Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG RPG - Gul Taren

RPG - Gul Taren

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 626 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-A skąd ja mam to niby do cholery wiedzieć? - wykrzyknęła naukowiec -Czy ja wyglądam na ochronę! Poza tym co to za pytania! Powinniście nas wyprowadzać a nie przepytywać! - dopiero po tym wybuchu kobieta uspokoiła się nieco, chociaż wyglądała na obrażoną. -Nie wiem mi się wydaje, że przechodziło tędy z 10 może 15, ale niewiele widziałem, bo byłam wciśnięta między jakieś graty -

I. Thorne
    Uczestnik

- Gdybyśmy was wyprowadzili to Terranie swobodnie zaczeliby kraść nasze badania. - zauważył kąsliwie Kretar. Potem przywołał komandosa, który wczesniej został postrzelony w rekę. - Zabierz ich na górne piętro i przekaż, że musimy wybic wszystkich Terran jak najszybciej.Gdy naukowcu udali sie ku schodom to Kretar kazał kontynuować marsz.

Hemrod
    Uczestnik

Dalszy marsz przebiegł bez żadnych problemów. Doszli do klatki schodowej, która została sprawdzona w standardowy sposób. Tymczasem z Kretarem połączył się jego zastępca-Oczyściliśmy dwa pozostałe piętra. Strat Terran to 7 zabitych, 2 rannych i 5 wziętych do niewoli. My straciliśmy 3 zabitych i 5 rannych. Znalazłem też 8 naukowców i naliczyłem się jakiś 15 ciał należących do tych mniej szczęśliwych - Żołnierz obsługujący kamerę popatrzył na Kretara -Klatka wydaja się pusta -

I. Thorne
    Uczestnik

-Czekac. - rozkazał żołnierzom. - "Spytaj się naukowców czy mozna sie jakos podłączyć do sieci ochrony. Chce wiedziec gdzie dokładnie są Terranie."

Hemrod
    Uczestnik

Chwilę trwało za nim nadeszła odpowiedź -Terranie musieli rozwalić te systemy podczas ataku, nie mamy do nich stąd dostępu - przyszła szybka odpowiedź -Chwila ... coś się dzieje ... ktoś transmituje jakiś sygnał! - krzyknął zastępca Kretara prosto do komunikatorów

I. Thorne
    Uczestnik

- "Chcę tego posłuchać."

Hemrod
    Uczestnik

Glinn wydał naukowcom parę komend, po czym w komunikator rozległ się pisk i krzyk "wyciszcie to". Po chwili pisk zrobił się znośny-To jakiś strumień danych ... chwila --Tu Alfa Green Zadanie wykonane --Alfa Green potwierdzam zadanie wykonane przejdźcie do planu Delta 3 --Dziękuję Papa Bear - Po chwili konwersacja urwała się a z głośników umieszczonych w bazie odezwał się głos-Do dowódcy sił Cardassiańskich mówi Pułkownik Robert Ventram mam tutaj 30 zakładników. Jestem gotowy wypuścić ich w zamian za wolność i możliwość opuszczenia planety przez moich ludzi -

I. Thorne
    Uczestnik

- "Yom, podeślij mi dwie drużyny na poziom 6" - jednocześnie pokazał komandosom, że mają wchodzić na klatkę i sprawdzić kamerą 7 piętro. - " I połącz mnie jakoś z tym Terraninem."

Hemrod
    Uczestnik

-Robi się - powiedział glinn a po chwili do Kretara dobiegła cześć ochroniarzy z okrętu. Tymczasem Komandosi zaczęli sprawdzać 7 piętro -Wydaje się czyste - -Może pan mówić - powiedział Yom mniej więcej w tym samym momencie, co jeden z podwładnych złożył swój meldunek.

I. Thorne
    Uczestnik

"Tu dalin Targenor Kretar. Jesteśmy ciekawi pańskich propozycji, bo coś mi się zdaje, że sobie zbytnio nie ufamy. Może uwolni pan kilku mniej znaczących zakładników na znak dobrej woli?"

Hemrod
    Uczestnik

-Obawiam się dalinie, że nie jest to możliwe. Proponuję jednak inny układ, wycofa pan swoich ludzi z bazy, a my już znajdziemy sposób aby ją opuścić. Wiem, że na orbicie jest Galor, więc dacie nam szansę opuścić spokojnie planetę wycofując go. Niech pan przekaże to swojemu dowódcy i to szybko, bo za 5 minut zacznę zabijać zakładników ... wie pan stworzyłem tutaj taki mały sąd wojenny i jak się okazuje mam tu kilku zbrodniarzy wojennych - po tych słowach terranin głośno się zaśmiał -Do usłyszenia, muszę zając się kolejnymi procesami -

I. Thorne
    Uczestnik

- Ciekaw jestem w kiedy zamierza pan zwolnić zakładników. - zapytał Kretar.Jednocześnie ręką pokazał, że wchodzą na to pietro.

Hemrod
    Uczestnik

Piętro było puste. Leżały tutaj tylko nieliczne ciała. Odpowiedź od dowódcy Terran nie nadeszła ...

I. Thorne
    Uczestnik

- Sprawdzcie po cichu piętro, ale nie wdawajcie się w żadne walki bez konieczności. - komandosi rozproszyli się, a Kretar przywołał jedną z drużyn od Yoma, mówił cicho by ewentualne urządzenia podsłuchowe miały problem. Do tego włączył na chwilę osobisty zagłuszać. - Natychmiast udajcie się na powierzchnię. Antharma ma przesłać na powierzchnię granaty oślepiające i ogłuszające, pojemniki z gazem działającym zarówno na Terran jak i Kardazjan. Chce też kilka ręcznych działek dezruptorowych strzelających szeroką wiązką ogłuszającą. Do czasu dotarcia do powierzchnię żadnych kontaktów ze statkiem, zrozumiano? Na wszelkie pytania kapitana odpowiedźcie, że odbiję naukowców jeszcze w komplesie.Gdy drużyna oddaliła się do połączył się z Antharmą.- Tu dalin Kretar. Oczyściliśmy kilka poziomów, ale na najgłębsze nie dotarliśmy. Połączył się ze mną pułkownik Ventram, dowódca Terran. Mają dużo zakładników. Chcą ich wymienić na drogę odwrotu. Co robić?- "Nie możemy dopuścić by ludzie opuścili żywi ten układ. Zdobyte przez nich dane są za ważne."- Ważniejsi sa ludzie. Mamy wycofać się z kompleksu, zaś Antharma ma opuścić orbitę.- "To jest niedopuszczalne. Szybciej zbombarduje kompleks iz ich wypuszczę."- Żeby stracić wiedzę naukowców. Oni są o wiele więcej warci niż te dane.- "Koniec dyskusji. Rozkazuje panu opuścić kompleks. Za kwadrans wysadzę wszystko."- Nie zrobi pan tego. - Kretar zaryzykował, jeśli Taren nie był głupcem to odkryje jego grę. - Może jest pan kapitanem, ale to ja otrzymałem specjalne rozkazy od Obsydianowej Kasty. Mam odzyskać naszych ludzi żywych i zrobię to nawet jesli Terranie uciekną.- "Jak smiesz wydawac mi rozkazy?"- Śmiem zgodnie z rozkazem numer 8612/2347 Obsydianowej Kasty. Może pan to sprawdzić. Ja moge w sytuacji kryzysowejj przejąć dowodzenie. Dlatego wycofa pan jak najszyciej statek z orbity, a nasi ludzie zaczną wychodzic na powierzchnię. Niewazne co się stanie, nie ma pan podejmowac żadnych akcji.Rozmowa się skończyła. Kretar wiedział, że Taren nie znajdzie takiego rozkazu, ale cała rozmowa była przeznaczona dla Terran, którzy mogli podsłuchiwac łączność. Kapitan na pewno zrozumie o co chodzi, gdy dostanie wieści od drużyny Yoma.

Hemrod
    Uczestnik

Piętro zostało przeszukane. Nie odnaleziono tutaj nikogo żywego. Panował tutaj jednak spory bałagan, a naukowcy ... albo atakujący zniszczyli prawie cały sprzęt. -Naliczyliśmy 10 ciał naukowców - powiedział po chwili jeden z komandosów podchodząc do swojego dowódcy. Ten tylko skinął głową a po chwili podbiegł do niego Yom, który miał być na górze. Wyglądał na zdyszanego, ale natychmiast zaczął meldować-Wszystko zrobione - powiedział uśmiechnięty

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 626 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram