Tworzenie misji foundry

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Participant

Witam.Nie wiedziałem gdzie napisać więc jeśli to zły dział to przepraszam.Mam pewien problem w tworzeniu misji foundry, mianowicie po stworzeniu takowej i po opublikowaniu.Wyświetla mi siekomunikat że jeśli zagram w tą misje to nie otrzymam nagrody.Nie wiem czemu, czy ktoś może mi objaśnić w czym żecz?

Tom6ek
    Participant

autor nie dostaje nagrody

Cleric
    Participant

Ale ja byłem na innym koncie.

Melnikor
    Participant

Średni czas jaki gracze potrzebują na przejście misji jest mniejszy niż 15 minut co dyskwalifikuje misję jako dającą nagrody. Takie zabezpieczenie przed starymi misjami typu "Broken console" gdzie całość zajmowała 10 s.

Cleric
    Participant

Czyli musze zrobić misję gdzie czas na jej zrobienie jest nie krutszy niz 15 minut? W takim razie jak manipulowac tym czasem? Da się robić jakieś opuźnienia między jednym krokiem a drugim?

swgs1994
    Participant

Po pierwsze kup sobie słownik ortograficzy bo błędy kłują aż w oczy (jeżeli robisz takie same błędy w języku angielskim podczas tworzenia misji to szczerze żałuję osób grających w nie).Po drugie nie musisz sam tworzyć sobie misji bo praktycznie codziennie pojawiają się nowe na Foundry Spotlight, i na normalnej Foundry.O manipulacji możesz sobie pomarzyć bo licznik stratuje w chwili gdy wchodzisz na mapkę z tej misji, którą przyjąłeś więc nie działa to na tej zasadzie: "misja 5 minut więc ją przyjmę poczekam 10 minut i w 5 minut ją wykonam i będzie 15". Nie, działa to w sposób opisany powyżej.Po trzecie nawet najprostsza misja na framing dylihtium musi mieć z założenia nagród foundry przynajmniej jeden króciutki dialog na 5 kliknięć.To tyle z mojej strony.

Cleric
    Participant

Niestety dalej nic mi twoja porada nie dała.Mam dość długą misję. Sam robiłem ją 45 minut (+/-) I dalej nie daje nagrody. A jeśli chodzi o manipulacje czasem, to chodziło mi np o to że zabijesz oddział czy statek i po określonym czasie pojawią się kolejne fale przeciwników.

MnICH
    Participant

A jeśli chodzi o manipulacje czasem, to chodziło mi np o to że zabijesz oddział czy statek i po określonym czasie pojawią się kolejne fale przeciwników.

Chyba jedyna metoda na to, to koniecznosc przemieszczenia sie gracza w inna pozycje gdzie bedzie "checkpoint" (czy waypoint, czy jak sie to zwie) i wlecenie w dany obszar spowoduje pojawienie sie kolejnych okretow, potem znow zmiana pozycji, itd. Wtedy mozesz manipulowac "czasem" poprzez odleglosci jakie musi gracz pokonac. Mozesz dodatkowo dodac "mgle" ktora wylacza oslony, bo w niej nie mozna sie poruszac na pelnej impulsowej.

W foundry nie ma metody by odczekac X czasu przed nastepnym etapem.

Cleric
    Participant

A co z samym zaklasyfikowaniem zadania do nagrody?

MnICH
    Participant

A co z samym zaklasyfikowaniem zadania do nagrody?

Ja tego do konca sam nie wiem. Na przestrzeni kilku ostatnich tygodni slyszalem/widzialem rozne czesto sprzeczne teorie, a sam misji nie tworze.

Melnikor
    Participant

Z tego co pamiętam to misja musi zostać też rozegrana i oceniona przez kilka osób, żeby była brana pod uwagę w ramach nagród.

Melnikor
    Participant

Mały update. Pogrzebałem na forum i z podanych tam informacji wynika, że aby misja była kwalifikowana do nagród musi spełnić dwa warunki:1) Średni czas potrzebny graczom na przejście misji musi być powyżej 15 minut.2) Misja musi zostać rozegrana minimum przez 20 postaci.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram