Snooker

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 134 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Arecki
    Uczestnik

A jak was znaleźć?Preferujecie któryś stół?Wczoraj pomiędzy 23:00 a 1:00 nikogo stąd nie spotkałem.

Piotr
    Klucznik

Grywamy w godzinach wieczorno-nocnych, ale trudno okreslic kiedy. Czasem kolo 19-20, a czasem pozno w nocy (1-2) - ciezko powiedziec, zalezy od nastroju graczy. 😉 Moze bywasz na IRCu? Na #trek.pl mozna znalezc chetnych do gry. W razie watpliwosci jak sie dostac na kanal, odsylam do tematu Chat i IRC.

Arecki
    Uczestnik

😳 Może to się wstyd przyznać, ale nigdy nie korzystałem z IRCa.I na razie chyba nie zacznę. A to z powodu braku czasu. I tak mam go tylko wieczorami, jak wszyscy pójdą spać. A trzeba czasami oglądnąć coś trekowego, jakiś odcinek przetłumaczyć.Będę na Was polował. Jakby co to Nicka mam takiego samego.

Slawek
    Moderator

Na #trek.pl mozna znalezc chetnych do gry.

Ostatnio mam wątpliwości ;).

Piotr
    Klucznik

😳 Może to się wstyd przyznać, ale nigdy nie korzystałem z IRCa.

Nie wstyd, bez przesady. 😉 Juz wielu nawrocilismy na IRCa, z Toba tez sobie damy rade. ;>

Na #trek.pl mozna znalezc chetnych do gry.

Ostatnio mam wątpliwości ;).

Posiedz dluzej niz 15 min to znajdziesz. 😉

Gosiek
    Uczestnik

Kolejny turniej snookerowy dobiegł końca. W zawodach Players Championships, po świetnym meczu Jimmy White pokonał faworyzowanego Paula Huntera 9-7, wygrywając pierwszy od 12. lat turniej rankingowy. Finał był pokazem wspaniałej gry - kto nie oglądał ma czego żałować. 😛

A już za tydzień - 17 kwietnia rozpoczynają się snookerowe Mistrzostwa Świata. 😀 Tu można obejrzeć drabinkę turniejową. I oczywiście warto śledzić program Eurosportu, który pokaże całość. 🙂

Gosiek
    Uczestnik

➡ Tak dla przypomnienia: Mistrzostwa Świata trwają już od jakiegoś czasu a dziś rozpoczną się półfinały, w których zagrają Matthew Stevens z Graeme'm Dottem i Ronnie O'Sullivan ze Stephenem Hendrym. To drugie spotkanie to prawdziwy hit, grają dwaj byli mistrzowie świata i jedni z najlepszych graczy w historii snookera, więc gorąco zachęcam do oglądania. 😀 Mistrzostwa kończą się 3. maja - jeżeli ktoś ma zamiar część nadchodzącego długiego weekendu spędzić w towarzystwie telewizora :wink:, to warto włączyć Eurosport. Relacje codziennie, szczegóły są tu. Warto zobaczyć, gdyż później snookerowych maniaków czeka dłuuuuga przerwa wakacyjna. 😥

Delta
    Uczestnik

No i O'Sullivan łupie niemiłosiernie Hendrego w pierszym itp

BTW: Pierwzy w Treku to już od wielu lat :)))

Gosiek
    Uczestnik

W pierwszej rundzie karę finansową za próbę wszczęcia bójki podczas meczu z Andy Hicksem dostał Quinten Hann. Ronnie O'Sullivan też co prawda nie zachowywał się podczas swojego pierwszego spotkania jak gentleman (szczegóły choćby tu) ale aż tak źle nie było. 😉

Piotr
    Klucznik

O dziwo O'Sullivan teraz sie dosc elegancko zachowuje, nie liczac rzucenia koncowki kija pod nogi przeciwnika. 😉 Tylko nie wiem czy to wlasnie to bylo na poczatku, czy to w dalszej czesci turnieju nastapilo. W kazdym razie nawet komentatorzy sie dziwia jego obecnemu zachowaniu. Kto wie, moze oszczedza sie przed finalem. 😉

Piotr
    Klucznik

No i po mistrzostwach. Niestety final zbyt widowiskowy nie byl. O'Sullivan wygral z Dottem 18-8. Oczywiscie nikt zwyciestwem Ronniego zaskczony nie jest, jednak po finale mozna bylo spodziewac sie czegos bardziej emocjonujacego. Mimo ze w pierwszych sesjach meczu Dott byl dla O'Sullivana problemem, to pozniej pojedynek przerodzil sie w popis wyjatkowych umiejetnosci Anglika, przerywany nielicznymi bledami, ktorych Szkot nie potrafil wykorzystac. Coz, O'Sullivan zasluzenie zostal mistrzem, szkoda tylko ze koncowka tego turnieju nie byla bardziej efektowna.A wraz z koncem Mistrzostw Swiata konczy sie snookerowy sezon i na nastepny turniej trzeba czekac az do jesieni. Nie wiem jak ja to wytrzymam. 😉

Gosiek
    Uczestnik

Wygrał lepszy i to zasłużenie, a fakt, że tym lepszym okazał się O'Sullivan bardzo mnie cieszy. To przecież mój ulubiony zawodnik. 😀

Faktycznie trochę szkoda, że finał (a właściwie jego drugi dzień) był taki bezbarwny. Podobnie zresztą było w meczu półfinałowym Ronniego ze Stephenem Hendrym - miała być walka a było jednostronne widowisko. Całe szczęście, że nowy mistrz świata prezentuje ładną, otwartą i widowiskową grę, inaczej jego dwa ostatnie mecze w tych mistrzostwach nie byłyby warte oglądania.

konczy sie snookerowy sezon i na nastepny turniej trzeba czekac az do jesieni. Nie wiem jak ja to wytrzymam

Ehh, ja też nie wiem. 😉 Najprawdopodobniej spędzając noce przy wirtualnym stole do gry, prawda Piotrze? :mrgreen:

Piotr
    Klucznik

Prawda, prawda. A jak zbierze sie wiecej osob to moze jakis miniturniej zrobimy?;)

Delta
    Uczestnik

Zasadniczo dziwny to finał. Dott 5:0 i nagle uszło powietrze. Jego styl jednak jest trochę nudny. No i fajna opinia panów komentatorów, o tym, ze wbiegnięcie golasa na arenę było dodatkową atrakcją opłaconą przez organizatorów w zamian za to, że tylko kilka partii zobaczyli kibice w ostatniej sesji :)))

Gosiek
    Uczestnik

Długa wakacyjna przerwa już za nami i mamy okazję ponownie oglądać snookera w telewizji. Przez najbliższy tydzień na antenie stacji Eurosport codziennie (około godziny 16 i wieczorami 20-21) będą sie pojawiać relacje z turnieju Grand Prix w Preston. W turnieju grają oczywiście wszyscy najlepsi (O'Sullivan, Hendry, Ebdon, Davis, Higgins, Doherty, Drago, White...), więc warto sobie przypomnieć jak ten sport wygląda. 😉

Turniejowa drabinka i aktualne wyniki są tutaj.

PS. Oczywiście nie wszyscy miłośnicy snookera spędzili wakacje zajmując sie czymś innym - cały czas odbywały się wirtualne gry treningowe. Jeżeli ktoś jeszcze nie grał, a chce zobaczyć jak wygląda snooker, to na tej stronie można spróbować swoich sił. 😎

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 134 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram