Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Sapkowski powraca z nowym Wiedźminem!

Sapkowski powraca z nowym Wiedźminem!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Participant

Niebawem poznamy nowe przygody Geralta z Rivii. Szósty tom przygód Wiedźmina ma być zatytułowany "Sezon Burz", a nieoficjalne informacje podają, że jego premiery możemy spodziewać się już w listopadzie.

Dołączona grafika

"Sezon Burz" w księgarniach już w listopadzie

Na ten moment fani Białego Wilka czekali kilkanaście lat. Od wydania ostatniej części sagi Wiedźmina "Pani Jeziora" upłynęło 14 lat, a Sapkowski wielokrotnie zapewniał, że to koniec historii i nie widzi możliwości jej wznowienia. Wydawnictwo zdradziło, że "Sezon burz" nie opowiada o młodzieńczych latach Geralta ani o jego losach po scenach kończących ostatni tom sagi.

Co zatem znajdzie się na 404 stronach? "W powieści pojawiają się osoby doskonale czytelnikom znane, jak wierny druh Geralta – bard i poeta Jaskier – oraz jego ukochana, zwodnicza czarodziejka Yennefer, ale na scenę wkraczają też dosłownie i w przenośni postaci z zupełnie innych bajek. Ludzie, nieludzie i magiczną sztuką wyhodowane bestie. Opowieść zaczyna się wedle reguł gatunku: od trzęsienia ziemi, a potem napięcie rośnie" - czytamy na stronie wydawnictwa Supernova, nakładem której ukaże się "Sezon burz".

Źródło: MSN, mmwroclaw.pl

Coen
    Participant

A tu macie pierwszy, darmowy fragment: http://www.kawerna.pl/images/ebooks/sezon_..._rozdzial_1.pdf

fluor
    Keymaster

Każda okazja, żeby sobie przypomnieć całą sagę i wszystkie opo zawsze dobra 🙂

Liranna
    Participant

Premiera wypada na 6 listopada 2013. W empiku i na allegro można już zamówić przedpremierowo. Dla mnie to przy okazji znakomity test na cierpliwość. Zamówiłam już i teraz czekac musze 🙂

Piotr
    Keymaster

To żaden test, chcesz czy nie, czekać musisz. 😉 Ja po trzech tomach jakoś do sagi nie wróciłem. Może teraz się zmobilizuję.

Dalek
    Participant

Fragment zamieszczony jest niestety fatalny. Błędy stylistyczne (w połowie pierwszej strony wielbłąd wręcz), zero nastroju, opisy myśli potwora nie oddaje klimatu "obcości" umysłu. Jakby mi ktoś dał do przeczytania i nie powiedział kto to jest, to bym pomyślał, że to jakieś fan fiction.No nic może całość będzie lepsza.

kotek
    Participant

I jak Wasze wrażenia? OK, Dalek, może pierwsza strona nie powala, ale dalej wydaje mi się, że jest lepiej. Tylko Geralt trochę bardziej mrukliwy niż zawsze, a Jaskier.... za mało wygadany. Może się rozkręcą 😉

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram