Forum Fantastyka Gry Gry Star Trek Star Trek Legacy

Star Trek Legacy

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • Author
    Participant

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0&x=gra,26,11398,3169,-1

i co o tym myslicie ? imho na pewno cos spartolą.

Jean Luck Picard
    Participant

Myślę, że tym razem postarali się przy tej grze. Jak wyczytałem w necie w grze ma być 60 okrętów ze wszystkich serii od Entka,TOS-a aż do Voya, doskonała grafika, ciekawe misje.Myślę że jedynym pytaniem, które moge zadać a nigdzie nie znalazłem na nie odpowiedzi jest czy ta gra będzie dostępna na polskich półkach...???Osobiście mam przeczucie, że tak, że tym razem będziemy mieli to szczęście by sięgnąć po oryginalną trekową gierke w jakimś Media Markt czy Empiku 🙂 Pozdro for All =/=USS JEAN LUKAS NCC-28085 =/=

Pitmistrz
    Participant

Mi się podoba właśnie to że będzie wiele klas jak grałem w STBC i inne czułem lekki niedosyt.Bo co w BC tylko 2 klingońskie okręty a gdzie Negh'var , K'vort'cha i inne klasy.

O`mus
    Participant

Pitmistrz: W modach. Do BC wyszło tyle dodatków że aż mi się nie chce myśleć ile 😀 O niedosycie możesz tylko pomarzyć.A co do Legacy to mam nadzieje, że będzie to, czego niestety w żadnej jak na razie grze ST nie spotkałem -> dobrze wyważone okręty. I nie chodzi mi że ta klasa większa i nowsza więc silniejsza, ale aby była odpowiednio... no jak to ująć 😛 ... aby było kanonicznie 😀 Bo jak np. w armadzie patrzyłem jak BoP bez większego problemu dewastował Defianta to aż serce ściskało 😀

Pitmistrz
    Participant

Tak tylko mody do BC coś mają brzydki zwyczaj nie działania u mnie.

Jeśli ktoś ma jaką inna recepturę niż ta która jest napisana w instrukcji do moda to proszę o info na PW.

Od Moderatora: Prosze o zakonczenie offtopica o BC ;> Istnieje osobny topic dotyczacy tej gry i tam prosze przeniesc dyskusje na ten temat.

Slawek
    Moderator

Myślę że jedynym pytaniem, które moge zadać a nigdzie nie znalazłem na nie odpowiedzi jest czy ta gra będzie dostępna na polskich półkach...???

Biorąc pod uwagę fakt, że gra zostanie wydana także na XBox360 to jest to bardzo prawdopodobne. Chociaż z drugiej strony już widzę te "tłumy" kupujące oryginał gry (w przypadku wersji PC) ;>

A co do gry - to w końcu będzie RTS czy jakiś tactial-simulator? Z jednej strony sterta stateczków (trailer), z drugiej rozbudowane walki 1vs1 (filmik z wersji xbox360).

Osobiście większe nadzieje pokładam w Tactical Assault ;>

Jean Luck Picard
    Participant

Zapewniem, ze będę jedną z pierwszych osób w moim mieście która dostapi oryginału tej gry -o ile będzę faktycznie dostępna w polskiej sprzedaży:)

Biorąc pod uwage iż Tactical Assult jest osadzana wyłacznie w realiach TMP bodajże a ST LG we wszystkich włącznie z tą myśle że będzie ciekawszy i pod wzgledem samych walk jak i okrętów biorących w nich udział.

Co do samych okrętów równiez mam wątpliwości czy będę faktycznie takie jak powinny byc i pod wzgledem klas jak i ich możliwosci. Było by pieknie aby były one tak świetnie zrobione pod kazdym względem jak postarała się oto przed laty firma Interplay w grze ST Klingon Academy:)

Pozdro for all!

Kapitan Zbik
    Participant

Witam radośnie wszystkich ludzi obecnych jak i odwrotnie.

Pragne doinformować niedoinformowanych o ST:Legacy w oparciu o zapowiedź z jednego z czasopism growych. A więc jest sobie taka firma o nazwie bethesda. Zrobili już grę Oblivion i może coś tam jeszcze. Obecnie pracują nad 3 bodajże grami trekowymi: ST:Legacy[na blaszaki]. ST:Tactical Assault[na PSP i Nintendo DS] oraz ❓ ST:Encounter[te cacko na PS2] ❓ . Legacy będzie to coś w stylu Starfleet Command, będziemy kierować statkiem [nawet do 4 jednocześnie] z perspektywy 3 osoby [od zadu]. Sterowanie ma być o wiele prostsze i bardziej intuicyjne. Tak jak już było powiedziane panowie z szefostwa dadzą nam do dyspozycji ok 60 okrętów[w tym kilka takich które sami wymyślą :huh: ]. Kampania będzie obejmować tylko Federację. Coś w stylu: od chorążego do Picarda i jeszcze dalej 😉 . Będzie można swój statek ulepszać za punkty zdobyte w misjach. W Multiplayer dostaniemy w łapki okręty Federaków, Klingon, Romulan i Borg 😈 . To wszystko już na jesieni tylko, że na razie gra nie ma polskiego dystrybutora :/ . Ale bądźmy dobrej myśli że się znajdzie.

http://startrek.bethsoft.com/home/home.html - tu screenshoty i w ogóle. To by było na tyle. Dzięki za uwagę.

PS Szykujcie lepiej kasę na nowe kompy, grafika jest śliczna jak na razie. A nie wiadomo czy się zlitują nad posiadaczami słabszych komputerów...

Gosiek
    Participant

Kampania będzie obejmować tylko Federację. Coś w stylu: od chorążego do Picarda i jeszcze dalej 😉 .

Jeżeli rzeczywiście tak będzie, to szkoda - ciągłe granie niemal tylko i wyłącznie fedkami jest po prostu nudne, przynajmniej dla mnie.

Kapitan Zbik
    Participant

Między innymi po to jest Multiplayer by grać innymi. Może w przyszłości wyjdą dodatki obejmujące np. kampanię Romulan lub nieoficjalne mody[to juz bardziej prawdopodobne].

klingon78
    Participant

...

Myślę że jedynym pytaniem, które moge zadać a nigdzie nie znalazłem na nie odpowiedzi jest czy ta gra będzie dostępna na polskich półkach...???

Osobiście mam przeczucie, że tak, że tym razem będziemy mieli to szczęście by sięgnąć po oryginalną trekową gierke w jakimś Media Markt czy Empiku 🙂

...

no ja pozostanę sceptyczny co do możliwości kupienia u nas Legacy. poza tym juz sobie wyobrażam koszmarną lokalizację [pamiętacie wersję pl Dominion Wars?. dlatego wolałbym kupić angielskojęzyczną wersję, tyle że moje próby kupienia czegokolwiek na amazom zawsze kończyły się tekstem, że do Polski nie wysyłają. więc pozostaje mi tylko allegro [może ktos wystawi] chyba, że ktos z forumowiczów zna jakiś sklep wysyłajacy do nas? z góry dzięki.

I. Thorne
    Participant

Polecam Amazon angielski.Zresztą tylu teraz jest w Anglii Polaków, że chyba każdy ma tam znajomego i to on może kupić...

Gosiek
    Participant

poza tym juz sobie wyobrażam koszmarną lokalizację

Nie sądzę żeby ktokolwiek liczył na lokalizację tej gry czy takową planował. Imo jeżeli Legacy w ogóle pojawi się w Polsce, to będzie sprowadzane i sprzedawane w wersji oryginalnej. Zresztą, biorąc pod uwagę, którzy z trekowych aktorów udzielają swoich głosów w grze, to takie rozwiązanie jest najlepsze.

A co do zakupów na amazonie, to nie wiem kiedy to sprawdzałeś, ale takie problemy pojawiają się z reguły jedynie przy sprzęcie elektronicznym czy komputerowym; muzykę, książki czy gry można sprowadzać bez problemów.

Pitmistrz
    Participant

Gosia muszę przyznać że masz rację co do zakupów na amazonie gry i książki przysyłają bez problemu tylko z elektronika są problemy.Klingon78 nie wiem czy próbowałem kupować na amazonie ale ja nigdy takich problemów nie miałem i nie rozumiem dlaczego inni mieli by mieć.

Raider71
    Participant

Gierka powinna być niezła, o ile nie spartaczą okrętów. Sorry, ale co ma znaczyć Sovereign z szećioma pojedyńczymi wyrzutniami torped w BC albo sześciań BORGa w wersji mini w Armadzie.Ja również zakupię oryginał o ile będzie to możliwe(daj Bóg by było).

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram