foundry jest traktowany jako rzecz przynależna do konta od początku - tak samo, jak unikalne itemy, bonusowe mundury czy inne bajery... A możliwość grania w scenariusze nie mieści się w ramach definicji.

Co do możliwości gry w misje Foundry, to jest to najwyraźniej jakiś bug, tudzież niedopatrzenie ze strony Cryptic. Gdzieś czytałem, że aby mieć dostęp do Foundry, trzeba będzie coś odblokować.

Silver podobno mogą także tworzyć misje Foundry, ale otrzymują tylko jeden slot na początek (Gold bodajże 8). Kolejne można odblokować za dilithium.

No właśnie, ja niby posiadam konto "Silver" (jako że to "reaktywacja" i Early Access, choć w account statusie pisze że konto jest nieaktywne >.>) i najpierw jak sprawdzałam to tworzenie misji w Foundery miałam całkowicie zablokowane i było napisane, że mogę wykupić za 10k dilithium, następnego dnia (chyba po jakimś maintenancie) jak sprawdzałam to już była informacja, że mogę bez problemu tworzyć misje i mam nawet 8 slotów na projekty (czyli jak konto gold)... Tak samo kolega z "niby-silver" account nie powinien dostawać darmowego statku na wyższych rangach a jednak dostaje... Cóż może nie do końca jeszcze odpowiednio oznakowali te konta i stąd takie zamieszanie. Nie, żeby mnie to smuciło, ale pewnie wyjaśni się po 17tym stycznia, wtedy może prawidłowo będziemy silverami 😉

Nie, na forum ktoś z Cryptic powiedział, że to co zostało odblokowane na Gold NIE zostanie odebrane. Tyczy się to także slotów (bank, inventory, boffy).

I z tego co czytałam dużo osób ma zamiar właśnie tak zrobić (np. ja 😛 ) - wykupi sobie golda na ten miesiąc kiedy będzie lvlowało, odblokuje się rzeczy / statek za free, a potem przejdzie na silver. Może Cryptic uznał że to się jednak jakoś tam marketingowo kalkuluje 😉

Slawek
    Moderator

Na oficjalnym forum ktoś z Cryptic przyznał, że brak możliwości gry w misje Foundry przez Silver to bug, co zostanie naprawione.Darmowe okręty dla Silver są przyznawane przy pierwszych dwóch awansach. Na poziomach 30 i 40 otrzymuje się już tylko zniżki (50%), a okręt trzeba kupić za Dilithium.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 49 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram