Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Polityka › UE za....Czy przeciw?
E Q czyki w sumie to i tak wychodzi że jesteś za ❗ Ty mały, przewrotny, pokręcony: :twisted:. W sumie mi tak to wisi bo jestem ZA ❗
A czy mowilem ze nie??? 😉
Co do Unii nie ma zartow to jak Gwiezdna Flota...
A przy okazji Krusty dzieki za komplement...
W kwestii formalnej pytanie zostało źle zadane.
Powinno brzmieć:
Czy jesteś za pozwoleniem na wykupywanie ziemii przez cudzoziemców, wzrostem cen i ingerencje Parlamentu Europejskiego w RP.
Zresztą powiązanie sprzeciwu wobec akcesji z Sz.P. A.Lepperem jest dużym nietaktem.
😆
Czy jesteś za pozwoleniem na wykupywanie ziemii przez cudzoziemców, wzrostem cen i ingerencje Parlamentu Europejskiego w RP.
Tego nie jestem taki pewny...
Zresztą powiązanie sprzeciwu wobec akcesji z Sz.P. A.Lepperem jest dużym nietaktem.
Z nim ma wieksza sile
No nie wiem... Ja rozumiem, że w Mesie mógłbyś taką ankietę zarzucić - czy popieracie Millera czy Leppera, ale to wszystko jest takie... takie pretensjonalne, niedoskonałe, upraszczające, sprzeczne.
Myślę, że tu powinno być coś jednoznacznego: TAK, NIE. Sprawa prosta, żadnych udziwnień.
Po prostu dajesz w ankiecie dwie odpowiedzi, rzekomo przeciwstawne i wyczerpujące wszystkie opcji a ja tam siebie nie znajduję.[code=auto:0]
No nie wiem... Ja rozumiem, że w Mesie mógłbyś taką ankietę zarzucić - czy popieracie Millera czy Leppera, ale to wszystko jest takie... takie pretensjonalne, niedoskonałe, upraszczające, sprzeczne.
Myślę, że tu powinno być coś jednoznacznego: TAK, NIE. Sprawa prosta, żadnych udziwnień.
Po prostu dajesz w ankiecie dwie odpowiedzi, rzekomo przeciwstawne i wyczerpujące wszystkie opcji a ja tam siebie nie znajduję.
Zmienic juz sie nie da.
bez utraty wynikow glosowania
Dobra mozna zalozyc ze Lepper do tego nic nie ma.
Sorry ze uogolnilem
bez utraty wynikow glosowania
Dobra mozna zalozyc ze Lepper do tego nic nie ma.
Sorry ze uogolnilem
hmm....a mnie sie wydawalo ze jest taka opcja w ankiecie jak "aktualizuj" ... eh widocznie mi sie przywidzialo 😉
W kwestii formalnej pytanie zostało źle zadane.
Powinno brzmieć:
😆
Pytanie powinno brzmieć:
"Czy nie negujesz faktu swojego sprzeciwu wobec potwierdzenia braku poparcia dla wycofania inicjatywy zaprzeczenia przez Prezydenta RP zrezygnowania z odmowy ratyfikacji układu akcesyjnego z Unią Europejską?"
😆 😆 😆
P.S. Pytanie podpatrzone na stronie http://www.joemonster.org/ - to tak w kwestii formalnej.
=/= Cóż można powiedzieć -- z Unii ma wyrosnąć biurokratycza organizacja zwana "Hegemonia Europejska", więc sam już nie wiem. BTW. rezerwuje ktoś bilety na samolot do stanów na 5 lipca 2063????? =/=
Hmmm... mało tych przeciwników UE...A ja tyż jestem za. Bo zauważcie jeszcze jeden aspekt. UE może być "konkurencją" dla USA. A tak "konkurencją". USA czuje się zbyt silne. Lekceważy sobie rezolucje ONZ! Tak więc musi powstać silny przyjaciel który może się Stanom przeciwstawić. Uznacie mnie za ofiarę lewackiej propagandy może i tak jest ale ja uważam to za prawdę. Bo to wszystko to fakty.
Hmmm... mało tych przeciwników UE...
A ja tyż jestem za. Bo zauważcie jeszcze jeden aspekt. UE może być "konkurencją" dla USA. A tak "konkurencją". USA czuje się zbyt silne. Lekceważy sobie rezolucje ONZ! Tak więc musi powstać silny przyjaciel który może się Stanom przeciwstawić. Uznacie mnie za ofiarę lewackiej propagandy może i tak jest ale ja uważam to za prawdę. Bo to wszystko to fakty.
Z jednej strony masz rację, ale zauważ, że Unia Europejska jest młodym tworem i nadal istnieją wewnętrzne konflikty i niedomówienia więc nadal na razie Zjednoczona Europa będzie mogła bruździć Stanom w takim stopniu w jakim bruździ i bruździła do tej pory.
Poza tym jak myślisz czy Polska i Wielka Brytania tak na żądanie Francji i Niemiec wyprą się USA wątpie. Pomyślcie Unia unią ale Francuzi zostaną Francuzami, Niemcy niemcami a Polacy polakami od co. To jest różnica dużo bardziej znacząca od Teksańczyków czy kalifornijczyków.
UE nie jest żadnym konkurentem dla Stanów, nie dorasta im nawet do pięt. Czy to dobrze, czy to źle, USA nie ma przeciwwagi - no chyba, że szeroko zakrojona opozycja Chiny-Rosja-UE-i co tam jeszcze (czyli Ziemia kontra USA).Ciekawe jak będzie się dalej rozwijała współpraca na froncie USA-Polska-UE. Z punktu widzenia Unii jak bardzo tak kochamy Stany, to dlaczego nie zostaniemy 52 stanem 😛 a nie tutaj im kulturalną Europę bałamucimy 😛 😛