Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Specjalny projekt dla kopalni #1
Ledwo poznaliśmy informację o nowej posiadłości flotowej, a już ogłoszono zarówno termin jej oddania graczom, jak również pierwszy z projektów specjalnych, którym na podobieństwo zadań w bazie i ambasadzie będzie można tą posiadłość uatrakcyjnić.
Kopalnie - bo o nich mowa - zostaną udostępnione flotom w Star Trek Online już jutro (20 czerwca). Jednocześnie będzie można wystartować pierwszy projekt specjalny: "Let in the Starlight". Jego ukończenie doda okna na drugim poziomie budowli, a pomiędzy pierwszym i drugim poziomem usunie część zabudowy, dzięki czemu wnętrze będzie optycznie sprawiało wrażenie większego. Wszystko to za jedynie 200 tysięcy dilithium.
[more]
Projekt będzie można rozpocząć w ciągu dwóch tygodni, czyli do przerwy technicznej 4 lipca, ale wykonywać się może już po tej przerwie. W danym momencie można wykonywać tylko jeden projekt specjalny, dlatego twórcy i deweloperzy STO sugerują pośpiech przy jego rozpoczęciu.
Źródło: Legacy of Romulus Dev Blog #24[/more]
Wydawać dilithium aby upiększyć kopalnię dilithium, której zadanie jest wydobywanie dilithium.Genialne...Plus ten, że zniżki z kolejnych tierów kopalni przypadać będą także właśnie na te projekty, co na T3 da upust 15%.
więc spokojnie moża go sobie odpuścić, rozwinąć kopalnie w kierunku zniżek i dopiero walić reszte projektów z upiekszaniem włącznieciekawym tylko dlaczego dopiero teraz dają kopalnie dilu, podczas gdy najbardziej potrzebna by ona była przed ambasadą przy budowie samej bazy flotowej. teraz gdy większość flot ma już baze i ambe na ukończeniu to w sumie sztuka dla sztuki, chyba że będą coraz wiecej gratów za dilit tylko i wyłącznie wprowadzać
Patrząc po tym jak zrobili w NW, to bardzo możliwe że coraz więcej rzeczy będzie wymagać dilith zamiast EC. W NW nawet exchange operuje na ichnim dilithium zamiast "EC"
LIBERTO, sam sobie odpowiedziales. Czemu teraz? Bo ambasada i stacja sa juz rozwiniete.Ja sobie ciulam delit na ZENy by sobie konto EC powiekszyc, wiec nawet nie mysle o pomaganiu w czyms takim.
Też bez przesady, to nie same zniżki ale także najlepsze dostępne Warp Core i Singularity Core, a także nowy typ konsol inżynieryjnych, nie wspominając o zniżkach w dilith store (tyczą się także np. takich rzeczy jak reputacja itp.), nowe doffy, możliwość dodatkowej refinacji 500 ore dziennie (na postać) a także misje doff zapewniające te 500 dilithium, a nawet i więcej pewnie przy critical. Szczerze? Ta kopalnia będzie bardziej użyteczna niż ambasada i większość bzdetów z bazy głównej. A zniżki przydadzą się tak czy inaczej - jak nie teraz, to później.Mimo tego, śmieszy, że już dziś wrzucają nowy projekt limitowany, którego i tak nikt nie zobaczy zanim nie wybudują Tier 1 kopalni...
Suavku: z ust (klawiatury) mi to wyjąłeś. Uważam, że rabaty w tym przypadku są niejako przy okazji. Ja akurat mam chrapkę na te konsole inżynieryjne i będę rozwijał kopalnię... Inna sprawa, że poczekajmy może pół roku, a na pewno pojawi się kolejna posiadłość. Może jakiś uniwersytet, stacja badawcza czy teatr, może jakaś galeria handlowa od Ferengi. Coś będzie, a wtedy może te rabaty się przydadzą. (Uprzedzając: nie napisałem, że zwrócą).
A co do widoczności projektu specjalnego dopiero po osiągnięciu T1. Nie żebym Ci nie wierzył, ale postanowiłem to przeliczyć samemu... 😛 Jeśli tempo rozwoju i zasoby do tego potrzebne będą takie same, jak w ambasadzie (a będą), to optymistycznie T1 można osiągnąć w 15 dni (5 dni na osiągnięcie w jednej z pod-ścieżek expa wystarczającego na skok do T1, 5 dni na upgrade pod-ścieżki do T1, 5 dni na upgrade kopalni). Projekt specjalny można uruchomić tylko przez 14 dni...
Czyli masz rację...
Tylko ja pisze o bezsensownosci tego projektu, a nie o calej kopalni.Tylko my z 13 to nawet stacji skonczonej nie mamy, a co dopiero kopalnia...
Tylko ja pisze o bezsensownosci tego projektu, a nie o calej kopalni.
Tylko my z 13 to nawet stacji skonczonej nie mamy, a co dopiero kopalnia...
tym bardziej powinniście zrobić kopalnie- taniej bazę floty wam będzie można zbudować
Cóż, jestem tylko szeregowym członkiem floty, nie szefostwem.
To tym bardziej masz pole do wykazania się i przekonania szefostwa do korzyści z tego projektu, a kto wie może i awans będziesz miał za to.
zależy na jakie szefostwo trafi, jak zaczynałem się wykazywać w jednej flocie to nic nie widzieli ( jak mogli widzieć jak w grze nie bywali) a potem ......... to już tylko....... na bruk 😀
Tylko ja pisze o bezsensownosci tego projektu, a nie o calej kopalni.
Tylko my z 13 to nawet stacji skonczonej nie mamy, a co dopiero kopalnia...
Ekhm, to może byś pomógł budować nam tę stację, bo póki co Twój wkład zaowocował w aż 1369 FC. Ambasady i Kopalni w ogóle nie tknąłeś. A szefostwo chętnie słucha innych, ale skoro wszyscy milczą...