Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa USS Grissom, kolejny model kartonowy

USS Grissom, kolejny model kartonowy

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Participant

Chciałbym poinformowac tych co lubia miec na biurku miniaturki Star Trekowych statkow ze na stronie mitglied.lycos.de

jest dostepny model Statku USS Grissom, w skali 1:760, model kartonowy oczywiscie.

Sadzac po osobie twórcy (ten sam autor co USS Stargazer) model powinien byc sklejalny bez problemow wiekszych.

Modelami kartonowymi zajmuje sie od bardzo dawna (czasy gdy w TV na ferie grali ST1 :), milo ze czlowiek moze polaczyc oba hobbia 😀

Kilka słow o modelu: trudniejszy od Stargazera, 170 czesci (Stargazer mial 50), wiekszy, (21 cm na 11 cm) (ale sadze ze podobnie jak stargazera mozna łatwo przeskalowac, ewentualnie wprowadzajac kilka zmian konstrukcyjnych), no i ten najwiekszy bol, instrukcjia po Niemiecku, ale sadze ze ze slownikiem, odrobina dobrej woli i czasu mozna sie niewielkim kosztem wzbogacic o swietny model!

Niestety sam statek nie ma az tak rasowego startrekowego wygladu ale to kwestia gustu Naprawde polecam! Szczeglnie teraz, wakacjie duzo czasu!!

Aktualnie skonczylem inny model, wiec mam w sam raz zabawe na kilka dni, jutro drukuje i robie, bedzie slicznie, dwa star treki na biurku!!

Tazman
    Participant

Oj Baronek ale mnie urządziłeśJa w wekkend mam sesje a tu co?Muszę skleić model stargazera a potem Grissoma jak ja się wyrobię no jak 🙁 Ale modele naprawde są całkiem fajne

Vidmo
    Participant

Zaczynam lubić tego gościa od modelów 😀 , będę miał co robić w wolnych chwilach po maturze 😉

Seldon
    Participant

Oj, oj. A ma ktoś jakąś instrukcję do tego Stargazera, ponieważ mam model i nie potrafię go skleić. 😥 Jakby ktoś mi pomógł, to byłbym bardzo zobowiązany.

mnemen
    Participant

A tak trochę OT: Czy następnym statkiem nie miała być Akira ?

Baronek
    Participant

Uss Grissom skonczony, uwazajcie na talerz, mialem male problemy ale pewnie moja wina, poza tym wszystko wydaje sie byc idealnie wrecz spasowane, jeszcze raz polecamPisalem w tej sprawie do autora, Akira byla tylko jako screen reklamowy, caly czas pracowal nad GrissomemInstrukcja? Mam wyslac Ci na przyklad screeny i instrukcjie w wordzie po niemiecku?Pozdrawiam

Tazman
    Participant

👿 przeklęte %$%#^^% !!!!!Spokojnie wydrukujemy jeszcze raz a jak będzie trzeba to jeszcze jeden.Jednak to nie takie znowu proste jak przypuszczałem, ale powoli 🙂 Powodzenia tym mniej cierpliwym ode mnie 😉 P.S. Drukowaliście to wpasowane w A4 ❓

Baronek
    Participant

Zabilem sie! Pod Adresem http://www.geocities.com/chippychua/page1.htm

jest kartonowy model klasy Intrepid! (Tak tak! Voyager) oraz klasy Constitutuion

Czasami marzenia sie spełniaja! 😀

A o samym modelu ciezko mi cos wyrokowac, wyglada ok, troche dziwna konstrukcja, byc moze bedzie dosc trudny, chyba to wyzsza szkola jazdy ale dla USS Voyagera na biurku zrobie wszystko!! :)))

mnemen
    Participant

Zabilem sie! Pod Adresem http://www.geocities.com/chippychua/page1.htm

jest kartonowy model klasy Intrepid! (Tak tak! Voyager) oraz klasy Constitutuion

A działa ci ten pdf? Bo mi wysypuje błędy...

Baronek
    Participant

Działa, bezproblemowo.. polecam zmienic acrobata na wyzszego bo to jest 90 % problemow z pdfami (działa Voyager, drugiego nie sciagałem)

ivan
    Participant

Heh składam modele od 5 roku życia- macie może wiecej modeli ????Np Enterprise lub voyager????

mnemen
    Participant

Działa, bez problemowo.. polecam zmienic acrobata na wyzszego bo to jest 90 % problemow z pdfami (działa Voyager, drugiego nie sciagałem)

Działa, thx 🙂

Heh składam modele od 5 roku życia- macie może wiecej modeli ????

Np  Enterprise lub voyager????

znam tylko te tutaj podane, plus Stargazer. Ktoś kiedyś mówił o modelach w sklepie wysyłkowym, zestawy po pieć modeli za ok. 90zl, ale linku nie znam 🙂

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram