oto relacja ze spotkania eMPIRu, autorstwa Scimitara :
14.VII.2011 20.00 „Re”
Tego pamiętnego dnia o 20 wydarzyło się coś czego w Krakowie nie było już niemal od kilku miesięcy - spotkanie Empiru.
Żeby tradycji stało się zadość, oraz żeby niczego nie zapeszać zaliczyłem profilaktycznie kilkunastominutowe spóźnienie.
Wewnątrz zastałem Waterhouse’a siedzącego przy stoliku, oraz Madame Picard wraz z mężem (zamawiali coś akurat przy barze). Trochę zdziwił mnie brak pozostałych członków, ale szczęśliwie się okazało że jeszcze trzy osoby były na dymku w sali obok (Scully, Qulas i Grzesiek) , chwilę później dotarła jeszcze Aeth. W takim składzie rozpoczęliśmy oficjalnie spotkanie.
Głównymi omawianymi sprawami było stworzenie strony Empiru (czyli wybranie odpowiedniego adresu sieciowego, dogadywanie detali związanych z wyglądem i funkcjami, oraz zawartością strony), a w następnej kolejności kwestie wyjazdu na Avangardę, noclegów na miejscu i kwestii związanych z programem konwentu. Oczywiście w trakcie spotkania nie obyło się bez wesołych komentarzy, prztyczków w nos i kpienia z siebie na wzajem, ale ze względu na kodeks „dobrych praktyk” Tal’shiar, oraz klubowe tradycje prowincji reszta wydarzeń będzie dostępna tylko dla osób z poziomem dostępu 2 i wyższym. 😛