Forum Fantastyka Star Trek Star Trek Online - Zadanie dla NAS!

Star Trek Online - Zadanie dla NAS!

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Participant

Jak wiecie za jakiś czas wyjdzie Star Trek Online. Jednak to co w tej chwili jest ciekawe, to, to że jest tworzona lista nazw okrętów. Wystarczy założyć konto na forum http://www.startrek-online.net/ i po wejściu na odpowiedni link można dodawać. Oczywiście jest to weryfikowane.

Wydaje mi sie, ze powninniśmy zaznaczyć naszą obecność i pokazać "Amerykancom", że w europie jest coś więcej od Wieży Eiffla i Tamizy. Już dodałem takie nazwy jak USS Westerplatte, USS Mieszko, USS Jan Sobieski (a z tych jest wyjatkowo dumny 😀 ) USS Leszek Black i USS Leszek White, USS Piast (tak są zaakceptowane :D)i parę innych.

No co? Do roboty, do roboty!

Izydor Ingwar I
    Participant

Zaznaczyłem swoją obecność, aczkolwiek niekoniecznie polonistycznie ;). Dodałem do bazy USS Horatio Caine (na cześć przedwiecznego Carusobota z CSI: Miami), USS Spring Heeled Jack (po postaci najczęściej pojawiającej się w moich opowiadaniach i komiksach) i USS Zelbinion (okręt z Farscape'a, bardzo ładnie brzmiąca nazwa). Dodałem jednak też jeden akcent polski, mianowicie USS Myszkiewicz - na cześć Igora Myszkiewicza, znajomego malarza, grafika i komiksiarza z Zielonej Góry. Postaram się dodać coś z polskiego folkloru, bo większość polskich pisarzy i naukowców już zaklepana.

I. Thorne
    Participant

Ja raczej się nie przyłącze. Z prostego powodu.Nie lubię nazw okrętów na cześć jakiegoś człowieka. Tym bardziej polityka czy króla. Nazwy typu USS Lincoln czy USS Wałęsa niezbyt pasują mi to treka.Do tego zauważcie jest za dużo nazw ziemskich. Do tej pory znam tylko kilka nieziemskich nazw. A w Federacji jest tysiące światów i kolonii. Czy zawsze musi być powiązania z Ziemą?Dlatego jeśli ja miałbym coś wymyślać to biorę nazwy z innych federacyjnych światów lub wymyślam całkowicie nowe jak USS Apgaru.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram