Forum Trek.pl Newsy Star Trek Star Trek Timelines

Star Trek Timelines

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 48 total)
  • Author
    Participant

Na stronie Startrek.com pojawiła się zapowiedź nowej gry w uniwersum ST. Star Trek Timelines to gra z serii strategicznego role-playing (SRPG). Jej fabuła będzie zawierać elementy ze wszystkich serii ST (oprócz najnowszych produkcji), a gracze będą mogli stworzyć swój niepowtarzalny okręt wraz z załogą i przemierzać uniwersum ST rozwiązując problemy na drodze dyplomacji, nauki czy walki.

Za tworzenie gry odpowiada Disruptor Beam znany z Game of Thrones Ascent. Twórcy zapowiadają własny koncept graficzny oraz grafikę 3D z możliwością gry poprzez platformę webową i mobilną. Produkcja ma należeć do nowej generacji gier strategicznych na urządzenia mobilne.

Link do strony nowej gry (jest tam możliwość dołączenia do forum): DisruptorBeam

Źródło: Startrek.com

Aldaron87
    Participant

Super 🙂 nareszcie coś się ruszyło w treku 🙂 oby tylko nie sknocili tej produkcji.

Melnikor
    Participant

Jej fabuła będzie zawierać elementy ze wszystkich serii ST (oprócz najnowszych produkcji)

Niezmiernie podoba mi się ten fragment.

gordian76
    Participant

Jak większości Melnikorze :)I czekamy na nową grę 🙂

I. Thorne
    Participant

Gra na tablety? Zona przestanie wreszcie farmic, ja zajme jej miejsce... :PJezeli oni zrobia to co zapowiadaja to Star Trek Online odejdzie u mnie w zapomnienie. Potezna galaktyka, uzywanie dyplomacji i nauki, a nie dzial, ogromny crafting, wielosc grywalnych ras, pelno miejsc znanych z kazdego serialu, laczenie sil w ogromnych akcjach... Nie pamietam co jeszcze, ale to moze byc WIELKA gra,

Slawek
    Moderator

Twórcy zapowiadają własny koncept graficzny oraz grafikę 3D z możliwością gry poprzez platformę webową i mobilną. Produkcja ma należeć do nowej generacji gier strategicznych na urządzenia mobilne.

Tak mi coś to wszystko brzmiało zbyt pięknie, gdy zacząłem czytać newsa. Pewnie wyjdzie fejsbukowy/przeglądarkowy/mobilny szrot z mikrotransakcjami i sztucznymi barierami spowalniającymi rozgrywkę, niczym Star Trek Trexels. Chciałbym się mylić, ale nie robię sobie nadziei.

swgs1994
    Participant

Joe jest szczery o wadach Star Trek Trexels, aż do BÓLU.

I. Thorne
    Participant

Zaczalem grac w Game of Thrones Ascent w celu poznania mechaniki - STT ma byc podobne. I juz widze jak gra bedzie wygladac.Wybierzemy sojusznika - zapewne jedno z kilku imperiow. Bedziemy mieli statek i na nim jakies struktury (pewnie to beda urzadzenia na pokladach). Zaloganci beda nazwani i beda mieli okreslone stopnie rzadkosci i 3 umiejetnosci (chyba dyplomacja, nauka i walka) i kilka miejsc na sprzet wspomagajacy. Bedziemy mieli trudne misje (tak zwane wyzwania), na ktore mozna zaprosic kolegow/kolezanki. I sporo do czytania to to raczej gra tekstowa niz akcji jak STO.Co do platnosci, bedzie mozna szybko kupic oficerow, sprzet, przyspieszyc misje, leczyc rany i zapewne kilka innych rzeczy jakie jeszcze nie odkrylem. Ale przy dozie cierpliwosci, nie liczac legendarnych przedmiotow z zestawow, wszystko da sie zalatwic za darmo. W GoTA mozemy za 35 zlotych monet kupic Peerlessa podwladnego (peerless - niezrownany czyli bardzo bardzo rzadki) lub czasami za 24 000 srebrnych, ktore mozna zarobic w grze. Taki system bardzo mi sie podoba. Co lepsze, jak sie logujemy codziennie to dostajemy nagrode, 7 dnia sa to zlote monety.Jedynie co mnie martwi to, ze GoTA wydano w 2013 i dopiero teraz jest aplikacja na iPod i iPhony, nie ma aplikacji na Android (robia ja). A mi sie nie bedzie chcialo za duzo grac w koncie Facebookowym, wole swoj tablet.

snowman
    Participant

Gra Star Trek Timelines właśnie wystartowała.

Jamjumetley
    Participant

I się crashuje zaraz po uruchomieniu 😛

snowman
    Participant

Korzystam z Nvidia Shield Tablet i u mnie gra działa w zasadzie bez zarzutu, choć jeden crash się przydarzył.

FAB
    Participant

Zainstalowałem, gra startuje i tyle... "communicating with starfleet" i nic więcej. Developerzy niby coś tam zrobili, bo prosili o ponowną próbę startu, ale nie ma żadnej różnicy.

Usuwałem cache, przeinstalowywałem, brak jakiejkolwiek zmiany. Więc, sajonara STT.

snowman
    Participant

Wczoraj grałem przez 3-4 godziny. W tym czasie zdołałem niemal ukończyć jedną z kampanii (11 na 13 misji). Gra zachowywała się niemal wzorowo - żadnych przycięć, dwa crashe.

Odan
    Participant

Na nexus 7 2013 gra trochę przycina i słychać trzaski przy odtwarzaniu dźwięków (co po jakimś czasie staje się denerwujące) oraz zauważyłem kilka artefaktów przy wychodzeni statku z warp i pojedynków w kosmosie. Zainstalowałem też grę na PC, w BlueStacks wiesza się przy ładowaniu a przez AMIDuOS gra szybko się ładuje ale nie wyświetla niektórych grafik tylko czarne pola oraz tekstur na statku.

snowman
    Participant

Po dłuższej zabawie grą muszę stwierdzić, że ujawnił się pewien techniczny problem. Otóż za każdym razem, gdy próbuję kupić jakikolwiek przedmiot za kredyty bądź zasługi, to muszę wielokrotnie klepać stosowny przycisk. Czasami też reakcja na dotknięcie jakiegoś elementu interfejsu bywa wyraźnie opóźniona.

Inny problem jest już znacznie poważniejszy ponieważ został świadomie wkomponowany w mechanizm gry. Otóż za wykonanie każdej away misji czy też misji polegającej na stoczeniu pojedynku należy zapłacić chronitonami, których zapas dość szybko się wyczerpuje. Można go oczywiście za darmo uzupełniać (np. za pomocą daily chroniton boost czy dwugodzinnych okresów oferujących chronitonowy bonus), ale mimo wszystko jest to rozwiązanie irytujące. Krótko mówiąc taka formuła wyraźnie hamuje tempo rozwoju postaci. Z drugiej strony człowiek choćby nie chciał, to w pewnym momencie będzie musiał powrócić do świata realnego. 😛

Poniżej można obejrzeć zapis oficjalnego livestream, który odbył się z okazji premiery gry.

https://www.youtube.com/watch?v=f_BRJ5nkDwk&feature=youtu.be&list=PLZhmmpCest4qaiOidumR5uS64DUYNqrbW

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 48 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram