Forum Trek.pl Newsy Star Trek Star Trek Timelines

Star Trek Timelines

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 48 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

A u mnie w sklepie google play gry nie ma, mimo ze spelniam wymagania. O co chodzi? Przeciez miala byc od razu na Androida...

snowman
    Uczestnik

Spróbuj wpisać hasło Disruptor Beam zamiast Star Trek Timelines. Niektórzy mieli jakieś problemy ze znalezieniem gry po tytule. Może to pomoże... A bezpośredni link ze strony Disruptor Beam nie działa?

I. Thorne
    Uczestnik

Jednak nie chca bym w to zagral. Przez godzine bawilem sie z 4 urzadzeniami mobilnymi, ktore mamy w rodzinie i kazdy "nie spelnia wymagan". A instalowac na kompa nie zamierzam. Coz, moze kiedys zrobia wersje dla mnie. Wracam do ST Wrath of Gems.

Melnikor
    Uczestnik

Na telefonie tnie okrutnie, na BlueStack na PC nie odpala w ogóle.

I. Thorne
    Uczestnik

No i udalo mi sie zainstalowac. I tylko na jednym urzadzeniu, ale moze i dobrze.

Zaczyna sie pieknie i fajnie, grafika super, fabula tez swietna. W pierwszym epizodzie wybralem Khana i kolegow, tak dla jaj. A teraz czas na prawdziwy obraz STT.

Otoz tworcy gry chyba za duzo wydali na licencje i chca szybko zarobic, bo to co sie dzieje w grze to jakies jaja. Otoz zeby skonczyc misje potrzebuje naukowca. Mam Spocka, ale on jest za slaby. I co mam zrobic? Nie ma mozliwosci kupienia oficera, przepraszam jest. Uzywam za 90 000 kredytow portalu i mam 1 losowego oficera zielonego. Praktycznie nic wiecej. A ile mam za misje? 300 kredytow! Czyli jestem praktycznie zablokowany z dalsza gra.

I kolejny kwiatek. Limit oficerow. Mozna miec ich 25, chyba ze zaplaci sie realna kase. To po jaka cholere szkolic swoich ludzi (zreszta 10 poziom wbija sie w kilka minut), skoro zaraz ich tak bede musial wywalic? Ekwipunku jest duzo, ale zeby podniesc rzadkosc oficera musze miec okreslony przedmiot, ktory jest w misji niedospetnej dla mnie, bo potrzebuje... itd.

Podsumowujac. Ta gra to jest Pay2play, nic wiecej. I niestety to jest gwozdz do trumny gry, gracze F2P bardzo szybko sie wykrusza, fanatycy zostana troche dluzej, a donatorzy zobacza ze nikogo nie ma i tez przestana grac.

FAB
    Uczestnik

A ja nadal nie mogę uruchomić gry, chociaż po drodze były już dwa patche. Na początku producenci szybko odpowiadali na maile i radzili co zrobić. Teraz cisza, więc ja dziękuję za takie "granie".

snowman
    Uczestnik

Ja teraz czekam na wersję przeglądarkową. Korzystanie z tableta jest jednak zbyt męczące.

Otoz tworcy gry chyba za duzo wydali na licencje i chca szybko zarobic, bo to co sie dzieje w grze to jakies jaja. Otoz zeby skonczyc misje potrzebuje naukowca. Mam Spocka, ale on jest za slaby. I co mam zrobic? Nie ma mozliwosci kupienia oficera, przepraszam jest. Uzywam za 90 000 kredytow portalu i mam 1 losowego oficera zielonego. Praktycznie nic wiecej. A ile mam za misje? 300 kredytow! Czyli jestem praktycznie zablokowany z dalsza gra.

I kolejny kwiatek. Limit oficerow. Mozna miec ich 25, chyba ze zaplaci sie realna kase. To po jaka cholere szkolic swoich ludzi (zreszta 10 poziom wbija sie w kilka minut), skoro zaraz ich tak bede musial wywalic? Ekwipunku jest duzo, ale zeby podniesc rzadkosc oficera musze miec okreslony przedmiot, ktory jest w misji niedospetnej dla mnie, bo potrzebuje... itd.

Podsumowujac. Ta gra to jest Pay2play, nic wiecej. I niestety to jest gwozdz do trumny gry, gracze F2P bardzo szybko sie wykrusza, fanatycy zostana troche dluzej, a donatorzy zobacza ze nikogo nie ma i tez przestana grac.

Okrutnie marudzisz i na dodatek w dużym stopniu czynisz to bezpodstawnie. To prawda, że gra silnie promuje model pay2win. To prawda, że waluty premium nie można zdobyć inaczej jak tylko za pomocą karty kredytowej. Jednakże twierdzenie, że STT jest z tego powodu niegrywalna to po prostu duże nadużycie. Dotąd nie zapłaciłem ani złotówki a ukończyłem cały pierwszy epizod i większą część drugiego. Myślę, że ten drugi też mógłbym już ukończyć, ale świadomie postanowiłem zwolnić tempo i zająć się rozwojem postaci oraz załogantów poprzez ponowne rozgrywanie wcześniejszych misji.

Twój problem z naukowcem można rozwiązać w banalnie prosty sposób, a właściwie na dwa sposoby. Po pierwsze każda z misji oferuje wiele ścieżek pozwalających osiągnąć końcowy sukces. Skoro Spock na razie nie spełnia Twoich oczekiwań, to po prostu spróbuj przydzielić go do drużyny, która wykona robotę za niego. W skład away team wchodzi trzech załogantów. Całkiem często dwóch przyzwoitych jest w stanie wykonać misję samodzielnie. Wic polega na tym, że punkty doświadczenia po udanej misji zdobędzie cała trójka. Po drugie gra oferuje system tzw. dziennych nagród. Logując się do gry każdego dnia można na przestrzeni miesiąca zdobyć zupełnie za darmo 30-31 cennych przedmiotów. Na początku każdego miesiąca zestaw możliwych do zdobycia nagród jest resetowany. Od premiery gry zdobyłem tym sposobem dwie kopie Wesleya, który przynajmniej na razie okazuje się być znakomitym naukowcem. Bez większego trudu zdołałem rozwinąć jego naukowe zdolności do podstawowego poziomu 96 punktów. Po dodaniu bonusów bez trudu "wyciąga" wyraźnie ponad 100 punktów. Jak dotąd w zupełności wystarcza to do "rozjechania" każdej misji na poziomie normalnym. Wielkiego wyzwania nie stanowią dla niego również misje na poziomie elitarnym. Oprócz Crushera można było w podobny sposób uzyskać również świetną wersję Janeway. W tym miesiącu załapię się jeszcze na tzw. Premium Time Portal (oferujący możliwość wylosowania bardzo rzadkich przedmiotów), trzecią kopię Wesleya (kopie tych samych załogantów można łączyć podnosząc tym samym ich statystyki) i 20k kredytów.

Jak dotąd problemu nie stanowi dla mnie również zdobywanie kredytów. Obecnie moja postać ma poziom 13. Zdaje się (nie pamiętam jak to wyglądało na samym początku), że po osiągnięciu każdego z poziomów otrzymywałem bardzo duży zastrzyk kredytów. Osiągnięcie poziomu 12 dało mi bodajże 50k kredytów. Jestem pewien, że dotąd zarobiłem łącznie przynajmniej 500k kredytów.

W grze jest sporo różnego rodzaju bugów (uszkodzone przedmioty, problemy z zakupem waluty premium - karta obciążona a dilithium brak itp.). Zapewne przez długi czas nawet przez myśl mi nie przejdzie, by wydać na tę grę choćby złotówkę. Tym bardziej, że ceny dilithium są po prostu bezczelnie wysokie. Na przyszłość rozważam jednak zakup dwóch tzw. monthly cards, z których każda kosztuje obecnie 19,70 zł i oferuje 3000 jednostek dilithium na miesiąc (100 jednostek dziennie). Każda z tych paczek oferuje ponadto 150 tzw. punktów vip. Tym sposobem osiągnąłbym status VIP 2, dzięki któremu otrzymałbym 10 dodatkowych miejsc dla załogantów. Muszę się tylko upewnić czy ten cały VIP status ma trwały charakter (nie jest resetowany po upływie jakiegoś okresu).

Mnie gra bardzo się podoba. To prawda, że na razie ma wiele wad, ale jednocześnie stanowi fajną odskocznię od STO. 🙂 Czas puścić kilka faction/shuttle missions...

A poniżej kolejny livestream ze studia DisruptorBeam. Warto obejrzeć, by zapoznać się bliżej z meandrami gry.

https://www.youtube.com/watch?v=4kaXpgR1zbw

FAB
    Uczestnik

^ Jak pisałem wyżej, nie miałem do tej pory okazji zobaczyć gry, a Twój opis tylko mnie upewnił, że nie będę chciał jej zobaczyć, nawet jak kiedyś naprawią błąd, przez który gry zobaczyć nie mogę.

Slawek
    Moderator

Jak wyżej.

Pamiętacie, jak w gry grało się od początku do końca we własnym tempie, a jedyne przestoje wynikały z poziomu trudności, z którym musieliśmy sobie poradzić kolejnymi próbami, bądź odrobiną treningu? Nikt nie stopował naszego postępu sztucznymi limitami dziennymi, barierami pieniężnymi, timerami, czy paczkami z losowymi itemkami, z nadzieją, że będziemy wydawać więcej i więcej tylko po to, żeby w ogóle dokonać jakiegoś postępu w kampanii...

Na początku byłem zdziwiony, że nie ma wersji przeglądarkowej Timelines, tak jak to z początku obiecywano. Teraz jak czytam, to stwierdzam, że dobrze, bo widzę i tak nie mam czego w tej "grze" szukać. Od bezcelowego i bezsensownego klikania mam już Doffy i Admirality w STO, a i to mi zdążyło już zbrzydnąć.

I. Thorne
    Uczestnik

Dalem druga szanse STT, przeszedlem ta naukowa misje Crusherem, ale i tak gra ma spore wady. Bede porownywac do League of Angels: Fire Raiders, gram w nia i jest to jedna z najlepszych gier w tym stylu.

1. LoA - otrzymuje sie diamenty za misje, eventy, walki na arenie; STT - nie ma mozliwosci otrzymania dilitu poza zakupem.

2. LoA - brak limitu bohaterow; STT - 25 na F2P.

3. LoA - bohaterowie moga expic do poziomu Ligi; STT - do 10 poziomu, chyba ze znajdzie sie kopie bohatera

4. LoA - mozliwosc szybkiego farmienia misji (teraz nawet 10 od razu); STT - uparcie trzeba powtarzac misje

5. LoA - kazdy bohater moze byc najrzadszy po ulepszeniach; STT - nie ma takiej mozliwosci

6. LoA - rozwiniety system eventow, turniejow i gildii; STT - floty sa, ale co daja? NIC!

Mam wrazenie, ze tworcy gry chcieli zrobic cos fajnego, ale jakos nie potrafili pogodzic gry F2P z platnosciami. Jak w LoA nie moge zrobic misji to cofam sie, zdobywam doswiadczenie w walkach (ktore moge pominac), na arenie, turniejach itd. W STT nie mam takiej mozliwosci bo jest limit doswiadczenia i musze sie modlic by wypadlo cos lepszego z portalu. Dlaczego nie zrobili numeru z powiedzmy kawalkami zapisu teleportacyjnego (odpoweidnik soulstonow z LoA), ktore zdobywa sie za misje elite?

Chlopcy i dziewczynki z Disruptor Beam maja sporo do roboty, bo nie tylko gra oferuje tylko fabule i nudne powtarzanie misji, ale i wciaz sa bledy w stylu "wywalilo mnie z gry" czy "nie moge obnizyc ekranu w menu flot", choc to osttanie akurat udalo im sie naprawic.

snowman
    Uczestnik

Przedwczoraj dokończyłem Epizod 2, a wczoraj przeszedłem cały Epizod 3. Poziom trudności dość zauważalnie wzrósł. Wciąż jednak bez większego wysiłku byłem w stanie rozegrać każdą z misji (żadnej z nich nie musiałem powtarzać). Na dodatek za ukończenie Epizodu 2 otrzymałem kolejnego znakomitego załoganta (Dukata). Wszystko to bez wydania choćby złotówki.

Dodatkowa informacja/porada

W grze "funkcjonuje" Dabo Wheel, czyli mechanizm umożliwiający zdobywanie losowych nagród w zamian za oglądanie krótkich reklam (trwających od 15s do 30s). Zwykle wspomniane nagrody są niezbyt atrakcyjne, ale od czasu do czasu można trafić coś ciekawego. W ten sposób wylosowałem trzech niezłych załogantów. Niestety mechanizm jest obecnie zbugowany i Dabo Wheel dość często bywa dla wielu graczy niedostępne/niewidoczne.

I. Thorne
    Uczestnik

Jeszcze cos znalazlem - sklepiki u frakcji. Szkoda tylko, ze trzeba leciec na ich planete macierzysta by zobaczyc co maja. Dzis mialem Dukata z lustra, niestety za dilit.

Do tego od ostatniego patcha zmienili nagrody za misje daily i dzis mam za 20 away mission az 35k kredytow czyli na warunki gry bardzo duzo. Szkoda jednka, ze nie ma sklepu gdzie sprzeda sie niepotrzebne smieci, chyba ze ja nie wiem gdzie on jest.

EDIT

Pogralem wiecej i musze uderzyc sie w piersi. Gdy osiagnie sie 10 poziom nie trzeba miec kopii postaci by moc rozwinac postac do 20, tylko zdobyc 4 przedmioty, ktore postac nosi. To usuwa moj najwiekszy zarzut wobec gry, choc nie oszukujmy sie, zdobycie tych przedmiotow czasami jest baaaardzo trudne.

snowman
    Uczestnik

Kilka uwag dotyczących jednego z wcześniejszych komentarzy.

1. LoA - otrzymuje sie diamenty za misje, eventy, walki na arenie; STT - nie ma mozliwosci otrzymania dilitu poza zakupem.

PRAWDA

2. LoA - brak limitu bohaterow; STT - 25 na F2P.

PRAWDA

3. LoA - bohaterowie moga expic do poziomu Ligi; STT - do 10 poziomu, chyba ze znajdzie sie kopie bohatera

NIEPRAWDA!

Rozwój każdego z załogantów podzielony jest na etapy, z których każdy obejmuje 10 poziomów. Aby przejść do następnego etapu (np. z poziomu 10 do poziomu 11 lub z poziomu 20 do poziomu 21 itd.) należy zebrać 4 przedmioty i wydać polecenie awansu. Posiadanie kopii załoganta nie jest w tym procesie wymagane!

Każdemu członkowi załogi przypisano jeden z pięciu stopni rzadkości, którym odpowiadają określone kolory (biały, zielony, niebieski, purpurowy i złoty w porządku rosnącym). Prócz tego stan każdego z załogantów opisany jest liczbą gwiazdek. Załogant barwy białej może posiadać tylko 1 gwiazdkę, załogant barwy zielonej 2 gwiazdki, załogant barwy niebieskiej 3 gwiazdki, załogant barwy purpurowej 4 gwiazdki a załogant barwy złotej 5 gwiazdek. Gra nie oferuje możliwości podniesienia stopnia rzadkości (koloru) członka załogi. Oprócz zwykłego "levelowania" można jednak ulepszać statystyki załogantów poprzez scalanie dwóch kopii tej samej postaci. Każde scalenie oznacza zwiększenie liczby gwiazdek o jedną i tym samym wzrost statystyk. Podczas scalania załogant o niższym poziomie znika. Na początku każdy z załogantów (bez względu na kolor) posiada tylko 1 gwiazdkę.

4. LoA - mozliwosc szybkiego farmienia misji (teraz nawet 10 od razu); STT - uparcie trzeba powtarzac misje

NIEPRAWDA!

Przed rozpoczęciem każdej z misji można zamiast przycisku Travel wcisnąć przycisk Warp 1 lub Warp 10. Po wyborze przycisku Warp 1 misja zostanie wykonana automatycznie (bez potrzeby przydzielania załogantów i ręcznego rozgrywania każdego z etapów) jeden raz. Po wyborze przycisku Warp 10 misja zostanie wykonana automatycznie 10 razy. Niestety warunkiem odblokowania przycisków Warp 1 oraz Warp 10 jest osiągnięcie stosownego statusu VIP (odpowiednio VIP 1 - przynajmniej 20 zł oraz VIP 3 - przynajmniej 50 zł). Ponadto taką misję należy "wygwiazdkować" (zdobyć wszystkie charakterystyczne nagrody) na poziomie normalnym.

5. LoA - kazdy bohater moze byc najrzadszy po ulepszeniach; STT - nie ma takiej mozliwosci

PRAWDA

6. LoA - rozwiniety system eventow, turniejow i gildii; STT - floty sa, ale co daja? NIC!

PRAWDA, aczkolwiek...

...gra liczy sobie zaledwie 2 tygodnie. Deweloperzy informują, że funkcjonalność floty będzie stopniowo rozwijana. Obecnie oferuje ona jedynie dodatkowy kanał chat.

Wszyscy zainteresowani grą powinni zapoznać się z oficjalnym przewodnikiem objaśniającym jej zawiłości.

I. Thorne
    Uczestnik

ad3. Sam przyznalem post wyzej, ze zrobilem blad.

ad4. Na LoA nie wydalem ani grosza a zaliczam po 10 misji od razu, w STT MUSZE wydac pieniadze. Jak nie chce to powtarzam, powtarzam, powtarzam...

Tak na marginesie ilu ludzi rzucalo miesem jak im darmowe chronitony nie dzialaly? Ja dostaje tylko bonus miedzy 21-23. W innych godzinach to "invalid activity".

snowman
    Uczestnik

Każdej doby otrzymuję możliwość pobrania trzech bonusów o wartości 20 chronitonów każdy.

Bonus 1. od godziny 12.01 do godziny 14.01

Bonus 2. od godziny 18.01 do godziny 20.01

Bonus 3. od godziny 21.01 do godziny 23.01

W moim przypadku wszystkie wymienione wyżej bonusy od początku działają bez zarzutu.

Portfel chronitonów  automatycznie odnawia się w tempie 1 chronitona na 6 minut. Obecnie moja postać (poziom 17) dysponuje portfelem o pojemności 52 chronitonów. Oznacza to, że zawartość portfela odnawia się co 5 godzin i 12 minut. Każdy pobrany bonus dodawany jest do salda chronitonów bez względu na aktualną zawartość portfela. Innymi słowy po upływie jednej doby mogę osiągnąć stan portfela o wartości 52 + 3*20 = 112 chronitonów. Jeśli aktualne saldo chronitonowe przekracza pojemność portfela proces odnawiania jest wstrzymywany. Po osiągnięciu nowego poziomu postaci pojemność portfela nieznacznie rośnie. Koszt rozegrania najtańszej misji na poziomie normalnym wynosi 4 chronitony.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 48 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram