Forum Fantastyka Gry Star Trek Attack Wing

Star Trek Attack Wing

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 126 total)
  • Author
    Participant

Witam,

Czy ktoś z forumowiczów zna/gra w Attack Winga? 🙂

http://wizkidsgames.com/startrek/star-trek-attack-wing/

Doro
    Participant

Planuje zakup w najblizszym czasie (tydzien). Jakie wraxenia w porownaniu do x-winga?

Vashar
    Participant

Planuje zakup w najblizszym czasie (tydzien). Jakie wraxenia w porownaniu do x-winga?

Osobiście ciężko mi dokładnie porównać, bo w X-winga nie grałem, jednak gra jest bardzo dobra i ma trekowy klimat. W Attack Wingu jest większa różnorodność na pewno (kilka frakcji m.in.: Federacja, Romulanie, Klingoni, Dominium/Kardasjanie, Borg... ).

Doro
    Participant

Ktos chetny pograc ? Katowice, Krakow i okolice ? U nas w Jaworznie niedawno otwarto sklep z grami planszowymi, bitewnymi i karciankami, zupelnie na wypasie, sporo miejsca, tytulow do pogrania, nawet stoly z makietami do bitewniakow sie pojawiaja, gdyby ktos chcial pograc czy cos, mozna sie ugadac 😀

zapodam linka ( nie reklama, bo nie jestem wlascicielem ani nic, to miejsce spotkań raczej i tam sa zdjecia ze srodka )

http://mgla.pl/

Procz star trek attack wing zaczyna mi podobac sie takze infinity, czyli bitewniak skirmish w klimacie GITS czy Appleseed. DO tego figurki zrywaja kask i wdeptuja w ziemie wszystko co widzialem, z whmr40k GW na czele.

Doro
    Participant

Chyba ten temat do subforum Star Trek tutaj warto przeniesc.. ktore jest tak superwidoczne, ze zauwazylem je po 2 latach bytnosci tutaj ... -_-

The D
    Participant

Tak jak się pochwaliłem w newsach zamówiłem i czekam (bo wziąłem z ciekawości również statek z 4 fali). Póki co mam za sobą kilka partii rozegranych na zestawach fluora i Vashara - wrażenia jak najbardziej pozytywne. Widziałem też próbną partię SW: X-Wing vs ST: Attack Wing - różnice są na tyle nieduże, że da się grać, natomiast balans statków nie jest najlepszy - w Attack Wingu nie trudno o statek z atakiem 5, a przy użyciu dodatkowych bonusów zdarza się rzucanie nawet 7 kostkami, na co X-Wingowe myśliwce nie są zupełnie przygotowane.

fluor
    Keymaster

Zagraliśmy w formacie na 100 punktów i koledzy z SW (ja też) mieli wrażenie, że trekowy zestaw jest trochę za mocny. Ciężko oczywiście wyrokować po jednej grze, ale przy takich partiach potrzebny jest punktowy handicap. Albo format mieszany, w którym po obu stronach będzie walczyła drużyna mieszana (np. 60 punktów SW i 40 trekowych).

Doro
    Participant

Nadal zadnych chetnych z moich okolic do grania? Na swoim egzemplazu bym grac nauczyl 🙂

LIBERTO
    Participant

kurcze doro zaciekawileś mnie tym sklepem ale jechać 50 km by kupić jakąś planszówkę to ciutka przesada by była dla mnie ;-(

Crane
    Participant

kurcze doro zaciekawileś mnie tym sklepem ale jechać 50 km by kupić jakąś planszówkę to ciutka przesada by była dla mnie ;-(

Zawsze możesz kupić wysyłkowo 🙂 tylko nie wiadomo kiedy ta gra się tam pojawi, ja w każdym razie czekam, chociaż ciągle nie jestem przekonany czy kupować.

fluor
    Keymaster

Póki co dwa sklepy wysyłkowe w Polsce mają w ofercie Attack Winga, a co jakiś czas trafia się także na allegro.

Doro
    Participant

Ja polecam to żródło, nie wiem kto ma jeszcze :

http://mgla.pl/index.php

Sklep u mnie z miasta, nie wiem jak STAW cenowo w porownaniu z reszta wychodzi, ale np bitewniaka w ktorego tez gram - "Infinity" maja sporo taniej niż inni.

Jesli ktos planuje wybrac sie na Space-con do Rybnika za 2 tygodnie to pewnie zabiore swoja flote ze soba 😀

A z innej beczki... macie może namiar albo wiedze o samodzielnie skladanych modelach statkow w podobnej skali ? Moj Entek-D ma 76 mm długości. Po prostu modele nie powalają, a ja jako lubiacy dłubać / malować chetnie bym je czymś zastąpił. Obecne już przemalowałem, ale w sumie coś wiekszego bym widział 😀

Choć można i tak 😉 :

Dołączona grafika

gdyby bylo wiecej osob, moze udaloby sie tu dzial odpowiedni nawet zalozyc poswiecony tej swietnej, niedocenionej i olanej w promocji grze. Juz wydawcy przez takie traktowanie pare tytulow u nas w kraju położyli, mimo ze za granicą czuja sie doskonale ( np Dust ).

Crane
    Participant

tylko nie wiadomo kiedy ta gra się tam pojawi, ja w każdym razie czekam, chociaż ciągle nie jestem przekonany czy kupować.

I już wiadomo, tak po prostu dziś się "pojawiła" 😀 Chyba się złamię i wezmę chociaż starter.

The D
    Participant

http://allegro.pl/star-trek-attack-wing-go...4231666708.html

Przyznać się - który sprzedaje? Opis dość kwiecisty 😉

fluor
    Keymaster

Fajny zestaw, szkoda że wcześniej nie było czegoś podobnego.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 126 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram