Forum › Trek.pl › Newsy › Wydarzenia › Start serwisu Trek.pl
Ponad cztery lata po zdarzeniu, które pamiętają jedynie najstarsi użytkownicy forum, a które zakończyło istnienie oryginalnego portalu Trek.pl, uruchamiamy jego nową wersję. Zaczynamy skromnie od serwisu newsowego, ale na tym nie poprzestaniemy. Mamy zamiar rozwijać stronę i rozbudowywać ją o nowe działy. Jednak potrzebujemy do tego Waszej pomocy - tej bardziej biernej, dzieki której dowiemy się, co myślicie o naszej pracy i czego byście chcieli, ale także czynnej, bo jak doskonale wiecie, newsy, nowe działy i materiały do nich nie powstają same. A więc zachęcamy Was do udzielania się.
Mamy nadzieję, że nasz serwis będzie dla Was przydatnym źródłem informacji. Zapraszamy na http://www.trek.pl.
Załoga Trek.pl
30 października 2007, wtorek
Heh, fajnie zobaczyć "niemal" reklamę swojego PBEM'a pod postacią tej graficzki z boku. Przy okazji - zaytajcie, albo chociaż poinformujcie autorów obrazków, że ich używacie. Szczególnie tych ze scifi-meshes. Potrafią być niemili, jak złapią kogoś na wykorzystywaniu ich grafik bez pozwolenia. No, chyba, że to zrobiliście.I nie czepiam się, tylko odkądsam zacząłem robić różne rzeczy w 3d to zrobiłem się na pkt. własności intelektualnej dość wrażliwy :DA co do stronki to, jeżeli mam być szczery, spodziewałem się czegoś więcej. No, ale gratuluje otwarcia, chociaż mnie na niej raczej nie uświadczycie.
Jak na poczatek to moze byc... szkoda, ze ten poczatek nie mial miejsca 3 lata temu, tak jak powinien ;PMilo zobaczyc tekst "o nas", ktory byl opracowywany jakies 2 lata temu, jeszcze z moim nazwiskiem wpisanym w "szeregi Sekty";> Nawet callcenter jest, gdzie mili moderatorzy odpowiedza na niebywale istotne pytania w zyciu mlodego trekkera :] W kazdym razie gratulacje. Sobie tez gratuluje, ze malo kasy postawilem w zakladach specjalnych ;>
Zarathos, masz absolutna racje co do grafiki. Niestety ta do newsa byla wybierana dopiero dzis i w lekkim pospiechu, przez co zaniedbalismy te kwestie. Nasz blad, naprawiony bez zwloki. Dzieki za zwrocenie uwagi.
Posty przeniesione z tego tematu.
No, cóż, nie pogratuluję, bo do stanu świetności jaką pamietam brakuje duuużo, ale niewątpliwie jest to krok w bardzo dobrym kierunku. Grafika strrony jest oszczędna i bardzo dobrze.
Jedno małe ale - polskie znaki w tytule strony by się przydały 😉 No i kwestie prawne - czy tekst "Wszelkie prawa zastrzeżone" wystarczy? Czy aby nie trzeba wskazać na posiadacza praw do logo Gwiezdnej Floty i wizerunku Intrepida a ogólniej całego ST? Żeby Was nie przyskrzynili... ;>
Tak samo sądzę jak Pah Wraith - co zresztą napisałem już na forum startrek.pl. Mam nadzieję, że na tym nie poprzestaniecie i serwis zostanie rozbudowany - ale to krok we właściwym kierunku.
heh jak zobaczylem newsa na RSS to aż mi się wierzyć nie chciało :> Jak na początek może być chociaż po 4 latach pracy też spodziewałem się trochę wiecęj 😛 ale pod względem graficznym muszę przyznać że stronka podoba mi się :> Gratuluje otwarcia i czekam na więcej :>
Tak swoją drogą, to co ma być docelowo treścią strony? Bo newsy sci-fi mnie osobiście nie bawią, inne sci-fi może trochę, ale na razie też są tylko newsy.Więc? Pytam z ciekawości, bez żadnych podtekstów. Oh, może przenieść "wspieramy Pathfindera" z dołu strony na jakieś bardziej wyeksponowane miejsce? Sądzę, że Redakcja nie będzie miała nic przeciwko, a zrobienie z Patha "półoficjalnej" gazetki Trek.pl może przyspieszyłoby choć trochę cykl wydawniczy 😀
Pytanie czy polski internet potrzebuje kolejnego portalu newsowego z zakresu sci-fi jest otwarte. Walka o pierwsze miejsce będzie ciężka, ale faktem jest, że współpraca z Pathfinderem mogła by pomóc. W końcu np. sajfaj.net nie dysponuje takim medium jak gazetka internetowa. Byłby to zatem czynnik przyciągający uwagę potencjalnych zainteresowanych. Jeśli jednak rzeczywiście trek.pl miałby stać się portalem o sci-fi być może także Pathfinder powinien poszerzyć działy nietrekowe...
Z założenia Pathfinder ma się stawać coraz bardziej sci-fi, a coraz mniej sctricte Trekowy. Co z tego wyjdzie, to zobaczymy, ale najbliższe 2 numery jeszcze tak wielkiej zmiany nie zaprezentują.Co do portalu, to poczekajmy na wypowiedź Piotra i reszty macherów, ale mam szczerą nadzieję, że na newsach się nie skończy. Ba, że newsy będą stanowiły zdecydowaną mniejszość stronki.
Ok, jeszcze uwaga "techniczna" - zróbcie jaśniejszą czcionkę, ok. Bo ta ciemno-szara się diablo zlewa z tłem i całość jest średnio (czyt. słabo) czytelna.
Jako stary wyjadacz, normalnie oczom nie wierzę, ale brakuje rss.
No prosze, prosze! W końcu! 😉 A mówię sobie tak wejdę zobaczę, co się u was dzieje... a tu mi wyskakuje nowy portal! Bardzo ładnie się prezentuje.. i gratulacje, że w końcu doszło to do skutku! Oby się rozwijało 😀
Pathfinder wspolpracowal juz z Trek.pl, (z Sajfaj rowniez) ale o tym gdzie znajdzie sie link do gazetki lepiej bedzie zadecydowac, gdy wypuscimy nr 4 - jeszcze troszke trzeba zaczekac.Co do RSS - chwilowo bedzie tylko forumowy, potem serwis bedzie mial wlasny.W sprawie rozwoju Trek.pl - oryginalny serwis mial dostarczac informacji i pomagac organizowac spotkania. Kontynuowalismy to na forum, a teraz planujemy robic to w serwisie. Opowiadania tez sie w nim znajda, by byc latwiej dostepne niz w forumowym dziale. Niektorzy na pewno pamietaja trekowa encyklopedie - ona tez wroci, a jesli wystarczy rak do pracy, to nie tylko trekowa. Mamy tez plan wspomoc graczy RPG i prawdopodobnie niedlugo cos im zaproponujemy.
Pytanko: jak teraz będzie z newsami? Czy nowinki na stronie są czymś zupełnie niezależnym od tych z forum? I co dalej? Będą istnieć oba działy - jeden na stronie, drugi na forum?