Forum Fantastyka Gry Gry Star Trek Star Trek Invasion

Star Trek Invasion

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Moderator

Mam pytanko, czy ktoś grał kiedyś w wyżej wymienioną gre?? Albo lepiej, czy przeszedł ją :P.

Jean Luck Picard
    Participant

ja grałem kiedyś w tę gre! nawet fajna !

Slawek
    Moderator

Musze przyznać, że jest to jedna z nielicznych gier na konsole w które lepiej mi się grało na klawiaturze niż na padzie. W ogóle gierka jest cholernie trudna. Kupiłem niedawno oryginał po niemiecku i pożyczyłem konsolkę od kumpla i musze przyznać, że gra się o wiele trudniej.Miejmy nadzieje, że Shattered Universe nie będzie aż takie trudne...

Jean Luck Picard
    Participant

czy ktoś wie może skąd ściągnąc można ST Invasion na PS1 ??=/=Picard out !

Slawek
    Moderator

czy ktoś wie może skąd ściągnąc można  ST Invasion na PS1 ??

A jest na coś innego? 😉

Chociaż jeśli masz oryginał to i na Playstation 2 ruszy (chyba, że masz przerobionego to wtedy i pirat pójdzie)

A gierke można ściągnąć z eMule.

Jean Luck Picard
    Participant

na emulatorze też pójdzie i to spokojnie !Picard ende !

Slawek
    Moderator

na emulatorze też pójdzie i to spokojnie

No coś ty 😉

Trza czekać na porządny emulator PS2 by w Shattered Universe pograć (jakieś 1-2 lata)

Jean Luck Picard
    Participant

masz shattered universe na ps2 ?

Slawek
    Moderator

Patrz kilka postów niżej w tej kategorii a się dowiesz...

tomjag
    Participant

Co prawda, to stary temat (ja też jestem stary), ale też grałem w tą gre i trzeba przyznac, że nie jest łatwa. doszedłem bodajże do 5 czy szóstej misji i poddałem się. Zawsze wychodzę założenia, że gra ma relaksować, a nie irytować. A ciagłe powtarzanie misji wywierało na mnie negatywne działanie. Chciałbym zobaczyć kozaka jak kończy tą grę, bo wsumie byłem (jestem) ciekawy wszystkich misji. Moze kiedyś mi się to uda. Na razie "przerabiam EF i the fallen (o wiele prostrze i też fajne)

Slawek
    Moderator

Gierka jest trudna, ale to też nie jest aż tak wielka wada. Można przetestować swoją cierpliwość a zarazem jaka jest radość jak w końcu się przejdzie jakąś trudną misje.Ogólnie szkoda, ze na 5/6 misji się zatrzymałeś, bo tych jest o wiele więcej. Wiele naprawde bardzo ciekawie przemyślanych. Na przykład mi sie podobała taka w której mieliśmy wiązką ściągającą odholować na bezpieczną odległość kapsuły ratunkowe z okrętu klasy Steamrunner który był wsysany do czarnej dziury. Aby było śmieszniej atakuje nas Kardasjański frachtowiec + okręty Hideki z którymi mieliśmy do czynienia kilka misji wcześniej. Tak więc ciekawe wyzwanie, a zarazem jakie widowiskowe. Efekt czarnej dziury i dryfujący Steamrunner naprawdę robiły wrażenie.W drugim numerze Pathfindera pisałem recenzję tej gry. Zapraszam do lektury, także całego numeru ;> A gre polecam mimo wysokiego poziomu trudności.

tomjag
    Participant

Czytałem Pathfindera całego wraz z twym artykułem. Może Twoje refleksje pomogą mi wrócić do tej gry. Sprzedałem playa, a na komputerze nie szło mi za dobrze. Może to kwestia samozaparcia i znalezienia czasu do wczucia się w klawiszę.

Slawek
    Moderator

A ja muszę przyznać, że mi się nieco lepiej grało na klawiaturze niż na padzie. Jednak wtedy co grałem posiadałem pada bez gałki analogowej. Teraz posiadam PS2 ale nie testowałem ST: Invasion na analogu. Tak czy inaczej, to właśnie na klawiaturze przeszedłem większość gry.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram