Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Mesa › Snooker
Znacie ten sport? Tym, ktorzy nie sa w temacie, wyjasniam, ze chodzi o odmiane bilarda stolowego. Nie jest on u nas bardzo znany, ale na pewno jest coraz bardziej popularny. Kto oglada czasem Eurosport, ten na pewno wie o czym mowie. Fascynujaca dyscyplina, w ktorej podstawa sa prawa fizyki i geometria. A jako ze niedlugo beda mistrzostwa swiata, to bedzie okazja podziwiac snookera w najlepszym wydaniu. Jestem ciekawy czy ktos z forumowiczow interesuje sie tym sportem.
Znacie ten sport?
Oj, znacie. 😛 I jesteście od niego prawie uzależnieni. 😉
Ja oglądam wszystkie relacje na Eurosporcie, które nie kolidują z moimi obowiązkami (czyli pracą). Zarwane noce, połamany z wrażenia pilot od telewizora... 😛
Nie wspominając już o tym, że jest to jedyny przyjemny i prosty w zastosowaniu sposób użycia geometrii - przynajmniej dla mnie jako urodzonego antymatematyka. 😉
Nie znamy, ale chętnie poznamy. A kiedy dokładnie są owe mistrzostwa?
Thengel, warto poznac. 🙂 Zasady gry sa tutaj, a nadchodzace turnieje tutaj.
Oj, znacie. 😛 I jesteście od niego prawie uzależnieni. 😉
Wiem, dalo sie zauwazyc ostatniej nocy. Dzis tez partyjka bedzie... albo dwie. 😉 Tak przy okazji, ktos jest zainteresowany gra w snookera online? Tutaj jest kilka stolow do gry. 😉
Od jutra (poniedziałek 5. kwietnia) będzie można oglądać na antenie Eurosportu turniej Players Championship. Relacje codziennie około godziny 15 a poźniej również o 20. Dokładne dane o transmisjach można znaleźć TU a drabinkę turniejową TUTAJ.
Jeżeli ktoś chciałby zacząć oglądać snookera to teraz jest najlepsza okazja. 🙂
WitamSnookerem pasjonuje się od dłuższego czasu ale niestety w Polsce są kiepskie warunki do "uprawiania" tego sportu jak np. brak odpowiednich stołów do tej odmiany bilarda, a jeżeli już są to w dosyć kiepskim stanie (gdzie geometria ma małe znaczenie 😉 ponieważ są krzywe stoły itp 😛 ). Pozostaje tylko podziwiać wyczyny mistrzów na Eurosporcie i grać w "zwykłego" bilarda.Ps: Interesują mnie również tricki bilardowe, Polak Bogdan Wołkowski jest mistrzem świata (mam z nim nawet fotkę :P) ta precyzja i sposób wykonania ... 🙂
Sztuczki, czyli trickshots, sa swietne. Ale daaawno na Eurosporcie nie widzialem, jakos trafic nie moge.
Hmm, taki fajny sport, a taki maly odzew... Straszne... Nikt nie chce pograc online? Na razie tylko 3 osoby z TSS graja. Nikt nie odwazy sie zmierzyc z Tomem, kardasjanskim mistrzem snookera? 😉
Hmm, taki fajny sport, a taki maly odzew... Straszne... Nikt nie chce pograc online? Na razie tylko 3 osoby z TSS graja. Nikt nie odwazy sie zmierzyc z Tomem, kardasjanskim mistrzem snookera? 😉
To jakiś bilard online? To ja z chęcią moge zagrać. A co do samego snookera i bilarda to ja także kocham ten sport. W samego snookera nigdy nie grałem bo w Polsce raczej ciężko znaleźć stół do tego ;). Ale w tradycyjny owszem - nawet dużo. Ale czy mistrzostwa będę oglądał to nie wiem. Może... Zadziwia mnie jak to ci ludzie robią, że ledwo co wcelują i za każdym (prawie) razem wbiją bilę... ech... pewnie to ja cienki jestem ;P.
EDIT:
Świetny ten bilard on-line. Polecam!
To ze wbiaja to nic, wrazenie robi to jak potrafia, odpowiednio uzywajac rotacji, ustawic bile do wbica nastepnej.
Zależy jak wbijają. 😉 Ja jestem pod wrażeniem gry Ronnie'go O'Sullivana, który jako jeden z nielicznych graczy na świecie potrafi równie dobrze grać z obu rąk. Niby drobiazg, prawda? A jednak robi niesamowite wrażenie, gdy widzi się praworęcznego zawodnika, który podchodzi do stołu i grajac z lewej ręki, niemal bez mierzenia, wbija trudne bile. Ehh... 🙂
Ty maniaczko, o tej porze posta pisac. 😉
Uwaga: mamy kolejnego gracza. Vashar dolaczyl do maniakow snookera. 😉 Razem z T'Rekerem to juz piec osob. Kto nastepny? 😉
Przypominam ze dzis zaczyna sie turniej snookera. Eurosport godz. 15. Juz zacieram rece. 😉
Uwaga: mamy kolejnego gracza. Vashar dolaczyl do maniakow snookera. 😉 Razem z T'Rekerem to juz piec osob. Kto nastepny? 😉
Taaak... wciagneli mnie maniacy 😛
Jak na pierwszy raz to mi niezle poszlo chyba ;>
Tylko paroma punktami przegralem z mistrzem Piotrem i mistrzem Tomem 😀
Niom, Vashar o malo nie rozlozyl Toma, gdy temu zabraklo szczescia. Ze mna tez mu szlo dobrze. Moze nastepnym razem wygrasz. ;>
A w nocy dolaczyl do nas nowy gracz - OmegaOne. Kolejny zasymilowany. 😉
Ciii bo sie wyda... 😉 Poza tym przyjemnie sobie od czasu do czasu popykac, ale do rzeczywistego grania troche temu jeszcze brakuje. Eh.. nie ma to jak brac poprawki na krzywizne stolu i kija 8)