Transformers

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 88 total)
  • Author
    Participant

Chciałem sie dowiedzieć czy jest ktoś na forum kto:

- lubi/lubiał

oraz

- interesuje się/interesował

TRANSFORMERS ??

Co sądzicie o Transformers ??

Reyden
    Participant

jak byłem mały to bardzo lubiałem TF , dziś dalej lubię TF , szczegłnie G1 i BeastWars ; tylko szkoda że prawie nic juz nie leci ( poza TF: Armada [?] ) .

Slawek
    Moderator

Ja w dzieciństwie się tym pasjonowałem :P. Ale to było dawno i nieprawda. Teraz nawet nie pamiętam połowy o czym to było. Ale nie ukrywam, że w porównaniu do innych bajek, ta miała "to coś".PS. Czy TF zrobili amerykanie czy japończycy?

Kronos
    Participant

I ja się przyznaję że lubiłem i dalej lubię Transformersy, nie ma jak Autoboty w akcji z Optimusem na czele dające łupnia Deseptikonom.....no ale niestety nie za bardzo obecnie jest gdzie je oglądać więc tylko wspominam zarówno seriale jak i filmy. Ech dawne dobre czasy ..... 😉

Coen
    Participant

Nooo..stare dobre TF:) To były czasy, trochę szkoda ze potem mieszać zaczęli ale robili to wtedy we wszystkich komiksach marvela (Tylko X-men to przetrwał bo Spider-man zginą śmiercią tragiczną), ale te starsze numery - po prostu rwewlacja:)

Szczególnie dinoboty przypadły mi do gustu (Grimlock po prostu rozwalał na łopatki).

Bardzo też podobały mi się kreskówki (te po półtorej godziny) ale widziałem niestety tylko 2 (a jest na pewno ponad 14). Obłędnie mi się podobało jak grupa Megatrona szturmuje bazę Autobotów na ziemi i dają łupina komu popadnie. Zjawia się Optimus i po 30sekundach walki tylko Megatrona i Saundwava nie trzeba składać do kupy:)

A TF stworzyli amerykanie, japończycy tylko ich zerżnęli (tak się mnie przynajmniej zdaje)

Kronos
    Participant

He he dokładnie Coen oryginalne seriale i komiksy były najlepsze. Później za dużo wymyślali. Ale widzę że masz lepszą pamięć niż ja bo imion to ja już nie pamiętam. Mimo to mamy podobne gusta, Dinoboty były rzeczywiście fajne a zwłaszcza Grimlock. Jeśli pamięć mnie nie myli to chyba on stworzył Technoboty które składały się w Kompiutrona. To byli moi ulubieńcy, co prawda Protektobots też byli niczego sobie 😉 Nic może kiedyś te seriale i filmy wrócą do łask, na razie widzę że na kazie trochę tego jest 😉

Piotr
    Keymaster

Nooo..stare dobre TF:) To były czasy, trochę szkoda ze potem mieszać zaczęli ale robili to wtedy we wszystkich komiksach marvela.

Oj czytalo sie, czytalo, i to nalogowo. 😉 A to wychodzilo co dwa miesiace, czekanie na kolejny numer bylo dla mnie katorga. 🙂 Tak jak mowisz, pod koniec cos zaczelo sie psuc, pamietam ze wydawnictwo zgubilo jeden numer, kilka watkow bylo niejasnych, to juz nie bylo to.

Bardzo też podobały mi się kreskówki (te po półtorej godziny) ale widziałem niestety tylko 2 (a jest na pewno ponad 14). Obłędnie mi się podobało jak grupa Megatrona szturmuje bazę Autobotów na ziemi i dają łupina komu popadnie. Zjawia się Optimus i po 30sekundach walki tylko Megatrona i Saundwava nie trzeba składać do kupy:)

Tych pelnometrazowych az tyle chyba nie bylo. Sam widzialem jeden film, ten o ktorym mowisz. W porownaniu ze zwyklymi kreskowkami, ktore ogladalo sie gdzies na SkyOne, to bylo cudo. Jakosc animacji (przynajmniej wtedy gdy to ogladalem chyba we wczesnej podstawowce 😉 ) byla niesamowita. Muzyke tez fajna dali. No i glowni bohaterowie gineli, przeciez to byl szok. 🙂 Jeszcze co bylo fajne w calej serii - miala swoje zakonczenie. Nie pamietam zeby jakas inna kreskowka sie go doczekala w tamtych czasach.

A TF stworzyli amerykanie, japończycy tylko ich zerżnęli (tak się mnie przynajmniej zdaje)

Coen, przeczytaj jeszcze raz to co napisales, bo mam watpliwosci czy na pewno miales na mysli to co Ci tu wyszlo. 😉 Nie chodzilo Ci czasem o to ze Japonczycy zerzneli OD Amerykanow? ;>

Coen
    Participant

Pisząc 'ich' miałme na mysli roboty;) Ale masz racje chodziło mi o to co napisałes 🙂

Hmm..chociaż w sumie mimo ze sie psulo to sam ostatni numer i walka z Unicronem i

Natomiast co do kreskówki to mam orginalna kasete z tym filmem (paradoksalnie też Unicron) i ona jest oznaczona numerem 15 😉 Dlatego napisałem ze 'ponad 14'

Masz całkiwitą racje co do muzyki (zwłaszcza w czasie tej walki z technorybami), z kreskówek to chyba dobiero Titan A.E. miał lepszą.

Kronos: hmm...zagiołeś może?

Kronos
    Participant

Proszę bardzo, w sumie wszystkiego to ja już też tak nie pamiętam bo to dawno było ale chodziło o to że dinobot Grimlock posiadł ogromną wiedzą przez co stał się genialny , nie pamiętam czy to był wypadek czy zamierzona akcja, niemniej zbudował on wtedy oddział Transformersów i na koniec całą swoją wiedzę przekazał robotowi powstającemu po połączeniu całego oddziału. I o ile pamięć mnie nie myli to właśnie były technoboty i po transformacji w dużego robota zwał się on Kompiutron.....A Protektobots to były dość szybko, chyba w drugim sezonie, był to oddział składający się z pojazdów straży pożarnej, policji , karetek itd. i też dawały wspólnie dużego robota ale jego nazwy już nie pamiętam.....A właśnie sobie ściągnąłem z 3 sezonu odcinek Transformers 3-08 Oct'86 - Dark Awakening w którym Optimus wraca jako zombi, miło było sobie to przypomnieć 😉

Piotr
    Keymaster

Natomiast co do kreskówki to mam orginalna kasete z tym filmem (paradoksalnie też Unicron) i ona jest oznaczona numerem 15 😉 Dlatego napisałem ze 'ponad 14'

Moze nie chodzi o ilosc filmow tylko kaset? Pamietam ze odcinki tez byly wydawane na kasetach, moze stad nr 15. Wlasciwie ile cala seria miala sezonow i odcinkow?

... i też dawały wspólnie dużego robota ale jego nazwy już nie pamiętam.....

Swita mi nazwa Defensor, mozliwe ze to to. Eh, ile niepotrzebnej wiedzy w glowie pozostaje. 😉

Ironhide
    Participant

Wyszło 98 epizodów w 4 sezonach, oraz kinowa wersja Transformers The Movie.

W polsce wyszło kilka kaset Transformers, lecz to była tylko cześć serialu jakieś 30% całego serialu.

---

Najlepsza strona Transformers w Polsce

http://www.mb-cu.zg.pl/

Najlepsze Forum Transformers w Polsce

http://www.transformers.glt.pl

Na tych obu stronach można znaleźć informacje jak i wymienić spotrzeżenia 🙂

Coen
    Participant

Hm... moze zróbcie na tej stronie taka skale poruwnawcza

Lucas
    Participant

Nooo..stare dobre TF:) To były czasy, trochę szkoda ze potem mieszać zaczęli ale robili to wtedy we wszystkich komiksach marvela.

Oj czytalo sie, czytalo, i to nalogowo. 😉 A to wychodzilo co dwa miesiace, czekanie na kolejny numer bylo dla mnie katorga. 🙂 Tak jak mowisz, pod koniec cos zaczelo sie psuc, pamietam ze wydawnictwo zgubilo jeden numer, kilka watkow bylo niejasnych, to juz nie bylo to.

Będe szczery to co Tm-semic wydało to nie jest nawet 1/2 całej serii. Pozatym seria kończy się inaczej niż to jak została przedstawiona w Polsce (jeszcze z 2 numery zabrakło :P). A szkoda bo przemiana Grimlocka ROX.

Nastepna sprawa to gratuluje pamięci do imion (chociarz pisownia nie ta :P). Co do tego kto stworzył TF to japończyc na zlecenie amerykanów 😛 - tak jak i wszystkie następne serie.

No i najlepsze na koniec mimo kolejnych beznadziejnych serii mających w tytule Transformers dreamwave postanowiło wydawać komiksy na podstawie G1 (to okreslenie na te pierwsze tf). I mimo iż z numeru na numer jest coraz gorzej to warto to odnotować 😛

Coen
    Participant

Hmm...a w co przemienił sie Grimlock? Bo to ze miał problemy po owej kuracji dało się zauwazyc wczesniej ale myslałem ze tylko sie bedzie zacinał.

Slawek
    Moderator

Jakby ktoś był zainteresowany. http://www.transfans.com/ - na tej stronie sa komiksy TF. Chyba wszystkie z G1. Ale nie jestem pewien. Tak czy inaczej, ciekawa strona.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 88 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram