Forum Trek.pl Newsy Fantastyka The Expanse wkrótce w telewizji

The Expanse wkrótce w telewizji

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Keymaster

Pojawił się pierwszy zwiastun nowej produkcji Syfy. The Expanse to ekranizacja wysoko cenionej serii powieści, której autorami są dwaj pisarze - Daniel Abraham i Ty Franck - znani pod pseudonimem James S. A. Corey.

Nowy serial to też dla wielu nadzieja, że na antenę Syfy wróci "prawdziwe", kosmiczne sci-fi. Niestety na niedawnym Ascension się zawiedliśmy.

kotek
    Participant

Może w końcu zabiorę się za książki. Na razie czekały na dobry moment.

Galactica
    Participant

Może w końcu zabiorę się za książki. Na razie czekały na dobry moment.

To dobry moment moim skromnym zdaniem. Jestem już po przeczytaniu pierwszego tomu. Akcja jest osadzona w ciekawym czasie. Podobnie jak Trylogia Pierwszej Wojny z Formidami O. S. Carda. Bardzo ciekawy okres. Znacie może książki, których akcja toczy się w podobnych okolicznościach? W sensie ekspansja ludzkości po US.

kotek
    Participant

Jestem właśnie w 3 tomie i nie mogę przestać czytać! To jeden z niewielu seriali, na podstawie książki, który zamierzam oglądnąć. Nigdy tego nie robię, żeby sobie nie zburzyć mojej wizji świata przedstawionego, ale tym razem wydaje mi się, że twórcy pokazali dokładnie to, co chcę zobaczyć. Przynajmniej sądząc z trailera.

Kiedy premiera?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram