Forum Fantastyka Star Trek SPOILERY: buraki wszechczasów

SPOILERY: buraki wszechczasów

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

Nie nie, ja nie biorę tego na poważnie, cała dyskusję traktuję z taką powagą na jaką zasługuje, czyli na... nie do końca serio :)Bynajmniej nie chodziło mi o krytykę nowego filmu, którego jestem fanem. Twierdziłem jedynie, że dyskusja na temat poprzednich seriali jest na miejscu, bo one po prostu powstały. Były, są i będą.

Dalek
    Uczestnik

Poza tym, jestem zwolennikiem teorii, że sześcian który napotkał Picard pierwszy raz leciał właśnie na Ziemię, po otrzymaniu wiadomości jaka została wysłana w ENTku. Można więc założyć, że gdyby nie dopuszczono do podróży w czasie kuli Borga w FC, Kolektyw nigdy by nie zakłócił spokoju Federacji.

Taaa, to mamy paradoks dziadka ;).

Borg interesuje się Ziemią i spotyka Picarda bo drona z ENT wysłał im info, tylko, że ta drona w przeszłości się znaleźć nie mogła bez wydarzeń z TNG, a wydarzenia z TNG nie mały by miejsca jakby Borg nie zainteresował się Ziemią... 😉

Generalnie nie lubię podróży w czasie w ST, żeby chociaż trzymali się jednej koncepcji podróży w czasie (tak jak w Andromedzie), a nie kilku zależnie od tego kto pisze scenariusz 😉

Barusz
    Uczestnik

Raz czy dwa w dyskusjach przewinął się problem koloru krwi Wolkan. Otóż podobnie Garak ma co najmniej dwa kolory krwi: w znanej scenie z In the Pale Moonlight, gdy Sisko uderzył go w usta leci mu z nich granatowa, we wcześniejszym Our Man Bashir gdy Bashir postrzelił go w szyje miał czerwoną.

Diabeu
    Uczestnik

To najprawdopodobniej jest zwykłe niedopatrzenie twórców i nie ma z tego co robić podjazdów w stronę kanonu 😉

Barusz
    Uczestnik

To to samo. "Niedopatrzenie twórców"="naruszenie kanonu". A że drobne, to się oczywiście zgadzam 🙂

Coen
    Uczestnik

Może to być kwestia ciśnienia. Podobno jak ktoś nurkuje na głębokościach i nabawi się rany to leci mu zielona krew.

Diabeu
    Uczestnik

LUL, teraz widzę na siłę starasz się usprawiedlić coś, co nie było na siłę zrobione.

Coen
    Uczestnik

Nie, podaje tylko hipotezę. To czy ją uznasz czy nie zależy tylko od tego jak bardzo buduje Cię wytykanie błędów twórcom serialu.

Zuza
    Uczestnik

Może to być kwestia ciśnienia. Podobno jak ktoś nurkuje na głębokościach i nabawi się rany to leci mu zielona krew.

"Podobno", ale jednak nie :>

Krew nie zmienia koloru 🙂

Do głębszych miejsc nie dociera pełne spektrum barw (czerwony "zanika" już ok. 5 m) i im głębiej, tym wszystko jest bardziej zielonkawo-niebieskawe. Dlatego na nurkowanie zabiera się latarkę :]

Barusz
    Uczestnik

@ Coen - No bez nerw 😉 Jeżeli ktoś jest "winnien" to nie Diabeu (który, podobnie jak Ty uznaje całą rzecz za czepialstwo), tylko ja (który chciałem się popisać/"podbudować" spostrzegawczością, no i tym, że oglądałem ItPM ze 20 razy i znam takie szczególiki ;)). I zrobię to znów, jeżeli zauważę podobną pierdułkę, bo dlaczego nie 🙂

Diabeu
    Uczestnik

Nie no, ja też lubię wynajdywać takie różne smaczki w serialach, ale mam wrażenie, że niektórzy do tego podchodzą aż za poważnie i potem chcą z przysłowiowego g**na ukręcić bat. Czyli stworzyć coś, czego nie ma.I dochodzi potem do absurdów typu- "o jezu on ma czerwoną krew a nie zieloną, pewnie nurkował wcześniej" ;D

Zuza
    Uczestnik

Nie "nurkował"!! "Stoi w dziwnym świetle"! 🙂

Eviva
    Uczestnik

VOY, sezon 5, odcinek "Juggernaut".

Burak nad buraki. Chakotay, Neelix i B'Elanna poleźli na frachtowiec maloński, skażony chemicznie i radiacyjnie... w samych koszulkach. Bez skafandrów lub choćby kombinezonów ochronnych. Bez choćby gazmasek! Nazwać takie postępowanie głupotą to jeszcze pieszczota.

Coen
    Uczestnik

Inaczej B'Elana nie mogła by biegać w samej, brudnej koszulce, oblepionej jak na konkursie miss mokrego...A najlepszy na to dowód, że żaden facet, z niżej podpisanym włącznie, nie zwrócił na to uwagi:)

Eviva
    Uczestnik

Ej, faceci, faceci... Tylko wam machnąć przed nosem parą ładnych... ramiączek, a całkiem się zatracacie 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram