Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Dyskusje ogólne Skradziono mi konto uwaga na zagrożenie.

Skradziono mi konto uwaga na zagrożenie.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Participant

Wczoraj (chyba wczoraj) skradziono mi konto na którym były postacie w flocie Royal Squadron, proszę was byście wywalili moje konto z floty i zaraportowali jak zobaczycie moje postacie w grze (@swgs1994).

Skoro nie mogłem odzyskać konta (support milczy) to przynajmniej tak mogę coś zdziałać przeciwko hackerowi.

Smiecho
    Participant

Gregory Martinez opuścił flotę 7 sierpnia (dzisiaj) o 18:48.

A swoją drogą ciekawi mnie, w jaki sposób przejęto Twoje konto. Czy przypadkiem miałeś jakieś proste hasło (np. podobne do loginu)? Czy też podejrzewasz atak "techniczny"?

swgs1994
    Participant

Raczej techniczny, razem z patchem Arc zamiast 90kb/90kb ściągnęło się 2mb/90kb. Był to wirus, usunąłem go przed chwilą. Nie wiem jak to możliwe.

Edit.

Chciałem do PWE z drugiego konta, ale wyświetla mi się: "It is not aviable from your current location"

domirex
    Participant

Nie możesz za pomocą maila odzyskać.

swgs1994
    Participant

No i tutaj następuje problem bo na mail przyszła wiadomość, że na koncie swgs1994 zmieniono mail na ZDimitri@gmail.com (chyba rosjanin)

Więc już wcale nie odzyskam konta. Natychmiast zmieniłem hasło na emailu.

Jamjumetley
    Participant

Akurat po necie krąży informacja, że ruskie mają w posiadaniu hasła do miliardów kont w różnych serwisach.

Cross
    Keymaster

Atakują na wszystkich frontach 🙂 A poważnie, to szkoda konta...

domirex
    Participant

Bez dobrej woli od supportu nic nie zrobisz. Miałem taką sytuację na wot. Taki plus że tam maila nie zmienisz i odzyskałem hasło do maila i konta (kosztowało mnie to 10 zl). Tu jest to trochę głupie że zmienisz maila nie potwierdzając tego na starym. Ty może to im napisać by zwiększyć bezpieczeństwo.

I. Thorne
    Participant

A ja napisze cos innego, swgs nie bierz tego do siebie.

Wedlug mnie to po prostu niemnozliwe (szansa jedna miliardowa procenta albo mniej), zeby sciagajac uaktualnienie gry lub arca dostales wirusa. Bo jesli to jest mozliwe to dlaczego tylko Twoje konto zostalo ukradzione? Sa tysiace graczy, majacy na pewno o wiele wiecej pieniedzy na postaciach gry, tysiace kupujacych ZENy. Dlaczego nikt nie ukradl im kont? Nie wspomne juz o tym, ze gdyby wirus byl instalowany z gra to na pewno bylaby taka amba na forum gry, ze bysmy o tym uslyszeli.

Rozwiazan jest kilka:

1) miales proste haslo typu QWERTY czy 1234567. Albo takie same jak login. Ktos moze miec programik, ktory probuje takie hasla wbijac i czasami sie udaje.

2) Zlodziejem jest ktos kto mial "podexpic" Twoje konto, ile razy grajac w gry online widzialem takie oferty. Moze to byc nawet Twoj kolega, ktory pomagal ci w grze, a teraz postanowil sam zajac sie kariera w grze.

3) Uwierzyles w reklamy typu "zainstaluj program, dostaniesz darmowe zloto/ZENy/cokolwiek chcesz". Bez komentarza.

4) Nikt nie ukradl konta, ale liczysz, ze inni gracze sie zlituja i cos dadza na "nowy start".

To co napisalem wyzej mozna potraktowac jako ostrzezenia. Nikt nikomu nie na nic za darmo, nikt nie pomaga, bo lubi. To co asz, osiagasz sam, albo ryzykujesz, ze stracisz. Cale szczescie, ze wiekszosc graczy w STO (przynajmniej ja to odbieram) to osoby dorosle, ktore sa weteranami gier online i wiedza jak sie zachowac. I tacy raczej nie straca swego konta.

swgs1994
    Participant

Postanowiłem zakończyć grę i nie próbować grać na nowym koncie, niemniej dziękuję za wsparcie i powodzenia g rozgrywce.

domirex
    Participant

Może jednak miał wirusa ale z innej strony/ pliku i mu na kompie znalazł zapisane hasło. Dalej wiadomo.

Slawek
    Moderator

Postanowiłem zakończyć grę i nie próbować grać na nowym koncie, niemniej dziękuję za wsparcie i powodzenia g rozgrywce.

Support Ci pomoże, ale na to trzeba czasu. Pisz do nich, podaj wszelkie informacje o koncie, poprzedniego maila itp. Optymistyczny wariant jest taki, że konto Ci przywrócą, razem ze skradzionym ekwipunkiem w stanie sprzed włamu. Z tego co mi wiadomo jedynie z Zenami możesz się pożegnać (które bez wątpienia 'haker' wydał).

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram