Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Star Trek a Linux

Star Trek a Linux

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Participant

Panowie potrzebował bym informacji o Star Treku na linuxa. Tu możemy też wyrzywać się na braku star trekowych programów na ten system.

J.L.Picard
    Participant

Ehmm... 90% programów wogóle nie jest produkowana na linuxa a ty się dziwisz ,że ST nie ma?

Senok
    Participant

Zawsze można sobie samemu napisać... 😛

Crane
    Participant

Kilka pozycji jest np. tutaj Freshmeat.net. Przyznam się że żadnej z tych pozycji nie testowałem.

lszekg
    Participant

Jeśli jest coś w czym można usłyszeć; resistance is futile to biorę 😎

The D
    Participant

A jakie są startrekowe programy pod windowsa? Ja widziałem tylko kalkulator dat gwiezdnych. Chyba że chodzi o gry - tutaj rzeczywiście jest dysproporcja, ale to dotyczy gier jako takich w ogóle a nie tylko Star Treka. Na pocieszenie jest prosta strzelanka 2D osadzona w świecie ST - Star Voyager.

Pisarz
    Participant

Ja znam grę Windowsowa, w pewnym sensie Star Trekową, która ma swój port pod Linuksa (port w sensie wersja, drodzy Windowsiarze). Nazywa się Netrek, gra się w internecie i niszczy inne statki. Właśnie z niej wziąłem pomysł na Star Trek Online Battle.

Tom
    Participant

Ha, nawet gralem w Netreka swego czasu! Calkiem fajna gierka, choc zeby opanowac klawiszologie trzeba troche czasu poswiecic.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram