Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Wasz pomysł na fabułę filmu/serialu

Wasz pomysł na fabułę filmu/serialu

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Participant

O jakiej fabule chcielibyście zobaczyć film/serial.Mi osobiście znudziło się oglądanie filmów o biednej ludzkości najeżdżanej przez potężnych kosmitów. Chciał bym zobaczyć serial, który dzieje się w odległej przyszłości i opowiada właśnie o ludziach, którzy najeżdżają inne, inteligentne rasy.

cinus
    Participant

Hm, podobny był chyba Silver Surfer. Ja bym chciał obejrzeć coś o IIIWŚ (ale serial) - przy użyciu broni konwencjonalnej - chociażby na podstawie gry World in Conflict, albo też coś o podróżnikach w czasie, może być w oparciu o ST. Jakąś straż temporalną czy cuś.

Manul
    Participant

Jak na przykład Star Trek - tylko z zabijaniem tych co nie wymyślili napędu warp? :glare: A po co o zabijaniu? Ja postawię nie na walkę, a na miłość. Taki "Naked now" rozłożony na cały serial niewątpliwe wielu by znudził, ale skoro to czysto hipotetyczna rozmowa to sobie mogę pomarzyć.

Barusz
    Participant

Dobrze zrobioną, serialową antyutopię bym obejrzał. Jest rok 2115, światem rządzą wielkie kolporacje nie tylko podporządkowujące sobie rządy, ale i chcące coraz głębiej ingerować w życie codzienne konsumentów. Równolegle coraz więcej ludzi zastanawia się czy istotnie tak być musi. W ostatnim nie w pełni ocenzurowanym medium - internecie - rodzi się ruch oporu. Wątek miłosny też by był ;)Puntkem wyjścia mogłyby być "Mroczne Oceany" Jacka Dukaja, tylko scenarzysta musiałby zmienić 90% tekstu 🙂

Manul
    Participant

Wątek miłosny też by był 😉

Łee? Tylko jeden?

Come on Barusz, free your mind! Make love not war i w ogóle. 😀

Erixin
    Participant

Wyobraźcie sobie świat w którym jakaś rasa jest na poziomie wczesnego średniowiecza, są nie świadomi że zasoby ich planety są wyjątkowe. Dwa kosmiczne imperia walczą o planetę, ale jakiś tam kodeks zabrania im bezpośredniego działania. Wysyłają tam emisariuszy wyposażonych w "cuda" z kosmosu. Ci wysłannicy odbierani są przez tubylców za magów.I tu zaczyna się połączenie fantasy i sf.

Toreth
    Participant

A ja bym chciała coś w stylu "Defying Gravity". Bardzo mi się ten serial podobał, szkoda, że nakręcili tylko 13 odcinków. Bez "magii", bez cudów, dość bliska przyszłość i walka z ograniczeniami, jakie narzuca na nas kosmos, grawitacja (a raczej jej brak) i takie tam.

Cross
    Keymaster

A ja bym chciała coś w stylu "Defying Gravity". Bardzo mi się ten serial podobał, szkoda, że nakręcili tylko 13 odcinków.

Zgadzam się, podobał mi się również pilot "Virtuality" (podobny klimat do Defying Gravity), niestety takie seriale są mało efektowne i mają chyba zbyt skomplikowane listy dialogowe jak na dzisiejsze czasy :/

Flashbones
    Participant

Także podobał mi się Defying Gravity, wielka szkoda , że nie będzie kontynuacji.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram