Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Specjalny projekt dla Ambasad #5
W czwartek (28 marca) dostępny będzie kolejny projekt z cyklu "Embassy Featured Project", którym można poprawić estetykę ambasady na Nowym Romulusie. Dla przypomnienia: co drugi czwartek Cryptic regularnie udostępnia graczom zadania trwające 2 godziny i kosztujące 200 tysięcy dilithium, a których ukończenie poprawia wygląd i wrażenia estetyczne w bazie floty lub ambasadzie. Tym razem otrzymaliśmy projekt o tajemniczym kryptonimie "Green Thumb". Jego ukończenie doda w pomieszczeniach ambasady nieco natury w postaci pnącz oplatających kolumnady.
[more]
Projekt będzie można rozpocząć w ciągu dwóch tygodni, czyli do przerwy technicznej 11 kwietnia, ale wykonywać się może już po tej przerwie. W danym momencie można wykonywać tylko jeden projekt specjalny, dlatego twórcy i deweloperzy STO sugerują pośpiech przy jego rozpoczęciu.
Źródło: Season 7 Dev Blog #41
[/more]
Skomentuję to w moim przekonaniu kompromisowo.Jest to fajna rzecz, która może zwiększyć elegancję wnętrza bardzo itd itp ... tylko zaczynam to coraz bardziej widzieć ... ale aż tyle dilithium, nawet dla licznej floty "piechotą nie chodzi".Naprawdę ... chętnie dałbym sam tyle dilithium na ten projekt ... gdybym tylko miał czas grać tyle czasu. "Życie w realu" jest dość że tak powiem .. absorbujące i nie na się czasu na takie długie granie jak by się chciało.NIektórzy z Nas może mają więcej czasu, ale czy jest ich aż tylu, żeby takie projekty eleganckie, ładne, sympatyczne, ale kosztowne fundować sobie, a które nie wnoszą nic do funkcjonalności, nie dają nic graczowi, nawet żadnego minibonusiku ? Cóz ...WIększość z Was na pewno napisze komentarz w podobnym tonie co ja, najwyżej innymi słowami. Podsumowując, jest to fajna sprawa bardzo, ale ... no właśnie ... ale ...
Skomentuję to w moim przekonaniu kompromisowo.
Jest to fajna rzecz, która może zwiększyć elegancję wnętrza bardzo itd itp [..] ale ...
najpierw trzeba by było je oglądać, bo nieoglądane może być zarówno ładne, jak i brzydkie - to zupełnie bez znaczenia.
^ Nie zgodzę się z Tobą. Projekt nie jest fajny, bo co fajnego jest w projekcie, który zdobi pomieszczenia, których i tak nie odwiedzasz? Nie odpowiadaj, bo szkoda Twojej klawiatury 😉
Napisaliście to samo co ja.Ja jednak starałem się być (może niepotrzebnie ...) "dyplomatyczny" - Wy jednak, mający większy staż na tym forum, piszący częściej i pewno więcej też grający w Star Trek Online, uważacie że takie projekty dla Ambasady trzeba podsumować bardziej brutalnie; tak też zawsze je podsumowujacie.Zgadzam się z Wami, bo w końcu napisałem ... to samo co Wy, tylko znacznie znacznie łagodniej. Taka moja natura ...A odnośnie tego że tam rzekomo nie odwiedzam Ambasady - odpowiem w ten sposób ... jak uważacie za stosowne żeby "przysolić" komuś, obrazić kogoś, kto tutaj pisze za łagodnie na forum o takich niemądrych projektach no to ja to rozumiem ... Taka "Wasza natura". Walicie ostro, nie obrażam się, nie mam nic przeciwko temu, jak chcecie "przysalać" róbcie to ! Ja tam swoje wiem kiedy byłam i jak często w Ambasadzie 😉 ... W końcu pojąłem dawno temu to, że na forach internetowych panują takie, a nie inne zasady ... Zasady - to znaczy na forum internetowym nie powiada się nikt kto nie jest na takie uwagi starych ironistów przygotowany 😉 ...Tak czy inaczej lubię Star Trek, Star Trek Online i Was - czy to się Wam podoba czy nie ... Pozdrowienia !PS.: Oj ... nie zastosowałem się do polecenia "Nie odpowiadaj, bo szkoda Twojej klawiatury wink.gif" 😉
Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze. Po pierwsze (podobnie jak Fab) uważam, że nie warto ładować drogocennego kruszcu w ozdobniki w miejscu, które się niezbyt często odwiedza. Sam jestem w ambasadzie raz na ruski rok... Co innego zmiany dające nowe sloty, broń, załogę, itd. Ale kosmetyka? Raczej nie warto. Szkoda dilithium.Po drugie: spokojnie. Nikt miał nic złego na myśli. Jeżeli już, to raczej w kierunku twórców STO i samego projektu, niż personalnie tutaj. Chill out...
(...)
Po pierwsze (podobnie jak Fab) uważam, że nie warto ładować drogocennego kruszcu w ozdobniki (...) Co innego zmiany dające nowe sloty, broń, załogę, itd. Ale kosmetyka? Raczej nie warto. Szkoda dilithium.
(...)
Słowa bym nie zmienił, ani nie przestawił przecinka.
Po prostu znacznie lepiej opisałeś to co ja miałem na myśli.
NIektórzy z Nas może mają więcej czasu, ale czy jest ich aż tylu, żeby takie projekty eleganckie, ładne, sympatyczne, ale kosztowne fundować sobie, a które nie wnoszą nic do funkcjonalności, nie dają nic graczowi, nawet żadnego minibonusiku ? Cóz ...
Fakt, ze nie daja zadnej funkcjonalnosci to dla mnie najwieksza zaleta tych projektow. Dzieki temu nie ma problemu czy sa one "oplacalne", to tylko nic nieznaczacy wyglad obektu, ktory malo kogo interesuje (w porownaniu do samej bazy floty).
Mnie najbardziej razi fakt, że zielsko widzieliśmy już na trailerze Season 7, jako część postępu w tierach ambasady, zaś w rzeczywistości dopiero teraz stanowi ono osobny, limitowany projekt dekoracyjny. Urok Cryptic - fałszywa reklama na całego.Tymczasem dekoracje ambasady uważam o tyle za zabawne, że i tak nawet jeśli już ją odwiedzę, to ograniczam się wyłącznie do windy prowadzącej do Ops lub Shuttlebay. W głąb od czasów testów na Tribblu ani razu się chyba nie wybrałem.
łooooo dżesaaasss! czy wam sie to nigdy nie zmieni??? KAŻDY projekt z serii featured czy to bazy czy ambasady jest z założenia bezsensowny i nic nie dający. KAŻDY! one mają tylko wyglądać- nic więcej! ale co wychodzi nowy projekt to ciągle te same narzekania w zasadzie tych samych osób
łooooo dżesaaasss! czy wam sie to nigdy nie zmieni??? KAŻDY projekt z serii featured czy to bazy czy ambasady jest z założenia bezsensowny i nic nie dający. KAŻDY! one mają tylko wyglądać
okej, mają na celu jednak usprawnienie wyglądu. ale dlaczego nikt nie pomyśli, by takie projekty uwzględniały np:
- logo floty, zamiast loga Starfleet Command na "ręcznikach", które były wcześniej?
- logo floty, zamiast loga UFP, wymalowane na elewacji Starbase?
- NPC chodzący w "mundurze floty", zamiast w standardowych sweterkach?
- itp itd
można? pewnie tak, ale parafrazując posty borticusa z oficjalnego forum: można, ale to wymagałoby zbyt dużo pracy, w stosunku do korzyści. więc serwują nam coś, co na pierwszy rzut oka, jej wiele nie wymaga. stąd to narzekanie - w moim przypadku.
Straszne!!111one I co my teraz zrobimy?!?!?!11
wy pewnie nic-dalej będziecie tak samo narzekać na to samo :-P. ja? hmm to już moja sprawa 😉
"Ugand Napisano Dzisiaj, 09:54
można? pewnie tak, ale parafrazując posty borticusa z oficjalnego forum: można, ale to wymagałoby zbyt dużo pracy, w stosunku do korzyści. więc serwują nam coś, co na pierwszy rzut oka, jej wiele nie wymaga. stąd to narzekanie - w moim przypadku."
no właśnie sęk w tym że chyba nie można. te projekty są pewno już od dawna, najpewniej były już gotowe na etapie tworzenia nowej zawartości tj bazy i ambasady. teraz tylko crypta łaskawie udostępnia nam swoje 'zasoby" skórek za ciężką 'kasę"
...co wychodzi nowy projekt to ciągle te same narzekania w zasadzie tych samych osób
Jeżeli nikt inny nie jest zainteresowany komentowaniem, to nic na to nie poradzimy 🙄
Czesc wszystkim.Przysłuchiwałem się dyskusji odnośnie projektów specjalnych i uważam, że są one stanowczo za drogie w realizacji.Poza tym jest jeden problem związany ogólnie z brakiem możliwości rozbudowy Bazy i Ambasady w sposób w jaki chcieliby to zrobić sami gracze. W grze Star Trek Online jest bardzo ograniczona ilość rzeczy. Cryptic nie zaprojektował i nie udostepnił graczom możliwości "umeblowania " własnych statków, ich dalszej rozbudowy i przebudowy. Ograniczona ilość występujących rzeczy w Star Trek Online jest poważnym mankamemntem tej gry. Usterkę tą mógłby jednakże Cryptic naprawić, zwłaszcza że gra ma istnieć na rynku jeszcze przez wiele lat. W innym przypadku po co komu Baza Floty, Ambasada czy jakikolwiek inny budynek którego samodzielnie nie można rozbudowywać i wyposażać a na dodatek nic nie można w takim budynku przechowywać. Moim zdaniem obecnie twórcy gier MMO w swej strategii idą w złym kierunku, tzn. nastawili się na wyzysk finansowy graczy, a nie idą w kierunku, żeby uprzyjemnić graczom samą grę.Zastanawiam się czy w ogóle świadczenie takich usług graczom poprzez internet na terenie Unii Europejskiej jest zgodne z prawem a na pewno nie jest zgodne z polskim prawem ochrony konsumenta.Pozdrowienia dla wszystkich.