Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG RPG - Gul Taren

RPG - Gul Taren

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 626 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Połączcie mnie z tym zgrupowaniem.- Łączę.- Tu gul Taren z CSU Antharma. Ewakuuje właśnie nasza placówkę, w której kierunku lecą właśnie Terranie. Stoczyliśmy walkę z ich patrolem i desanetem, najprawdopodobniej chcą zabrać ocalałych, którzy dobrze się ukryli. Możliwe, że po ich odebraniu wycofaja się i zostawią parę okrętów do osłony. Będą całkiem dobrym celem dla naszych wyrzutni.

Hemrod
    Uczestnik

Odpowiedź przyszła prawie natychmiast -Rozumiemy Gulu, jednakże mamy swoje zadania i nie jesteśmy w stanie w tej chwili tego zrobić. Jednakże jeżeli potrzebujecie pomocy wycofajcie się w naszą stronę, spróbujemy was przejąć -

I. Thorne
    Uczestnik

- Rozumiem. Gdy skończymy ewakuacje to wycofamy się w waszą stronę. Może idioci puszczą kogoś za nami. Taren bez odbioru.Teraz pozostawało tylko czekac na koniec ewakuacji lub wyniki ze skanów.

Hemrod
    Uczestnik

Skany nie przyniosły nic nowego. W końcu nadeszła wiadomość z planety, że ewakuacja dobiegła końca i pozostał tam tylko Kretar, Yom i dwóch saperów.

I. Thorne
    Uczestnik

Taren kazał przyszykowac się do wysadzenia kompleksu, jednocześnie połaczył się z szefami naukowców przebywających na jego okręcie.- Mam tylko jedno pytanie. Nie mieliście jakiś wyjść ewakuacyjnych na wypadek ataku? Albo jakiś kryjówek?

Hemrod
    Uczestnik

- Wyjścia czy kryjówki? To miała być super tajna baza. Leżąca na uboczu, na planecie mającej takie znaczenie strategiczne jak kałuża. Nikt nie miał prawa o niej wiedzieć -

I. Thorne
    Uczestnik

- A jednak ktoś przekazał informacje...Nie było czasu do stracenia. Nakazał zniszczenie kompleksu. Gdy wybuchnie to lądowisko miało być ostrzelane z dezruptorów z orbity by nic nie zostało do zbierania.

Hemrod
    Uczestnik

Rozkazy zostały szybko i sprawnie wykonane, tymczasem zgrupowanie Terran zbliżało się ...

I. Thorne
    Uczestnik

Ponieważ nic już nie było do roboty w układzie trzeba było uciekać. Gdy promy i sondy wróciły to gul nakazał obranie kursu ku kardazjańskiemu zgrupowaniu.

Hemrod
    Uczestnik

Okręt skoczył w warp. Ruszył w stronę zgrupowania Cardassian. Tymczasem Terranie wyskoczyli nad planetą, po czym całe zgrupowanie zatrzymało się, nie kontynuując pościgu. Dolot do zgrupowania miał zająć Antharamie 6 godzin.

I. Thorne
    Uczestnik

Gul odetchnął. Misja częściowo udała się. Stracił trochę załogi i naukowców, ale najważniejsze były odzyskane dane, zaś ludzi zawsze można zastąpic innymi. Do tego zniszczenie 2 Centaurów i zlikwidowanie desantu Terran polepszyło mu humor. Niby to nic, ale wiedział że każdy okręt jest na wagę latinum w krytycznych momentach.Przekazał mostek Pierwszemu, sam zaś wrócił do kwatery. Tam czekał na dokładne raporty o stratach i naukowcach. Nakazał komputerowi dołączyć do akt każdego zabitego standartowy list z kondolencjami do rodziny, gdyż nie lubił pisać.Wykorzystując czas wolny Dain zdjął mundur oraz połączył się ze sklepem sprzedającym zabawki dla dzieci na Kardaz Prime. Oprócz tego byli posrednikiem w sprzedaży ręcznie robionych modeli okrętów. Sprzedawali praktycznie wszystkie znane w kosmosie klasy, ale najlepiej szły tych państw z którymi Unia walczyła. Stało się już normą, że to tam gulowie kupowali modele statków, które zniszczyli w walce.- Zabawki dla każdego, małego i dużego. - usłyszał standartowe powitanie.- Proszę z działem modeli. - po tym poleceniu włączył szyfrowanie. Osoba po drugiej stronie pracowała dla Centralnego Dowództwa, dlatego Taren mógł bez obaw składać zamówienie.- Gulu Taren. Witam w moich progach. Czym moge służyć?- Potrzebuje 2 Centaury. Właśnie je zezłomowałem. Nie wiem kiedy nastąpi odbiór.- Oczywiście. Zaraz przekażę zamówienie i gratuluję polowania.- Modele odbiore osobiście, kiedy przybędę na Kardaz. Cena standartowa - 10 leków za sztukę?- Tak, dla stałych klientów nigdy nie zmieniamy cen.Dain skinął głową i rozłączył się.Po rozmowie sprawdził mapę taktyczną. Terranie nie lecieli za nim. Myślał by ich zwabić udawaniem usterki silnika, ale miał za cenny ładunek by ryzykować. Ambassadorem zajmie sie kto inny.Dopiero godzinę przed dolotem do zgrupowania połączył się z Kretarem.- Jak przsłuchania jeńców? Słyszałem, że pan i Yom dorwaliście parę ptaszyn...

Hemrod
    Uczestnik

Kretar skinął głową -Pracujemy nad nimi, ale jak na razie, nie dało to za wiele. Andorianin rzucił jakimiś niepotrzebnymi informacjami, a Vulcanin cały czas milczy. Każdego można złamać, potrzeba na to czasu -

I. Thorne
    Uczestnik

- A co z jeńcami Yoma? Słyszałem, że przetrząsając wcześniejsze piętra zebrał 5 jeńców i 2 rannych. Coś puścili?

Hemrod
    Uczestnik

-Ranni nie żyją, a tamta 5 również milczy. Ciężko skupić się na tej robocie, kiedy trzeba dzielić uwagę pomiędzy kilka osób. Ale wszyscy są nieźle wyszkoleni, aby przetrzymywać przesłuchania, tego jednego jestem pewien -

I. Thorne
    Uczestnik

- Proszę się nie martwić. Mamy sporo czasu na przesłuchania, chyba że nam ich zabiorą.Ponieważ Galor zbliżał się do kardazjańskiego zgrupowania to Taren wrócił na mostek. Przejął fotel kapitański i na osobistym panelu sprawdził liczebnośc i klasy kardazjańskich okrętów, do których z każdą chwila się zbliżał.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 626 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram