V

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 71 total)
  • Author
    Participant

Trzeciego listopada 2009 roku na antenie ABC zagości pilotażowy odcinek remake'u serialu o wyrazistym tytule V. Producentami są Scott Peters (twórca 4400!) i Jeffrey Bell (Wyspa Hapera), a jako głównych bohaterów zobaczymy Elizabeth Mitchell (Juliet z Lost), Joela Gretscha (Tom z 4400), Morenę Baccarin (Inara z Firefly'a), Laurę Vandervoort (Kara z Smallvile) i pare innych perełek.

Oryginalny "V" opowiadał o walce przeciwko najeźdźcom z kosmosu, którzy zamierzają wykorzystać ludzi jako pokarm, a Ziemię jako gigantyczne źródło wody. Historia wojny pomiędzy naszym gatunkiem a obcymi opowiedziana jest z punktu widzenia grupy ruchu oporu działającej w Los Angeles, która próbuje znaleźć słaby punkt swoich przeciwników. [źródło]

Jest to dla mnie największa serialowa premiera roku i niewątpliwie najbardziej oczekiwane telewizyjne wydarzenie. Pierwszy sezon ma mieć 13 odcinków, a E! Online ocenił pilot na 11/10. Już nie mogę się doczekać :>

Flashbones
    Participant

Już nie mogę się doczekać :>

Także czekam z niecierpliwością.

bajka20
    Participant

Ogladalam ten serial. Bardzo mi sie podobal. Z przyjemnoscia obejrze nowa wersje.

Infango
    Participant

No i po pierwszym odcinku, mam wrażenie że oglądam Ziemia Ostatnie Starcie. Nie jest to złe ale jakoś tak nic nowego, sam odcinek lepszy od premiery SGU może nie był ale zapowiada się ciekawie. I tak zastanawia mnie że żadne państwo na ziemi nie próbowało przywalić atomówką w żaden ze statków 🙂

Dzikowy
    Participant

Też mi się skojarzyła Ziemia...Cały serial może być ciekawy, już mamy zaprzysięgłych wrogów w FBI i konflikt "pokoleniowy" przeciwniczki i zwolennika Invader... tfu, Visitors 🙂

Cross
    Keymaster

Nieco naiwnie przedstawione zawiązywanie ruchu oporu, ale pierwszy odcinek bardzo mi się podobał.

cinus
    Participant

Cóż, wielkie deja vu z dnia niepodległości... ale tego się też spodziewałem. Nie, żeby mi się to nie podobało 🙂 Ogólnie pilotowi dałbym 9/10, oglądało się naprawdę bardzo przyjemnie.

Kamil
    Participant

Superancki trzyma w napięciu i ta sexowna Anna :wub: Już niemoge się doczekać następnego odcinka. Swoją drogą ciekawe kiedy pokażą jaszczura w całej okazałości 😎

Flashbones
    Participant

Pilot był dobry, zobaczymy co będzie dalej.

rupilius
    Participant

jedyny problem z "V" jest taki że to tylko nowa wersja, więc mniej więcej wiadomo jak to się dalej potoczy no i piękna Morena znowu jest po złej stronie i chce nawrócić Ziemię

r_ADM
    Participant

Mi sie srednio podobalo. Watki poganiane i przez to plytkie, ale najwieksza wada to permanentne dejavu. Tak wiem, ze to remake, ale jakos nie nastraja mnie to optymistycznie na przyszlosc.

Piotr
    Keymaster

Wtórne, ale nie jest złe. Problem w tym, że jest dla mnie wtórne mimo tego, że nie oglądałem oryginalnego V. Inwazja obcych - bezpośrednia czy podstępem - to pomysł stary i wielokrotnie wykorzystywany. Nie sądzę, że w nowym V zobaczymy coś nowatorskiego, dlatego za kilka odcinków może być zwyczajnie nudnawo. Pilot jednak oglądało się dobrze.

Anonymous
    Guest

A mnie się wydaje, że szybko zapłacą za brak oryginalności. Aktorka z LOST nie wystarczy żeby utrzymać fana seriali s-f. Faktycznie po kilku odcinkach ludzie się znudzą, bo to jest przewidywalne i już było. Co prawda skupiło moją uwagę o wiele bardziej niż pierwszy odcinek 4 sezonu Heroes, ale chyba tylko właśnie przez Elizabeth Mitchell i z czystej ciekawości. Coś słabo ostatnio z serialami i chyba ABC ciężko będzie przebić LOST, zresztą nie tylko im.

r_ADM
    Participant

Problem w tym, ze V z Lostem stara sie konkurowac, a nie o to powinno chodzic.

Piotr
    Keymaster

Aktorka z LOST nie wystarczy żeby utrzymać fana seriali s-f.

Do utrzymania fanów sci-fi to tam jest aktorka z Firefly. ;P

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 71 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram