Snooker

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 134 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Piotr
    Klucznik

Cos cisza w tym topicu, czyzby nikt snookera nie ogladal? ;> A na dniach taki ladny break padl - rowniutkie 147 punktow. 🙂 Maksymalny break byl dzielem Higginsa, ktory niestety w tym samym meczu odpadl z turnieju. Ale smialo mozna powiedziec ze odszedl z klasa. ;)A przed chwila skonczylem ogladac emocjonujacy mecz Ebdon - Jogia. Mecz nie zapowiadal sie zbyt ciekawie, byl to pojedynek znanego gracza jakim jest Peter Ebdon z zupelnie nowa twarza w profesjonalnym snookerze - Joe Jogia. Poczatkowo wszystko wskazywalo na to, ze Ebdon odniesie latwe zwyciestwo - wynik 2-0, potem 3-1 nie zaskakiwal nikogo. Jednak sytuacja sie zmienila, Jogia zdolal dogonic przeciwnika i wyrownac na 4-4. W meczu bylo widac sporo bledow po obu stronach, ale niestety lepszy okazal sie Ebdon. Niestety, dlatego ze niespodzianki takie jak ta, ktora o maly wlos sie nie zdarzyla, trafiaja sie bardzo rzadko, a dodaja sporo uroku turniejom pelnym "starych", znanych snookerzystow. Moze nastepnym razem. :)A teraz czas spac. 😉 Ciekawe czy rano znow pokaza maksymalny break Higginsa... ;>

drupi
    Uczestnik

I tak wygra Ronnie, ten koles jest najlepszy po prostu roxxx. Jestem jego fanem od czasu kiedy upadl moj poprzedni idol:D John Parrot (czy ktos go jeszcze pamieta, to byl gosc). A wracajac do snookera imho to jest jeden z najciekawszych sportow, ogladac go to sama przyjemnosc.

Gosiek
    Uczestnik

Ja Johna Parrota pamiętam całkiem dobrze, chociaż wtedy gdy dużo grał i wygrywał kibicowałam innemu weteranowi - Steve'owi Davisowi, imo jednemu z najlepszych w historii tego sportu. Ale, że Davis (choć jeszcze gra) przestał już prezentować tak świetny poziom jak kiedyś... 🙁 Znalazłam sobie nowego faworyta i jest to oczywiście Ronnie (tu się zgadzam z drupim) - gracz genialny i niesamowicie potrafiący budować breaki. Oglądanie jego wyczynów to jest dopiero prawdziwa radość ze snookera, i mam nadzieję, że wygra w tym sezonie kilka turniejów oraz oczywiście mistrzostwo świata. 🙂

Gosiek
    Uczestnik

Po miesiącu snookerowego postu dobra wiadomość dla miłośników tego sportu - właśnie w Brighton rozpoczął się turniej British Open, relacje na żywo bedą nadawane codziennie na Eurosporcie. Godziny transmisji zmienne, więc nie podaję dokładnych informacji, ale zwykle około 14-16 a potem wieczorem 20 lub poźniej. Finał w niedzielę, 14 listopada o godz. 11 i 18.

Turniejową drabinkę i aktualne wyniki można znaleźć na stronie World Snooker Association. Miłego oglądania. 🙂

Zarathos
    Uczestnik

Zaczelo sie ciekawie, nieprawdaz 😀 Junhui pokonal Drago w 5 frame'ach 462:73. Mialem przyjemnosc ogladac 4 pierwsze frame'y i mosze powiedziec, ze po cichu licze na wejscie Junhui'ego do finalu. Gra skubaniec niemal jak automat. Partia miedzy nim a 'sullivanem bylaby ciekawa. Chociaz wolalbym zobaczyc na miejscu O'S Ebdona - nie wiem czemu, ale lubie faceta. Moze za ta jego flegme 🙂

Gosiek
    Uczestnik

Faktycznie początek turnieju mamy interesujący - już w pierwszej rundzie odpadł finalista poprzedniego turnieju grand prix w Preston - Ian McCulloch, który przegrał 2-5 z Shaunem Murphy'm. Co do meczu Drago - Junhui to ja widziałam też piątego frame'a i nie odbiegał on zbytnio poziomem od innych, Chińczyk nie miał w tej partii żadnych problemów z przeciwnikiem. Co do finalu to ja jednak wole oglądać O'Sullivana - jego snooker jest szybki, żywiołowy i widowiskowy, a Ebdon potrafi widza uśpić - te jego półgodzinne namysły nad każdym zagraniem bywają męczące. 😉

Piotr
    Klucznik

Minal kolejny dzien British Open i mamy kolejne niespodzianki - Chinczyk Junhui pokonal White'a 5 - 1. Widac, ze rosnie nam nowa gwiazda - majac 17 lat pokonuje takiego weterana i to z taka przewaga - ja sie tego nie spodziewalem. Z turnieju odpadl tez Peter Ebdon, przegrywajac z Barrym Hawkinsym 3 - 5. Jedynie wynik meczu Ronnego O'Sullivana z Johnem Parrotem nie byl zaskoczeniem - mistrz swiata wygral 5 -2, ale w pozniejszym wywiadzie mowil, ze nie byl zadowolony ze swojej formy w tym meczu.

Zarathos
    Uczestnik

To ja jeszcze dodam, ze imc Shaun Murphy znow sprawil niespodzianke i ogral Paula Huntera.

Gosiek
    Uczestnik

Jeden z faworytów do zwycięstwa w turnieju - Ronnie O'Sullivan w pięknym stylu i zawrotnym tempie ograł 5-0 Stephena Lee, który praktycznie nie miał w tym pojedynku nic do powiedzenia. Wygląda na to, że aktualny mistrz świata zaczyna wracać do formy. 🙂

Piotr
    Klucznik

John Higgins wygral wczoraj z Stephenem Hendrym 5-2. Mecz do najlepszych nie nalezal, co zreszta mowil sam zwyciezca. Kolejny pojedynek prawdopodobnie rozegra z Shaunen Murphym - prawdopodobnie, choc roznie moze byc. Zona Higginsa lada dzien bedzie rodzic, wiec moze sie zdarzyc, ze John, zamiast grac, rzuci kij i poleci do szpitala. 😉

Zarathos
    Uczestnik

O'S przegral 1:5 z Maguirem. Nie bylo to najciekawsze widowisko, prawde mowiac troche zalowalem czasu sprzedzonego przed TV. ostatecznie ile mozna patrzec na mistrzowskie zagrania Maguire'a

Gosiek
    Uczestnik

Niestety - Ronnie przegrał w sposób fatalny, w całym meczu nie wbił chyba więcej niż 100 punktów i dostał od idącego jak burza przez cały turniej Stephena Maguire'a 1-6 (nie 5 ;)). Drugi półfinal był jeszcze bardziej jednostronny - John Higgins pokonał Shauna Murphy'ego 6-0. Dziś finały - najbliższa transmisja o 15:35 a kolejne o 18 i 0:40. Mam nadzieję, że finał będzie wyrównany i że wygra Higgins. 😀

Piotr
    Klucznik

Final British Open juz za nami. John Higgins wygral z Stephenem Maguire'em i zdobyl swoj pierwszy od trzech lat tytul. Obaj finalisci byli zadowoleni ze swojej formy w finale. Mecz byl dosc wyrownany, dopiero przy wyniku 5-5 Higginsowi udalo sie uzyskac przewage, wygrywajac dwa frame'y na 7-5 i juz nie dal sobie odebrac zwyciestwa. Co nie znaczy, ze dalszy przebieg finalu nie byl ciekawy - mecz byl jednym z lepszych w tym turnieju, a kolejny wysoki break Higginsa - 144 - jeszcze bardziej go uatrakcyjnil.Dla fanow snookera dobra wiadomosc - dzis startuje kolejny turniej, UK Championship. Na relacje z niego musimy cierpliwie poczekac az do soboty, ale od tego dnia czeka nas az osiem dni wrazem. 🙂

Gosiek
    Uczestnik

UK Championship właśnie dziś pojawił się na antenie Eurosportu i od razu mamy okazję oglądać najlepszych - Ronnie O'Sullivan gra z finalistą poprzedniego turnieju Stephenem Maguire'm (i ma szansę na rewanż za fatalnie przegrany ostatnio półfinał), na zwycięzce tego meczu czeka już weteran Steve Davis. Będzie też okazja zobaczyć pojedynek Paula Huntera z Allisterem Carterem czy choćby podziwiać w akcji Johna Parrotta, Petera Ebdona lub Stephena Hendry'ego. 🙂 Niestety zwycięzca poprzedniego turnieju - John Higgins już nie gra. Odpadł w drugiej rundzie po przegranej 7-9 z Ricky'm Waldenem. Troche szkoda.

Turniejowa drabinka jest tutaj.

Transmisje na Eurosporcie jak zwykle około 14-16 a później miej więcej o godz. 20. Polecam. 🙂

PS. O'Sullivan trochę zmienił image. I jakos tak mniej 'dziko' teraz wygląda. 😉 😛

Piotr
    Klucznik

Przed chwilą na Eurosporcie skonczyla sie retransmisja meczu Ronnie O'Sullivan - Stephen Maguire. Mecz zakonczyl sie wynikiem 6-9, widac zmiana image'u Ronniego nie wplynela zbyt dobrze na jego gre. 😉 Rzecz jasna nie fryzura zdecydowala o wyniku meczu, Maguire po prostu okazal sie lepszy. Wielka szkoda jak dla mnie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 134 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram