Forum Fantastyka Star Trek Star Trek i dubbing

Star Trek i dubbing

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 110 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • zdarom
    Uczestnik

Więc czemu do ch....y ądna inna telewizja tego nie zrobi?No i padło po raz kolejny to samo pytanie.

Lo'Rel
    Uczestnik

Polsat i N nie miały by z tym problemu, gorzej z Publiczną, bo nie ma odpowiedniej infrastruktury, a ta która jest sypie się w oczach...

Eviva
    Uczestnik

Polsat i N nie miały by z tym problemu, gorzej z Publiczną, bo nie ma odpowiedniej infrastruktury, a ta która jest sypie się w oczach...

Sypie się, bo pieniądze, które moznaby wpompować w poprawę jakości, idą do kieszeni różnych prezesów, urzędasów i producentów bubli, na które nie da się patrzeć bez abominacji.

Barusz
    Uczestnik

Odgrzebuję temat po prawie półtorej roku, ale tym razem nie mam cienia wątpliwości, że warto. Pewnie wielu z Was jest ciekawych, jak dziś odebrałoby polski dubbing Voyagera z C+. Wtedy np. mi bardzo się podobał, ale dziś... No ciekawe. Tak czy owak właśnie odkryłem, że możemy się o tym łatwo przekonać:

http://iitv.info/star-trek-voyager/

Moje pierwsze wrażenia są pozytywne, jest lepiej niż się spodziewałem 😉

Bartas
    Uczestnik

U mnie ten dubbing budzi wspomnienia, nie był wcale taki zły. Ale trzeba tu zauważyć, że C+ ogólnie robiło dubbing na pewnym poziomie. Pamiętam ich zdubbingowanych przyjaciół 🙂 Jednak mimo wszystko wole wersje z napisami.

Slawek
    Moderator

Tak jak nie lubię dubbingów tak ten z C+ był bardzo dobry. Większości postaci dobrano naprawdę porządnych lektorów. Jest to jeden z niewielu przypadków kiedy nie krzywię się słysząc ścieżkę inną niż oryginalna.

Przy okazji - http://www.youtube.com/watch?v=qewrpHI5OjE

Barusz
    Uczestnik

U mnie ten dubbing budzi wspomnienia, nie był wcale taki zły. Ale trzeba tu zauważyć, że C+ ogólnie robiło dubbing na pewnym poziomie. Pamiętam ich zdubbingowanych przyjaciół 🙂 Jednak mimo wszystko wole wersje z napisami.

No ba, toż Monikę grała B'ellana, Chandlera Neelix a Rossa Tom Paris (od czwartego sezonu bodaj).

Manul
    Uczestnik

Ale wyczucie, bo właśnie oglądam Voyagera z dubbingiem. Jest naprawdę świetny i nie razi mnie podczas oglądania. Podoba mi się szczególnie Janeway, bardzo dobrze dobrali lektorów.

Barusz
    Uczestnik

Mnie się Janeway najmniej podoba teraz (inaczej niż dziesięć lat temu), nie wiem dlaczego... Chyba p. Ewa Kania trochę za bardzo się stara ;>

Flashbones
    Uczestnik

Także podoba mi się dubbing, przypomniał mi się początek mojej przygody z trekiem.

Infango
    Uczestnik

Ale wyczucie, bo właśnie oglądam Voyagera z dubbingiem. Jest naprawdę świetny i nie razi mnie podczas oglądania. Podoba mi się szczególnie Janeway, bardzo dobrze dobrali lektorów.

Ja też właśnie ale tylko i wyłącznie w oryginale, nie lubię dubbingu jedynie lektor ale i to nie zawsze. Wszystkie filmy jakie widziałem ( poza animacją ) z dubbingiem były straszne, a zwłaszcza te które bardzo lubię jak Star Treki ( i scifi ). Może przez to że Tng, Ds9 i Voy oglądałem pierwszy raz w całości z napisami i przyzwyczaiłem się do głosów tych aktorów i jakoś dziwnie się to dobiera ....

Match
    Uczestnik

Uff, obejrzałem 10 minut. Samemu dubbingowi nie mogę nic zarzucić, ale obejrzałem 4 sezony w oryginale i jestem zbyt przyzwyczajony do głosów aktorów tam występujących.Nie mogę.

Manul
    Uczestnik

Właśnie obejrzałam odcinek Voyagera "Emanacje" i miłą niespodzianką było to, że jednemu z kosmitów głosu udzielał Piotr Adamczyk. A muszę przyznać, że bardzo go lubię.

Barusz
    Uczestnik

A śp. Henryk Machalica w pilocie to co? ;> Generalnie Marcin Troński (Tuvok) czy Tomasz Kozłowicz (Harry) to absolutna czołówka warszawskich aktorów teatralnych 😉

Manul
    Uczestnik

Ale ich nie lubię.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 110 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram