Snooker

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 134 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Comm_Luke
    Uczestnik

Ja się cieszę, że O'Sullivan odpadł, mam wybitną antypatię do tego faceta. Jak zawsze kibicuję Steveowi Davisowi i Johnowi Higginsowi :D. A właśnie na kogo stawiacie, że wygra ?? :>

Gosiek
    Uczestnik

A mi jednak szkoda Ronniego, i to nie tylko dlatego, że to jeden z moich ulubionych graczy ale przede wszystkim z tego powodu, że Mark King to gracz równy ale przeciętny, który raczej nic wybitnego w tym turnieju nie pokaże, tak jak nie pokazał w całej swojej dotychczasowej karierze. I ze względu na widowiskowość gry i szanse na ciekawe spotkania wolałabym w dalszych fazach mistrzostw oglądać O'Sullivana. Z tych co zostali w turnieju chętnie widziałabym w finale Hendry'ego, Davisa lub Higginsa - zobaczymy, może jednemu z nich uda się zajść tak daleko... 😉 Co do Higginsa przekonamy się w jakiej jest formie już po dzisiejszym meczu z Kenem Doherty'm. ;>

Comm_Luke
    Uczestnik

Mamy już pewne rozstrzygnięcia w Yorku. Odpadają kolejni kandydaci do tytułu, wczoraj z Kenem Dohertym przegrał John Higgins 9-6, a Ding Junhui wyeliminował Paula Huntera 9-2 (sic! 😮 ), Peter Ebdon przegrał z Allisterem Carterem 9-7.Pierwszą sesję zakończyli wczoraj wieczorem Steve Davis i Stephan Maguire, i ku mojemu niezadowoleniu Davis przegrywa 5-3. Zreszta trzeba powiedzieć, że mistrz techniki, czyli Davis właśnie popełniał wczoraj fatalne błędy i de facto wszystkie przegrane framey, a przynajmniej większość, przegrał na własne życzenie (jeśli się nie mylę to w 3 freame mało co zawału nie dostałem gdy Davis nie trafił w czerwoną stojącą pod samą dziurą i wystawił białą Maguieowi na samym środku :/)

Gosiek
    Uczestnik

Za to dziś Davis pokazał klasę jak za dawnych dobrych czasów, co mnie bardzo cieszy. Mieliśmy okazję oglądać w jego wykonaniu break 145 pkt i zasłużone zwycięstwo. Oby tak dalej. 🙂 Co do Huntera, to jego przegrana nie jest niespodzianką, kto widział choćby fragment tego meczu dobrze wie dlaczego... To, że w ogóle Hunter miał siłę stać przy stole i podjąć grę to i tak wielki sukces tego zawodnika. Mam oczywiście nadzieję, że niedługo wróci on do formy i pokaże jeszcze, że stać go na wiele, gdyż talentu mu z pewnością nie brakuje.

Comm_Luke
    Uczestnik

Zgadzam się w 100 procentach. Davis zagrał świetnie. Mam nadzieję, że z Dohertym będzie grał równie dobrze. Ciekawy jestem gry Ding Junhui. Jak na razie robi olśniewająca karierę. Zaczął profesjonalnie grać w 2003 roku, a w marcu tego roku wygrał swój pierwszy tytuł na China Open, pokonując Stephena Hendryego 9 do 5.

Gosiek
    Uczestnik

Przed nami kolejna porcja snookera - już jutro, 15 stycznia, rozpoczną się transmisje telewizyjne z rozgrywanego w londyńskiej hali Wembley Conference Centre turnieju Masters 2006. Z ciekawostek warto podać, że w turnieju nie zagra Ding Junhui - Chińczyk odpadł w eliminacjach, przegrywając z Joe Swailem 4:5. Pojawią się za to oczywiście wszyscy najlepsi gracze z pierwszej piętnastki światowego rankingu, pełny skład i turniejową drabinkę można obejrzeć tutaj, a pod tym adresem znajduje się rozpiska transmisji telewizyjnych.

Gosiek
    Uczestnik

Po świetnym i zakończonym wspaniałym meczem finałowym (rozstrzygnęła go ostatnia czarna bila w 19-tym frame) Masters, teraz od kilku dni mamy okazję oglądać turniej Malta Cup, który dotarł już do fazy półfinałowej. Jak na razie świetnie gra John Higgins (w ćwierćfinale pokonał Hendry'ego 5-2) i mam nadzieję, że po zwycięstwie w Masters uda mu się wygrać kolejny turniej. 🙂 Wyniki dotychczasowych spotkań można znaleźć tutaj a finał zobaczyć jutro na Eurosporcie o godz. 14 i o 19. Miłego oglądania. 😛

Gosiek
    Uczestnik

Twa kolejny turniej - tym razem jest to odbywający się w Pekinie China Open. Startuje praktycznie cała czołówka światowego snookera, którą można codziennie oglądać w akcji podczas transmisji na żywo w stacji Eurosport (niestety tylko w godzinach porannych) oraz powtórek na Eurosporcie 2. Turniejową drabinkę można znaleźć tutaj a program TV na tej stronie. Ciekawe czy Chińczycy wygrają u siebie, czy jednak będą gościnni i oddadzą pierwsze miejsce któremuś z europejskich graczy. 😉

Comm_Luke
    Uczestnik

Ciekawe czy Chińczycy wygrają u siebie, czy jednak będą gościnni i oddadzą pierwsze miejsce któremuś z europejskich graczy.

Patrząc na zeszły rok to Chińczycy nie byli gościnni 😉 Wydaję mi się, że Ding Junhi ma szansę na powtórzenie sukcesu, a przynajmniej zajście wysoko, może do 1/2 finału.

Ja obstawiam na wygraną Stephena Hendryego lub Ronniego O'Sullivana. Paru jednak innych zawodników może sprawić duże zaskoczenie

Gosiek
    Uczestnik

Chiny zostały daleko za nami, a już dziś zaczynają się w Sheffield snookerowe Mistrzostwa Świata, które potrwają do 1 maja. Turniejową drabinkę czyli kto z kim zagra można zobaczyć tutaj a program telewizyjnych transmisji tu oraz na stronach Eurosportu. A pierwszy mecz w tv już za kilka minut. 😉 I jeszcze jedna miła informacja - na stronie WorldSnooker.com można obserwować na żywo wyniki spotkań, które właśnie się toczą. ;]

Gosiek
    Uczestnik

Snooker powrócił na ekrany - tym razem turniejem Northern Ireland Trophy, który potrwa do 20 sierpnia. Transmisje codziennie na obu kanałach eurosportu. Turniejową drabinkę można znaleźć tutaj. Mnie jak na razie zaskoczyły trochę przegrane Barry'ego Pinchesa, Jimmy'ego White'a, Alana McManusa, Stuarta Binghama i Andy'ego Hicksa - wszystkie bez większej walki. Ale teraz na scenę wkaraczają w końcu najlepsi - dziś startuje 5 runda, w której gra już najlepsza 16-stka świata. 😉

Kaleh
    Uczestnik

ZNowu jest co oglądać na Eurosporcie. Szkoda tylko, że skończyły się już studia i nie ma już grupy hałaśliwych studentów wokół TV kibicujących wybrańcom losu...Póki co stosunkowo zacięty pojedynek Higginsa i Milkinsa trwa....

Gosiek
    Uczestnik

Dziś już finał, w którym zagrają Ronnie O'Sullivan i Ding Junhui. Obaj panowie grali przez cały turniej bardzo dobrze i największe problemy mieli na początku imprezy, potem było już z górki. Obaj są w dobrej formie, co może dać nam ciekawy i wyrównany pojedynek (oby). Chociaż ja bym mimo wszystko stawiała na Ronniego. To, co pokazał w pólfinałowym spotkaniu z Dale'm - to był majstersztyk, snooker najwyższej klasy. Chętnie zobaczyłabym dziś powtórkę. 😉

Gosiek
    Uczestnik

Jak to zwykle się dzieje jesienią, snooker powrócił na nasze ekrany. Od trzech dni mamy okazję oglądać (oczywiście na antenie Eurosportu) turniej w Aberdeen, który potrwa do 29 października. Impreza jest o tyle interesująca, że ma tzw. fazę grupową zamiast zwykłych eliminacji. Oczywiście zwycięzcy poszczególnych grup awansują dalej i walczą juz normalnie w systemie pucharowym. Szczegóły znajdziecie tutaj.

Ale dla mnie jesień będzie stała głównie pod znakiem wspomnień - odszedł bowiem znakomity zawodnik, którego będzie brakowało na tym i kolejnych turniejach. Paul Hunter - bo o nim mowa - przegrał walkę z rakiem, zdiagnozowanym u niego ponad 1,5 roku temu. Zmarł 9 października, na kilka dni przed swoimi 28-mi urodzinami.

Gosiek
    Uczestnik

W temacie cisza, a na Eurosporcie można od wczoraj oglądać relacje z właśnie rozpoczętych w Sheffield mistrzostw świata. Impreza potrwa do 4 maja. Kto zagra z kim można zobaczyć tutaj, a program transmisji telewizyjnych jest tu.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 134 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram