Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG RPG - Gul Taren

RPG - Gul Taren

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 626 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Taren rozkazał po kolei wywoływac statki i ich kapitanom kazał składać raporty.

Hemrod
    Uczestnik

Statki zameldowały się, wszystkie miały pełen stan załogi, broni oraz dodatkowe wyposażenie dla kolonii. Potwierdziły również swoją gotowość do lotu i oczekiwali na instrukcje.

I. Thorne
    Uczestnik

- Kurs pierwszy układ na liście. Prędkośc tak samo jak wcześniej, chyba żę któryś ze statków tego nie wyciągnie. Co 5 minut gruntowny skan okolicy. Chcę wiedziec o każdym dziwnym odczycie.

Hemrod
    Uczestnik

Okręty wskoczyły w warp wykonując rozkazy. 4 godziny lotu minęły bez żadnych niespodzianek, dopiero po tym czasie na skanerach pojawiła się niezidentyfikowana jednostka pędząca w stronę frontu. Nie odpowiadała na żadne wezwania ...

I. Thorne
    Uczestnik

- Kurs przechwytujący. Pełny skan okolicy. Chcę wiedzieć co leci i czy w okolicy są inne jednostki.

Hemrod
    Uczestnik

W okolicy nie było innych jednostek. Po chwili przyszły informacje o jednostce. Był to Cardassiański prom, ale zmodyfikowany bo leciał ponad normalną prędkość maksymalną. Nadal nie odpowiadał na wezwania, ale zgrupowanie zbliżało się do niego.

I. Thorne
    Uczestnik

- Przygotować broń energetyczną. Chcę go unieruchomić, a nie zniszczyć. celowac w silnik. Po tym transport załogi do cel. - Taren popatrzył na swego drugiego oficera. Może to jakaś tajna akcja Obsydianowej Kasty? Jeśli tak to ten osobnik powinien coć wiedzieć.

Hemrod
    Uczestnik

Drugi oficer przecząco pokiwał głową, nie była to żadna akcja Kasty. Okręty dogoniły prom, który szybko wyszedł z warp gdzieś w pustce kosmosu. Ścigający zrobili to samo. Prom zaczął robić uniki chcąc uciec w mgławicę znajdującą się niedaleko. Jednak nie miał żadnych szans. Akcja trwała krótko został unieruchomiony, a żołnierze przeniesieni na okręt. Po chwili na ekranie został przywołany dowódca grupy szturmowej-Wstępne oględziny wykazały, że prom jest pusty. Mamy tutaj jednego zatrzymanego - po tych słowach w kadr został wepchnięty młody Cardassianin, który uśmiechał się -Ojej to musi być jakaś pomyłka. Nie jestem niczemu winny -

I. Thorne
    Uczestnik

- Sprawdźcie kim jest i dlaczego latał sobie promem koło frontu. Prom jesli nie ma w sobie jakis niespodzianek załadujcie do hangaru.

Hemrod
    Uczestnik

-Chwila! - zakrzyknął tamten -Jestem obywatelem Unii i nie łamię żadnych praw! Nie możecie przejąć mojej własności! To nielegalne! - zakrzyknął tamten

I. Thorne
    Uczestnik

- Jesteś w strefie wojny, więc nie obowiązują tu normalne prawa. Albo będziesz współpracować, albo będziesz siedzieć. Kretar, zajmij sie tym.Sam przestał interesować się więźniem.- jak skan okolicy? Coś tu jeszcze mamy? Szczególnie interesuje mnie ta mgławica.Tymczasem Kretar zajął się nowym nabytkiem aresztu.- Kim pan jest i dlaczego przebywał pan w okolicach frontu?

Hemrod
    Uczestnik

-Skan nic nie wykazał, aczkolwiek przez mgławicę nie mogą się przebić nasze sensory - usłyszał odpowiedźW areszcie-Nazywam się Mollen i może i jest to strefa frontu, ale ludzie nadal tu mieszkają - odpowiedział spokojnie aresztant

I. Thorne
    Uczestnik

Mostek- Sprawdzimy ta mgławicę. Jaki będzie zasięg sensorów naszych sond kiedy będą w środku?Areszt- Tak, ale wtedy mamy informacje o iuch ruchach by nie wydarzały się takie rzeczy jak dzisiaj. - Kretar pobrał DNA i zaczął je porównywać z bazą danych. - Gdzie pan mieszka i skad ma pan prom?

Hemrod
    Uczestnik

Mostek- Będą 1/4 słabsze niż zazwyczaj - AresztW bazie danych okrętu nie było o nim żadnych informacji -Prom jest moją własnością. Kupiłem go na aukcji. Chce pan adres domu aukcyjnego? Mają takich więcej. Mieszkam na Cardaz -

I. Thorne
    Uczestnik

Mostek- Podlećmy do mgławicy. Wypuścić tyle sond by szybko zbadały czy coś tam jest.Areszt- Jeśli mieszka pan na Kardaz to co pan robi tutaj? Spotkanie rodzinne? - Kretar spróbował się połączyć z najbliższą stacją by móc uzyskać dostęp do baz danych obywateli Kardaz Prime.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 626 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram