Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Newsy Star Trek Online Wcześniejszy dostęp do Free-to-Play

Wcześniejszy dostęp do Free-to-Play

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
  • Author
    Moderator

Dobra wiadomość dla osób wyczekujących przejścia Star Trek Online na model Free-to-Play. Jeśli kiedykolwiek na przestrzeni ostatnich dwóch lat posiadaliście aktywne konto (choćby przez miesiąc), to do gry będziecie mogli logować się zupełnie za darmo już od dnia jutrzejszego (05.01.12). Wszystkim "powracającym" przyznany zostanie status Silver Member. Cryptic podkreśla przy tym, że "srebrni" gracze będą mogli swobodnie kontynuować zabawę swoimi dotychczasowymi postaciami, bez żadnych szczególnych utrudnień czy strat w przedmiotach.

Star Trek Online oficjalnie przejdzie na model free-to-play 17 stycznia.

Źródło: Path fo F2P Dev Blog #26

Silver Phoenix
    Participant

Idę ściągać klienta...

Melnikor
    Participant

Slawek
    Moderator

Tak asekuracyjnie, ze swojej strony przypomnę o ewentualnym WYŁĄCZENIU w launcherze opcji on-demand patching. Gra nie będzie wtedy pobierać dodatkowych plików po uruchomieniu, tylko zaktualizuje się cała za jednym zamachem wcześniej.Także mile widziane będą komentarze i obserwacje odnośnie procesu "konwersji" istniejących postaci, o ile coś takiego w ogóle będzie miało miejsce. Z tego co wyczytałem na oficjalnym forum wszystko co odblokowaliście dotychczas (tj. sloty ekwipunku, banku, boffów itp.) nie zostanie zabrane od już istniejących postaci. Co najwyżej jeśli ktoś nie osiągnął jeszcze maksymalnego poziomu doświadczenia, to nie będzie zdobywał żadnych bonusów nie przysługujących Silver ponad to co już ma. No i oczywiście wszelkie nowe postacie awansować będą już zgodnie z zasadami Silver.Ciekawe czy serwery to wytrzymają i dlaczego nie...

Coen
    Participant

Znaczy mam włączyć opcje "disable on-dimand patching"?Czy z włączonym, czy z wyłączonym, na razie owa konwersja nie nastąpiła.

Flashbones
    Participant

Między 16:00-19:00 będzie przerwa na wgranie patcha i po 19 pewnie F2P będzie dostępne.

Silver Phoenix
    Participant

Wszystkie zmiany, jakie wprowadza Cryptic - łącznie z nowymi sezonami - były zwykle dostępne po godzinie 19.00. Zagramy wieczorem, żaden problem 🙂

Melnikor
    Participant

Tak Coen chodzi o zaznaczenie/włączenie opcji "disable on-dimand patching"

Zarathos
    Participant

Zagramy, zagramy. 5 GB (gdybam sobie) patch na serwerze z łączem 10 MB obciążonym przez parę kupę luda. Jak się te patche do jutra ściągną to będzie sukces. Przecież to STO, liczycie, że wszystko będzie ładnie, pięknie i szybko działać czy jak?Co powiedziała forumowa maruda.

Slawek
    Moderator

@CoenFaktycznie, się trochę pospieszyłem - "wyłączyć on-demand patching", czyli w launcherze zaznaczyć w opcjach "disable on-demand patching". 😉 Wiele osób po prostu miało problemy po uruchomieniu gry z długimi "loadingami" i obarczała winą Cryptic, podczas gdy gra tak naprawdę się w pełni nie zaktualizowała i stale pobierała nowe pliki. Dlatego uprzedzam.@ZarathosTak, liczymy. Osobiście, pomijając standardowe bugi, daleki jestem od narzekania na samą optymalizację gry i sprawy z tym związane. Większość problemów o jakich słyszałem zwykle leżała po stronie użytkownika, nie Cryptic. A że dzisiaj, a także 17.01 mogą pojawić się problemy z połączeniem oraz obciążenia serwera, to raczej norma dla MMO i tego się po prostu nie da uniknąć. Nawet lepiej, że Cryptic postanowił zrobić to stopniowo, aniżeli otwierając furtkę dla wszystkich bez wyjątku jednego dnia. Zobaczą jak sprawować się będą serwery przy znacznie większym niż zwykle obciążeniu, dostosują co trzeba i miejmy nadzieje będą lepiej przygotowani na przyszły tydzień.Tak czy inaczej, do zobaczenia w grze, mam nadzieję. 😉

Zarathos
    Participant

Dla mnie STO to jedyne MMO które sprawia problemy. Z DCUO, SW:TOR, EVE, LOTRO i co tam mi się jeszcze przewinęło przez HDD nigdy problemów nie miałem. W każdym razie nie takie, jakie mam z STO. Podobno każda matka kocha swoje dzieci, więc kto wie. Ale STO jest zbyt nudne żeby w nie dłużej grać. A po F2P będzie i za drogie/zbyt czasochłonne (c-points albo grind dilithium). Może czasem się na Kar'rat pojawię podenerwować Klingonów. I jakby się Romulanie pojawili to na pewno. Ich BoP jest najładniejszym okrętem w grze - choćby po to, żeby polatać sobie tym cudeńkiem. Poza tym to dziękuję, postoję.

Dziabak
    Participant

"Account Error"... przy próbie logowania... 🙁

Slawek
    Moderator

Dopiero po godzinie 19:00 będziecie mogli się zalogować, po wypuszczeniu patcha.

Melnikor
    Participant

Patch można już pobierać 🙂 w moim wypadku (świeżo pobrany instalator) jakieś 5,5 Gb.

Flashbones
    Participant

Tak patch już do pobrania:)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram