Premierowe odcinki Star Trek: The Original Series mają się pojawić na antenie stacji TV Puls w niedzielę, 28 października. W tym dniu od godz. 16 do 19 zostaną wyemitowane pierwsze trzy odcinki serialu.
Źródło - pulstv.blog.onet.pl. Pozostaje jeszcze czekać aż potwierdzenie tej informacji na oficjalnej stronie stacji.
Dobrze, że w ogóle wiedzieli, że to zdjęcie z treka. 😛 Ja się zastanawiam jak będzie wyglądało tłumaczenie - czy skorzystają z tego stworzonego kiedyś dla Wizji 1 (oby tak było) czy zabiorą się za to sami...
Jeśli to wygrzebią to będzie cud myślę że zrobią nowe. A tak na uboczu to mnie nie obchodzi czy tłumaczenie bedzie dobre czy nie ważne by coś z Star Trek w tytule wreszcie poleciało na pasmie niekodowanym.Dołączy drugi (a licząc Enterprise za star trek to trzeci) serial do mojej pamięci (obecnej oczywiście).dziennik stanu oczekiwnia: niedziela 21.10.07, 00:18Od "tajnego informatora" dowiedziałem się że to może być wersja Dubbingowana; (osobiście w to nie wierzę ale "wtyczka" jest sprawdzona.)
Już wyobrażam sobie to streszczenie w reklamówce TOS - "Komandor Picard wraz z pierwszym oficerem, kapitanem Rikerem oraz dzielną załogą w skład której wchodzi Spock, Archer i Joneway przemierzają galaktykę szukając nowych cywilizacji". To będzie kolejna porażka telewizji jeśli chodzi o SF.
Widać że przejęcie TV Puls przez Ruperta Murdocha wyjdzie im chyba na dobre.
TOS na początek może być , może pójdą za ciosem i puszczą TNG i resztę seriali i filmów .
Marzy mi się coś ala Star Trek Time z SAT1 ( chyba SAT1 ) - parę lat temu co tydzień puszczali jeden film ST ( w okolicach 20.00 , chyba w piątki lub soboty ) .
Do tego były programy dokumentalne o ST .
A co do serialu to krążą plotki jakoby miała by być to wersja remasterowana a nie oryginał .
Mała ciekawostka - RM ma podobno wydawać rocznie 160 mln zł na programy dla TV Puls .
Oby tak dalej to może TVN , Polsat lub/i TVP się zmobilizują i zaczną puszczać SF wyższej klasy , a nie tylko w kółko tańce z gwiazdami , przeplatane złotopolskimi czy innym m jak mdłość .
Dołączy drugi (a licząc Enterprise za star trek to trzeci) serial do mojej pamięci (obecnej oczywiście).
A to nie Ty w ktoryms poscie zrecenzowales wszystkie sezony treka ? 🙂 lol
Czytałeś moja obecna sytuacja jest mizerna; satelity przestrajał już nie bede ale pare treków już się oglądało patrz C+ i Voyager oraz Polsat i DS9 plus GEN, FC i INS (nie wyemitowane odcinki tych że seriali "zdobyłem" 😎 ) teraz czekam z złakomieniem na ponowne oddanie do emisji wysztkiego tego co śmiało dąrzy tam gdzie jeszcze żaden Star Trek do końca nie dotrwał (czyt. Polska)
A co do zapowiedzi to wyobraź sobie zapowiedź VOYa: Oto dzielna załoga Wojadżera z Chorąży Dżawernaj na czele i Komodorem Czaczoczajem wyruszają na podbój kwadratu Oamega by walczyć z Burakiem, cząsteczką delta... by śmiało dążyć tam gdzie nie dotarł jeszcze żaden Volkan. 😉
Ja uważam, że puszczanie oryginalnego treka jest błędem, bo nasz kraj wychował się na TNG i DS9. My nie jesteśmy Ameryką, gdzie Kirk jest wieczne żywy. Oglądalność serialu będzie mizerna (kto go zobaczy oprócz nas?) i zapewne podejmą decyzję o zakończeniu emitowania po jednym sezonie.Powinni w bloku puszczać jeden odcinek TNG i po nim TOSy, to by się sprzedało.
Tytuły odcinków powalają 😉
Zwłaszcza "Męska słabość" ( 😆 😆 😆 ) i "Niezłomne kobiety" 😉
http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyf/index/day/PUL-2007.10.28
http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyf/index/day/PUL-2007.11.03
http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyf/index/day/PUL-2007.11.04
Dzięki temu nawet znając proponowany tytuł odcinka widzowie z niecierpliwością będą oczekiwali na rozwiązanie zagadki: "jaki to odcinek?" 🙂
BTW plotki, że to będzie wersja remasterowana zdają się być coraz bardziej wiarygodne 🙂
BTW 2 Puls zmienia image: http://www.pulstv.pl/
BTW3 - Cytat z opisu: Załodze "Enterprise" udaje się odnaleźć zaginionego przed laty narzeczonego Chanel.
Co tu mówić plus jest mocnym konkurentem poloni 😉
Ja uważam, że puszczanie oryginalnego treka jest błędem, bo nasz kraj wychował się na TNG i DS9. My nie jesteśmy Ameryką, gdzie Kirk jest wieczne żywy. Oglądalność serialu będzie mizerna (kto go zobaczy oprócz nas?) i zapewne podejmą decyzję o zakończeniu emitowania po jednym sezonie.
Wcale nie. Kiedy leciał na tvn7 "Kosmos 1999" to mój 45letni ojciec żadnego odcinka nie przepuszczał.
A co do tłumaczeń odcinków - Ja wiedziałem ,że tak będzie!
Nie czepiaj się idiotów co Star Treka nie widziały. A te tytuły przyciągają publiczność bo kto by nie poszedł na Męską słabość lub Niezłomne Kobiety ;> niedługo puszczą pewnie Autobusem Przez Galaktykę. ;>
Lepsze to niż jakieś "Węże mutanty atakują USA". Po takich SF nic dziwnego ,że w Polsce ten gatunek umiera.