Forum Trek.pl Newsy Star Trek Star Trek Beyond - pierwszy zwiastun

Star Trek Beyond - pierwszy zwiastun

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 30 total)
  • Author
    Participant

Moim zdaniem po prostu pewne wydarzenia próbują "skopiować" z pierwszych filmów(Khan,zniszczenie Entka). Czekam na wielorybią sondę i porwanie dwóch waleni. 😉

walgierz
    Participant

Nie jestem Star Trekowym talibem, z przyjemnością obejrzałem nawet Enterprise, a moją ulubioną serią jest Voyager. Bardzo podobało mi się nowe otwarcie ST ze stajni Abramsa, bo liczyłem, że to, co lubię w ST po prostu będzie teraz pakowane w bardziej odpowiadającą czasom otoczkę (@Smiecho - pełna zgoda co do sekwencji podziwiania statku). Ostatniego Treka obejrzałem jednak już bez entuzjazmu, a ten trailer mnie zwyczajnie przeraził. Jak to, obiecywali, że w końcu będzie eksploracja kosmosu, a tu na starcie w pysk dostajemy sceną destrukcji Entreprise'a? Nie pamiętam już kiedy ostatnio trailer tak bardzo zgasił mój entuzjazm. Poza tym mam wrażenie, że wszystkie sceny, jakie są tam pokazane to gagi albo wybuchy. Mimo wszystko tli się we mnie nadzieja, że na przekór temu wrażeniu film mnie zaskoczy pozytywnie...

I. Thorne
    Participant

Ja tylko przypomne pierwszy trailer nowych starwarsow. Czarny... ups, afroimperialista w mundurze szturmowca, droid, rebeliant na smieciarce i Tysiacletni Sokol bez anteny. A podobno wyszlo calkiem dobrze...

snowman
    Participant

Kilka dni temu przeczytałem krótką "recenzję" (brak spojlerów) najnowszej części sagi. Fragment pozwolę sobie zacytować:

“Przebudzenie Mocy” ma wszystko, co powinny mieć “Gwiezdne wojny”, ale ma również coś więcej. J.J. Abrams doskonale zrównoważył klimat retro z nawiązaniami do poprzednich części, ale równocześnie umiejętnie wzbogacił sagę o czynnik “ludzki”, emocjonalny.

Nie potrafię stwierdzić na ile prawdziwa jest powyższa ocena, bo filmu jeszcze nie oglądałem. Mogę za to stwierdzić, że na razie bardzo niewiele wskazuje na to, by podobnie można było "oceniać nową odsłonę Treka".

domirex
    Participant

Zwykłe oszukaństwo.J.J. Abrams na pewno jest SW nerdem i nie czuje klimatów "Jedynego słusznego uniwersum sci-fi".

Tak serio to nie rozumiem jak zrobił tak dobre Star Wars, a Start Treka spartaczył w moim odczuciu.

Slawek
    Moderator

Nowe Star Treki to od początku były dobre Star Warsy.

Poza tym nie wiem dlaczego tyle osób przypisuje JJowi od razu twórczość całego filmu, podczas gdy był on tylko reżyserem, nie scenarzystą.

Endrius
    Participant

Nie ma co panikować przedwcześnie. Oczywiście po "Into Darkness" nie mam złudzeń jak będzie wyglądał następny film (jeszcze więcej akcji, jeszcze szybciej przeskakujące wątki), ale trzeba wziąć pod uwagę, że ta zapowiedź ujrzała światło dzienne tylko za sprawą wycieku, więc jest pewne prawdopodobieństwo, że zobaczyliśmy coś niedokończonego. 

Piotr
    Keymaster

Trailer wyciekł jakieś cztery dni przed oficjalna premierą, więc nie ma szans, że nie był dokończony.

Crane
    Participant

Ja mam bardzo mieszane odczucia. Trailer mi się bardzo podoba bo lubię Star Treka i Beastie Boys, ale trailery mają to do siebie że często nie przedstawiają tego co będzie w filmie, tzn. czasami wyciąga się najlepsze momenty z filmu i trailer jest super, a film kiepski. Najczęściej jednak jest tak, że sam trailer nie pokazuje ani faktycznego tempa ani prawdziwej fabuły filmu i na to liczę w tym przypadku. Jak na razie film wygląda na taki film akcji z dużą dozą humoru, być może będzie się go nawet dobrze oglądało, ale faktycznie może być zbyt mało Star Trekowy, co dla fanów może być jednak sporym minusem.

kotek
    Participant

Sam trailer i przede wszystkim muzyka - mają u mnie duży plus! Dawnego Treka już nie ma i nie wróci, cieszy mnie, że seria jest ciągle żywa i kontynuowała. A już w jaki sposób to odrębna kwestia. Takie mamy czasy. Filmy są kręcone dla publiczności z ADHD, żeby się nie nudzili 😉

Lo'Rel
    Participant

Stary Trek nie musi wracać. Niech to jednak nie będzie głupia, przesłodzona nawalanka o której godzinę po obejrzeniu się zapomina. Gdyby to universum wpadło np. w ręce Nolana...

Za piosenkę, owszem plus. Ale to tylko piosenka z trailera.

Cross
    Keymaster

Ja już prawie całkowicie przestawiłem się na produkcje offowe.

Endrius
    Participant

Sam trailer i przede wszystkim muzyka - mają u mnie duży plus! Dawnego Treka już nie ma i nie wróci, cieszy mnie, że seria jest ciągle żywa i kontynuowała. A już w jaki sposób to odrębna kwestia. Takie mamy czasy. Filmy są kręcone dla publiczności z ADHD, żeby się nie nudzili 😉

Zazwyczaj jak trailer mi się nie podoba, to film jest ok i tego będę się trzymał  😆 Oczywiście giga-spoiler - zniszczenie lub przynajmniej poważne uszkodzenie Enterprise (no chyba, że to koszmarny sen Kirka 😉 ) to okropność i powinno się to piętnować... Wiedzą skubańcy, że tacy jak ja i tak pójdą do kina <_< Mam nadzieję, że ta piosenka z pierwszej części nie trafiła tam przypadkiem i twórcy chcieli dać do zrozumienia, że cały film będzie taki jak ten pierwszy trailer z kabrioletem. Byłem nim zachwycony - nie zdradzał fabuły, a przyciągał uwagę niesamowicie. 

snowman
    Participant

Znajdź 10 różnic a jeśli Ci się nudzi znajdź ich 100.

swgs1994
    Participant

Ujawniono nowy stateczek, którym Kirk i jego załoga będzie się poruszać w Star Trek: Beyond.

http://trekcore.com/blog/2016/01/new-star-trek-beyond-concept-art-reveals-new-starship/

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 30 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram