Forum Trek.pl Newsy Star Trek Star Trek Timelines

Star Trek Timelines

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 48 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • snowman
    Uczestnik

Właśnie ukończyłem czwarty epizod nie doświadczając przy tym żadnych istotnych trudności. Wcześniej jednak musiałem solidnie popracować nad załogą. Wciąż gram w trybie free to play.

BTW Przez ostatnich kilka dni Disruptor Beam borykał się z potężnymi problemami technicznymi. Bardzo wielu graczy nie było w stanie się logować i/lub doświadczało ogromnych problemów ze stabilnością serwera. Deweloperzy w ramach rekompensaty podarowali wszystkim graczom 200 darmowych chronitonów. Całkiem to miły gest z ich strony. 🙂

I. Thorne
    Uczestnik

Ale dilitu nie dali.

Wazniejsze jest to, ze poprawili bardzo denerwujacy blad, ktory mi wyskoczyl przy Sisko i pielegniarce 😛 Paris. Otoz byl tam przedmiot do zalozenia, ale nie mozna bylo go zlozyc bo nie pisalo jakie czesci sa potrzebne. na szczescie tego juz nie ma.

Brakuje bardzo sklepu gdzie mozna sprzedac smieci (niektorych mam po 500 sztuk) i to, ze po sklepach frakcyjnych trzeba latac po ukladach. O wiele lepiej byloby gdyby byl jeden sklep zawsze i wszedzie dostepny.

snowman
    Uczestnik

Postanowiłem właśnie popracować nad rozwojem stosunków z pewną frakcją stanowiącą część uniwersum STT.  W tym celu wspomogłem wspomnianą frakcję wykonując na jej rzecz i w jej imieniu kilka misji. Podsumowanie jednej z tych misji rozpoczynało się słowami:

Employing a series of shell companies... 😀

Kto zgadnie, o jakiej frakcji mowa? Poniżej pełna treść podsumowania.

Employing a series of shell companies, the team conducts a number of buyouts and acquisitions to create a Ferengi controlled oligopoly. Price fixing ensures that Ferengi profits begin rising again.

I. Thorne
    Uczestnik

Mamy juz wersje 1.06 i gra powoli zbliza sie do gry F2P.

Po pierwsze mozna farmic schematy do zakupu i ulepszania statkow.

Po drugie limit zalogi mozna zwiekszyc tez za kredyty, a nie zdobywanie odpowiedniej rangi VIP.

Jeszcze tylko dorzuca mozliwosc zwiekszania rzadkosci zalogi to gra moze zaczac konkurowac z liderami goer strategicznych na urzadzenia mobilne.

gordian76
    Uczestnik

Czy to działa na Blue Stacks 2? Ciągle nie mogę uruchomić tej gry, odtwarza jakieś intro (sam dźwięk), a później nic.

I. Thorne
    Uczestnik

Mam 4 urzadzenia mobilne i dziala tylko na smartfonie z Androidem 4.2. Na 4.4 nie jest kompatybilne z gra, a 5-tek nie uzywam.

FAB
    Uczestnik

Zmieniałem telefon. Android 5.1 tak jak poprzedni i wielkie zdziwienie, bo tym razem gra ruszyła u mnie. W jakiej jesteście flocie, to bym dołączył do Was 🙂

The D
    Uczestnik

Ja zmieniłem ostatnio baterię, ale nie pomogło. Telefonu zmieniać na razie nie planuję.

snowman
    Uczestnik

Do tej pory nie dołączyłem do żadnej floty. Na razie nie ma po temu powodów.

BTW, kilka dni temu wprowadzono nowy system - tzw. Cadet Challenges - pozwalający zdobywać darmowe chronitony. W poniedziałki, środy i piątki gracz otrzymuje 6 tokenów, z których każdy pozwala raz na 10 minut wykonać jedną misję szkoleniową. Nagrodą za jej pomyślne ukończenie są min. właśnie chronitony (15, 20 lub 25 sztuk na poziomie odpowiednio normal, elite oraz epic.) Tym samym grając na poziomie normalnym zdobyć można 90 bonusowych chronitonów. To całkiem spora liczba. Moja postać osiągnęła niedawno poziom 29, co oznacza, że jej portfel chronitonowy ma pojemność równą 85. W misjach typu Cadet Challenges wziąć mogą udział jedynie postaci białe i zielone, które do tej pory gremialnie "mordowane" były z wykorzystaniem śluzy. Teraz wreszcie stały się przydatne. Deweloperzy zapowiadają również, że w miarę rozwoju gry dostępność systemu Cadet Challenges ma zostać rozciągnięta na pozostałe dni tygodnia. Na koniec wspomnieć należy jeszcze, że dodatkowe tokeny misji szkoleniowych nabyć można za dilithium. Mnie nowy system bardzo przypadł do gustu. Zwiększa poziom zabawy w zabawie, a tego nigdy za wiele. 🙂

I. Thorne
    Uczestnik

System ma w zalozeniu zmusic graczy do expienia zielonych postaci co ma zwiekszyc przychody. Niestety jak zaczniemy expic zielonych i bialych to bardzo szybko zabraknie nam miejsca dla zalogi. Mozna powiekszyc kwatery, ale tylko dwa razy za kredyty, wiec jesli ktos nie kupuje dilitu moze miec najwyzej 35 zalogantow. Ale i tak gra zostala ulepszona dla graczy F2P, wiec moze w najblizszym czasie bedzie jeszcze fajniej.

Odnosnie flot to dalej nic nie daja. Ja siedze w jakies Polskiej czy cos w tym stylu. na Facebooku jest grupa zrzeszajaca polskich graczy i radze sie do niej zapisac, wymieniamy spostrzezenia i rady odnosnie gry.

https://www.facebook.com/groups/779672462166255/

FAB
    Uczestnik

Jestem pod ścianą. Niebieskich postaci nie mogę rozwinąć, bo potrzebują przedmiotów z misji elite, a tych nie mogę przejść, bo zielone i białe są za słabe, a nie mogę ich rozwinąć, bo potrzebują przedmiotów, których też nie mogę zdobyć. Pozostaje czekać na jakieś bonusy.

snowman
    Uczestnik

Istotna uwaga! Misje automatycznie proponowane/podpowiadane przez grę, które oferują potrzebne nam przedmioty lub komponenty do ich zbudowania często są niewiarygodne. Zwykle takie przedmioty/komponenty zdobyć można z innych misji, których koszt będzie na dodatek znacznie niższy. Dlatego polecam korzystać z dedykowanej wikipedii. Wystaczy jedynie wpisać nazwę przedmiotu...

I. Thorne
    Uczestnik

Potwierdzam, Potrzebny przedmiot wedlug gry dostane tylko na elicie w 4 epizodzie, a wedlug STT wiki w 1. Nie raz to sie zdarza.

FAB
    Uczestnik

Nie wiem co było kluczem, ale niektórzy dostali żółtego Spocka, niby za ostatnie problemy z pocztą.

snowman
    Uczestnik

DisruptorBeam, a dokładniej wynajęty przez nich partner zajmujący się masowym rozsyłaniem korespondencji email walnął babola wielkiego niczym stodoła. Otóż członkowie Bridge Crew otrzymali niedawno mejla z informacją o rozpoczęciu eventu Blood and Circuses (nawiasem mówiąc nazwa eventu też zawiera byka :P). Niestety adresy odbiorców trafiły do pola CC/DW (carbon copy/do wiadomości) zamiast do pola BCC/UDW (black carbon copy/ukryte do wiadomości). Tym sposobem każdy z odbiorców feralnego mejla mógł się zapoznać z adresami skrzynek pocztowych wielu innych graczy. Złoty Mirror Spock jest formą oficjalnej rekompensaty za "straty moralne" spowodowane rzeczonym wyciekiem. 😛 Otrzymał go każdy z członków Bridge Crew.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 48 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram