Forum Trek.pl Newsy Star Wars Star Wars: The Force Awakens - finalny zwiastun

Star Wars: The Force Awakens - finalny zwiastun

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Author
    Keymaster

Ukazał się zapowiadany zwiastun Przebudzenia Mocy. Sporo efektownych ujęć, nowa-stara muzyka i dawni bohaterowie przekazujący pałeczkę nowym - czy to zadowoli fanów? Okaże się za dwa miesiące.

Cross
    Keymaster

Nie pasuje mi ten czarnoskóry aktor. I żeby mi ktoś nie wyjechał z rasizmem, bo Lando był ok 🙂

kotek
    Participant

Jeśli film będzie tak klimatyczny jak ten trailer, to chcę już gwiazdkę!

Melnikor
    Participant

Czy ktoś jeszcze ma odczucie że nowy Vader 2.0 to Luke...

kotek
    Participant

No na pewno nie Leja 😉

Breen
    Participant

Nie pasuje mi ten czarnoskóry aktor. I żeby mi ktoś nie wyjechał z rasizmem, bo Lando był ok 🙂

Mam podobne odczucia. Absolutnie nie jestem rasistą ale od jakiegoś czasu na siłę lansuje się czarnoskórych aktorów do ról, do których nie koniecznie pasują. Przykład? Film Thor.. niby historyjka oparta na mitologii nordyckiej więc skąd tam czarnoskóry strażnik i azjaci? Z resztą jakiś czas temu było larum odnoście gry Wiedźmin Dziki Gon. Twórców oskarżono niemal o rasizm ponieważ w grze nie ma postaci czarnoskórych.. Tylko niby skąd miałyby się tam wziąć? Poprawność polityczna robi ludziom sieczkę z mózgu.

Co do samego zwiastuna, na pewno wybiorę się do kina chociaż mam pewne wątpliwości.. Ostanie filmy strasznie mnie rozczarowały, za dużo efekciarskich animacji za mało prawdziwego aktorstwa. Ciężko szukać scen chwytających za serce.. albo chociaż za gardło, wszystko jakieś takie miałkie.. Terminator Genisys sie kłania..

mad
    Participant

Jeśli chodzi o nowego Vader'a... faktycznie Luke'a nie było w trailerze a toć to jeden z głównych aktorów.. więc prawdopodobne..

Sprawa Wiedzmina. Otóż wyszedł dodatek "Serca z kamienia" gdzie "Redzi" postarali się by nie zabrakło ciemno skórych NPC, mianowice kupców z dalekiego Ofiru 🙂

kotek
    Participant

Uważam, że dyskryminacja to poważny problem i nie powinniśmy go tak marginalizować! Ostatnio czuję się dyskryminowana, bo jestem białą, heteroseksualną kobietą...

Mordah
    Participant

Jeśli chodzi o nowego Vader'a... faktycznie Luke'a nie było w trailerze a toć to jeden z głównych aktorów.. więc prawdopodobne..

Sprawa Wiedzmina. Otóż wyszedł dodatek "Serca z kamienia" gdzie "Redzi" postarali się by nie zabrakło ciemno skórych NPC, mianowice kupców z dalekiego Ofiru 🙂

Nie wiem czemu ludzie ciągle gadają, że nie ma tam Luke'a. Przecież jest, faktycznie na krótko, ale jest, trzeba tylko uważnie obejrzeć. Ja za pierwszym razem też nie załapałem że jest Luke.

I nie sądzę żeby był Vaderem 2.0, chociaż JJ lubi suspens.

snowman
    Participant

Gość torturowany przez "spadkobiercę" Vadera przypomina Skywalkera, chyba...

Mordah
    Participant

Gość torturowany przez "spadkobiercę" Vadera przypomina Skywalkera, chyba...

Nie, zgaduj dalej, albo obejrzyj klatka po klatce. Dla ułatwienia powiem, że to nie tego droida szukasz.

snowman
    Participant

Tak. Wiem, że w ujęciu pokazanym w 1min i 40s widać gościa opierającego mechaniczną dłoń na głowie R2D2. Chodziło mi o to, że ten torturowany jest trochę podobny do starego Hamilla.

Qdlatz
    Participant

Luke jako Vader 2.0 ? Dlaczego nie. Może przed wyborami do galaktycznego senatu stwierdził ze i prawa strona i lewa strona wprowadza tylko chaos , wiec postanowił zaprowadzić imperialny  ład i porządek .

Dobry trailer

Piotr
    Keymaster

Mamy wiarygodną teorię:

ETYXqkF.png

Darth Darth Binks. ;D

A tak serio, jeśli to Luke, to bez sensu. Walczy z Imperium od opuszczenia domu, nie daje się przekabacić ani Imperatorowi, ani ojcu, a teraz prowadzi swoje imperium? Nee. Przynajmniej tak liczę. Taki twist to byłby godny nowych Treków, ale tu Orci i Kurzman palców nie maczali. Za to miałoby sens, gdyby to był wnuk Vadera.

Melnikor
    Participant

Piotrze w starym Expanded Universe były historie z Łukiem pociemnej stronie mocy. Fakt mało prawdopodobne ale dla mnie w scenie z hełmem Vadera zabrzmiało na koniec nie wypowiedziane "...father".

Chodzą słuchy że główny zły ma być, i tu UWAGA zaskoczenie nie spotykane dotąd w SW ?, spokrewniony z głównym dobrym. Mnie rozbraja trochę to podejście ze Jedi i Moc to tylko zapomniane legendy.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram