Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Scimitar Dreadnought Warbird
Nowa zabawka dla frakcji Romulan - Scimitar Dreadnought - jest od dziś dostępny do zakupu w C-Store w trzech wariantach. Podobnie jak w przypadku podobnych bundli, nabyć możecie pojedynczy okręt w cenie 2500 Zen, bądź też cały pakiet za 5000 Zen. Każdy z nich charakteryzuje się własnym zestawem statystyk, unikatowym wyglądem oraz specjalną konsolą, których skompletowanie przekłada się na dodatkowe korzyści.
[more]Bazowe statystyki wszystkich trzech wariantów Dreadnoughta prezentują się następująco:
Wymagana ranga: Vice Admiral
Kadłub: 40,000
Modyfikator osłon: 1.1
Załoga: 3,000
Uzbrojenie dziobowe: 5
Uzbrojenie rufowe: 3
Urządzenia: 4
Hangary: 1
Zwrotność: 7
Modyfikator impulsowej: 0.15
Stanowiska załogi: 1 Commander Tactical, 1 Lieutenant Engineer, 1 Lieutenant Science, 1 Ensign Universal, 1 Lieutenant Commander Universal
Możliwość montowania dual cannons
Singularity Warp Core
Romulan Battle Cloak
40 mocy bazowej we wszystkich podsystemach
Zdolności Singularity Core: Plasma Shockwave, Quantum Absorption, Warp Shadows, Singularity Jump, Singularity Overcharge
Klasa Scimitar:
Konsole: 5 taktycznych, 2 inżynieryjne, 3 naukowe
+10 mocy broni, +5 mocy silników
Konsola uniwersalna - Cloaked Barrage - pozwala na chwilowe wystrzelenie broni będąc zamaskowanym
Klasa Falchion:
Konsole: 3 taktyczne, 4 inżynieryjne, 3 naukowe
+10 mocy osłon, +5 mocy silników
Konsola uniwersalna - Secondary Shields - aktywuje dodatkowe pole osłon
Klasa Tulwar:
Konsole: 3 taktyczne, 2 inżynieryjne, 5 naukowych
+10 mocy zapasowej, +5 mocy osłon
Konsola uniwersalna - Singularity Distributor Unit - pasywna zdolność pozwalająca na utrzymanie aktywnych osłon nawet będąc zamaskowanym
Każda klasa charakteryzuje się unikatowym wyglądem, który można dodatkowo zmodyfikować będąc w posiadaniu poszczególnych wariantów. Zamontowanie wszystkich trzech konsol specjalnych przełoży się na dodatkowe premie. Dwie dowolne konsole dodadzą okrętowi Rapid Maneuvering Thrusters, czyli zwiększoną zwrotność, podczas gdy komplet trzech umożliwi wystrzelenie potężnego Thalaron Pulse.
Wszystkie Scimitar Warbird Dreadnought posiadają unikatowy mostek znany z filmu Nemesis, a także mogą używać specjalnego hangaru Romulan Drone Ship - bezzałogowych dron zdolnych przybierać postać losowej jednostki przeciwnej frakcji.
Okręty dostępne są w pakiecie zbiorczym za 5000 Zen, lub indywidualnie za 2500 Zen. Ich zakup odblokowuje poszczególne klasy u wszystkich postaci romulańskich na koncie gracza.
Źródło: Legacy of Romulus Dev Blog #29[/more]
Czy w takim razie żeby mieć wszystkie trzy konsole i zrobić set to trzeba zakupić set Scimitarów w C-Store?
Czy w takim razie żeby mieć wszystkie trzy konsole i zrobić set to trzeba zakupić set Scimitarów w C-Store?
Konsole sa razem z okretami, wiec tak musisz zakupic kazdy. Dlatego jest tez opcja 'bundle' z trzema okretami za 5000 zen-ow.
Tak jak w przypadku wszystkich setów konsol.
Wreszcie faine okrenty,bo te poprzednie mi sie ni podobały .Opłaca się w tym przypadku kupic pełny pakiet.
Generalnie to zaczynają robić przeładowane okręty. Monstrum 😛 Zwrotność licha ale w końcu na takiego kolosa nie tragicznie. Chyba też zakupie, musze pomyśleć.Jeszcze trochę i ciężko będzie ugłaskać Romulan na takim okręcie, czy kolejnych 😛
Zwrotność dostaje kopa po uruchomieniu Battle Cloaka... z którego można strzelać przez 15 sekund wykorzystując jedną z konsol. Monstrum to dobre słowo i prawdę mówiąc ciekawi mnie jak to to się spisuje w PvP przy takich parametrach (layout eskorty, 5 broni z przodu, 5 konsol taktycznych, aktywne osłony i możliwość strzału będąc zamaskowanym...).Jedynie ten Thalaron rozczarowuje. Około 33k dmg po 12 sekundach ładowania, w trakcie których nie można zrobić absolutnie nic - nawet zdolności boffów użyć.Aha, Elite Drony też przegięte - korzystają z BO3, FAW3, torped romulańskich, EPTS3 oraz posiadają Scramble Sensors...
Hmmm, zastanawiałem się, kiedy wprowadzą grywalne Scimitary. Sam chyba zdecyduję się na Falchiona, jak już nacieszę się korwetą risiańską, ale nie jestem pewien. Oczywiście thalaron i premie z 3 konsol nie bardzo mnie obchodzą, więc wystarczy mi tylko jeden z Secondary Sields.
okręty fajne tylko szczerze mówiąc wolałbym zwykłym okrętem centuriona albo porucznika nie stawać im na drodze
wersja flotowa statkow niższych tierów powinna spokojnie dać radę scimitarowi, ale oczywiście wszystko zależy od sprawności kapitana i stawienia okrętu 😉
flotą to da się radę ale nie jeśli pójdziesz samemu na to samobójstwo